Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en Optotype?

Hva er en Optotype?

En optotype er en visjon vurdering verktøyet med en rekke bokstaver eller symboler som presenteres i et standardisert format. Medisinsk tilbydere som optikere og barneleger spør en pasient å se på optotype og rapportere det de ser. Denne informasjonen kan brukes til å bestemme synsskarphet for å se om pasienten må bære korrigerende linser. Den Snellen diagrammet, ved hjelp av en rekke brev som gradvis avta i størrelse, er en velkjent versjon, men andre typer diagrammer er også tilgjengelig.

Standardisering kan være viktig for synet vurdering fordi det gir den medisinske profesjonelle til å sammenligne med en kjent baseline. Hver optotype er optimalisert for synlighet, med bokstaver eller figurer som skal være visuelt skarp når pasienten har godt syn og sitter ved anbefalt avstand. Hvis pasienten har problemer med kresne mellom eller identifisere former, er dette en indikator på at pasientens syn trenger korreksjon.

I små barn som ikke kan lese, bruker en optotype former. Barnet blir bedt om å beskrive eller identifisere figurene i et syn test. Tidlig intervensjon for barn med mistanke om synsproblemer kan være viktig. Likeledes kan voksne som ikke er kyndige testes med en form-basert diagram i stedet for en ved hjelp av bokstaver, som de kan finne vanskelig. Flere varianter av form-basert design er tilgjengelig for bruk i disse miljøene.
Ad

Administrasjon av en synstest med en optotype må utføres konsekvent for gyldige resultater. Rommet skal ha riktige lysnivåer, og motivet må sitte i anbefalt avstand. Testere bør ikke skjevhet fag ved å isolere bestemte bokstaver i et forsøk på å hjelpe dem å se bedre, og kan ikke be dem med forslag om hvilke bokstaver de kan være å se. Som emnet går gjennom diagrammet eller en serie av presenteres flashcards, kan testeren ta notater om emnet synsskarphet til å bruke senere.

Optotypes også gi en rask verktøy for å vurdere synsskarphet i miljøer som en avdeling av motorkjøretøy. Noen søker om førerkort kan bli bedt om å sende en rask øyeundersøkelse administreres av en ansatt i byrået. Søkeren ser et diagram, og leser av bokstavene eller rapporter symbolene, slik at den ansatte for å finne ut om søkeren kan kjøre trygt. I tilfeller der folk trenger deres briller for å se komfortabelt, kan de få en lisens med en korrigerende linse begrensning, noe som indikerer at de må bruke briller eller kontakter å kjøre.