Hjem >> Tannhelse >> Kroner eller Onlay: Hvilken av de to ville du valgt og hvorfor

Kroner eller Onlay: Hvilken av de to ville du valgt og hvorfor


Når det gjelder tannerstatninger, mange pasienter velger Onlays enn kroner, spesielt hvis de har forfalt eller skadet tennene og trenger umiddelbar restaurering. Selv om noen fagfolk anbefaler kroner, men disse er uegnet hvis arten av restaureringen er for stor for en vanlig fylling men du ikke nødvendigvis trenger en krone. Onlays er ikke bare nyttig, men også kostnadseffektivt.

Når du velger for restorative prosedyrer som kroner, innebærer det en betydelig mengde originalt utelukkelse tann. Og hvis du ikke trenger en slik omfattende prosedyre som dette, er det en fullstendig bortkastet.

Onlays er mer holdbare

De fleste pasienter foretrekker denne prosessen fordi det gir mer støtte til den opprinnelige tann struktur enn vanlige fyllinger. De er mer holdbar enn tradisjonelle tannfyllingsmaterialer. Når du får det gjort av en profesjonell tannlege, avhenger holdbarheten på materialene som brukes. Såvidt materialer er bekymret, kan du velge mellom harpiks, porselen eller gull. Nå vil valg av materialer er avhengig av individuelle preferanser og budsjett. Onlays er et godt valg, og vil øke din selvfølelse og selvtillit som de legger til en sjarmerende og strålende smil til ansikt.

Disse dental produkter kan vare så lenge som 30 år forutsatt at de er renset og godt vedlikeholdt . For mer levetid, børste og tanntråd regelmessig og gå til nærmeste tannlegen for rutinemessige kontroller.

Som er bedre for individuell bruk?

Selvfølgelig, det er grunnleggende forskjeller mellom de to. Hvis du velger implantater, vil de ikke dekker hele munnen som en krone gjør. Igjen vil kroner dekker hele tannen uavhengig av det faktum om det er nødvendig eller ikke. Dette er grunnen til mange velger dette alternativet fordi det caps bare den delen av tannen som må repareres.

Når det gjelder nytten, begge alternativene forskjønne og styrke din naturlige hvite, men onlays legge mer holdbarhet. Begge prosedyrene hjelpe pasienter avverge tap av tenner eller fjerning. De er også gunstig for å forebygge ekstrem slitasje, forfall, skader og skjemmende struktur eller farge.

En sammenligning av FORDELER

Nå, hvordan å bestemme hvilken av de to er mer egnet på grunnlag av deres unike funksjon og formål. Følgende sammenligning av fordelene vil hjelpe deg å avgjøre:

Onlays gir gevinst når det gjelder:

a ???? Økt levetid og holdbarhet

a ???? Mindre inngrep

a ???? Har en naturlig følelse

a ???? Stell og vedlikehold er lett

a ???? Forbedrer fargen på hvite i betydelig grad

a ???? Forbedrer den naturlige strukturen i hvite

a ???? Mostly anbefalt av tannleger på grunn av pasienttilfredshet

Crowns er gunstig hvis du møter følgende problemer:

a ???? En krone som var brukt tidligere behov umiddelbar restaurering

a ???? Sprukket, ødelagt, utslitt eller stressede tenner

a ???? Svak tann på grunn av overdreven forråtnelse eller skade

a ???? Rotfylling problemer

a ???? Bite problemer

a ???? Svært dårlig tannhelse

a ???? Kosmetiske problemer

a ???? Misfargede tenner på grunn av bruk av antibiotika

Onlays er mer egnet hvis du har mindre omfattende tannproblemer. Kroner, på den annen side, vil hjelpe i behandlingen av forfall og misfarging av en hel tann.

Så er valget ditt basert på din tannhelse behov. Før du velger, må du ta kontakt med en opplevd tannlege
å få tilfredsstillende resultater

Om Kelvin.

Kelvin Tsjad er kjent med noen kjente tannleger. I denne artikkelen har han belyst på "Crowns eller Onlay: Hvem av de to ville du velge og hvorfor". Det meste av denne informasjonen ble samlet inn fra opplevd Mission Viejo tannleger
.