Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hvordan sprer influensaviruset seg?

Hvordan sprer influensaviruset seg?

Hoste er et symptom på influensaviruset.

Influensaviruset påvirker lungene og øvre luftveier. Vanligvis kalt influensa , viruset spres oftest fra person til person. Når en person som er smittet med viruset nyser eller hoster, viruset kan føres gjennom luften til en uinfisert person i små dråper spytt. Hud -til -hud -kontakt kan også spre dette viruset.

Influensaviruset kjennetegnes av en høy temperatur som vises veldig raskt, etterfulgt av smerter i hele kroppen. Andre symptomer inkluderer tap av matlyst, kvalme, og ekstrem sløvhet. Nysing og tørr hoste kan også være tilstede.


Influensaviruset kan overføres via luften fra en nysing eller en hoste fra en infisert person.

Den lidende kan også ha problemer med å få søvn og vil vanligvis føle seg svett og feberrik. En blokkert eller rennende nese er et annet vanlig symptom på denne tilstanden. Det tar vanligvis rundt to dager før symptomene vises etter infeksjon. Den som lider vil forbli smittsom i minst fem dager etter at influensasymptomene dukker opp.


Influensaviruset blir ofte forvekslet med forkjølelse, men influensa påvirker lungene mye mer enn forkjølelse gjør. Eldre og personer med svakt immunsystem er svært utsatt for dette viruset. Viruset spres oftest i vintermånedene.


Influensa påvirker lungene og øvre luftveier.

Influensaviruset er klassifisert i tre kategorier:A, B, og C. Type A er den mest alvorlige og vises vanligvis hvert annet eller tredje år. Type A er utsatt for mutasjon og produserer regelmessig stammer som folk ikke har motstand mot. Type A -influensa har forårsaket mange epidemier og er også ansvarlig for pandemier, der hele kontinenter er berørt.


Influensaviruset kan bli luftbåren når en smittet nyser.

Type B -influensa er belastningen som er ansvarlig for mindre utbrudd av infeksjonen. Hvis du har blitt smittet med type B en gang, da vil immunsystemet ditt motstå denne typen virus i mange år. Type B infiserer vanligvis barn i alderen fem til 14 år som aldri har blitt smittet før.


Type C -influensa er en svært mild infeksjonstamme. Symptomene på type C ligner symptomer på forkjølelse. Influensaviruset behandles vanligvis med sengestøtte og inntak av rikelig med væske. Hvis du har et svekket immunsystem, en lege kan foreskrive antivirale medisiner for å bekjempe viruset.