Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Status Migrainosus?

Hva er Status Migrainosus?

Noen migrene, kalt status migrainosus, varer mer enn 72 timer.

Status migrainosus er en migrenehodepine med mer enn 72 timers varighet. I tillegg til å være ekstremt ubehagelig for pasientene, disse migrene har økt risiko for komplikasjoner. Det finnes behandlinger tilgjengelig, inkludert medisiner designet for å bli tatt i den første timen for å bryte hodepine, samt støttende behandlinger for å holde en pasient komfortabel så lenge hodepinen varer hvis den ikke kan brytes. Pasienter som har opplevd migrene av denne art, blir vanligvis henvist til en nevrolog for behandling hvis de ikke allerede ser en nevrolog.


Status migrainosus kan behandles med IV for å gi væske og smertelindring.

Ved migrene hodepine, pasienter opplever høy intensitet smerte, vanligvis isolert til et bestemt område av hjernen, selv om det ikke alltid er det. Smerten kan føles bankende i naturen, og pasienter opplever ofte følsomhet for lys og/eller lyd, sammen med symptomer som kvalme og oppkast. Migrene hodepine forstås av det medisinske samfunnet som manifestasjoner av pågående nevrologiske problemer, og de kan håndteres med medisiner og andre behandlinger.


Pasienter som lider av status migrainosus har økt risiko for slag.

Migrene varer vanligvis mindre enn 72 timer. Når de overskrider denne varigheten, de regnes som statusmigrene. En stor fare ved status migrainosus er at det øker risikoen for slag for pasienten. Migrene er forbundet med utvidelse av blodårene, og hvis dette vedvarer over en lengre periode, det kan føre til rupturer og hemoragisk slag. I tillegg, Pasienter med status migrainosus utvikler ofte dehydrering på grunn av oppkast og mangel på interesse for mat og drikke. Dette kan skape ytterligere komplikasjoner for pasienten.


Det er vanlig å oppleve kvalme og oppkast med status migrainosus.

Hvis en migrene blir identifisert tidlig, medisiner kan administreres for å forhindre utbrudd av hodepine. Pasienter med allerede godt etablert hodepine kan få behandlinger som intravenøs væske for å håndtere dehydrering sammen med smertestillende for smerten. Pasienten blir også nøye overvåket for tegn på slag. Når statusen migrainosus bryter, ytterligere kliniske evalueringer kan anbefales for å lære mer om hvorfor pasienten utviklet status migrainosus.


Migrene kan i noen tilfeller selv bidra til migrene, som noen medisiner kan føre til hodepine når de tas på lang sikt. Det er viktig å justere et behandlingsregime regelmessig for å redusere risikoen for å utvikle medisintoleranse og andre problemer. Hvis en pasient ikke lenger reagerer på behandling, justeringer kan gjøres for å gi pasienten tilgang til nye medisiner for behandling og forebygging av migrene. Langsiktig omsorg krever konsekvent oppfølging med en nevrolog for å vurdere pasientens generelle helse- og nevrologiske funksjon.