Hjem >> barns helse >> I hvilken alder bør du babysikre hjemmet ditt?

I hvilken alder bør du babysikre hjemmet ditt?

Når babysikkert

Babysikring hjelper til med å beskytte barnet ditt hjemme. Du bør babysikre hjemmet ditt før barnet begynner å krype.

Babysikring kan hjelpe deg med å forhindre de fleste skadene som skjer med barn hjemme. De fleste av disse ulykkene er utilsiktede. I noen tilfeller kan det føre til barnedød. Mens du er foreldre, vil du oppdage at barn blir utsatt for mange farer når de kryper rundt. Dette betyr at du bør babysikre hjemmet ditt før de begynner å krype.

Selv om du bør babysikre hjemmet ditt før barnet ditt begynner å krype, er det mer nyttig å tenke på dette selv før de blir født. Sørg for at barnesengen og andre gjenstander rundt babyen er trygge før du tar med babyen hjem. Selv om de fleste barnesenger kan være trygge når du får dem, sjekk om barnesengen oppfyller myndighetenes sikkerhetsstandarder.

Sørg for at alt som er rundt babyen din er trygt. Bli kvitt tepper, puter og eventuelt kosedyr fra barnesengen. Dette kan bidra til å forhindre at babyen din blir kvalt mens han er i barnesengen. Installer også karbonmonoksid og røykvarslere på babyens rom og gangen. Hvis du allerede har dem, bør du sjekke om de fungerer før du tar med babyen hjem.

Det er aldri for tidlig å begynne å babysikre huset ditt. Farene er der selv før babyen begynner å krype eller gå. For å få en ide om risikoen babyen din står overfor når den kryper, kan du prøve å krype rundt deg selv.

Ting du kan bruke i babysikring

Babysikring betyr at du må bruke noen enheter rundt i huset for å beskytte babyen din mot skade. Noen av disse tingene inkluderer:

  • Låser. Bruk låser på skuffene dine.
  • Sikkerhetslåser. Bruk sikkerhetslåser på dører, frysedører og skap.
  • Støtfangere. Støtfangere gir beskyttelse mot skarpe kanter og hjørner på møblene dine.
  • Vinduskledning. Trådløse vindusbelegg er best for å unngå utilsiktet kvelning.
  • Ankere. Ankre kan bidra til å forhindre at babyen ved et uhell trekker ned store møbler (TV, bokhyller eller annen elektronikk) som kan falle ned på dem.
  • Knoppdeksler. Dørhåndtak hjelper til med å forhindre at babyen din snur dem.
  • Uttaksdeksler. Uttaksdeksler eller støpsler gir beskyttelse mot stikkontakter som ikke er i bruk.

Babysikrer hjemmet

Vellykket babysikring inkluderer hele huset ditt, også rommene du ikke bruker. Blokker inngangen til rom som ikke er i bruk for å forhindre at babyen kryper inn. Babyporter kan være effektive. Ikke glem å barnesikre trapper, da de kan være en stor fare for babyen din.

Kjøkkenet. Kjøkkenet kan være et farlig sted for din nysgjerrige baby. Sørg alltid for at du fester ting som kniver, såper, gafler og sakser i en låst skuff. Dette vil forhindre at babyen din når dem og trekker dem ned på seg selv. Du kan også bruke dekkeunderlag i stedet for duker på spisebordet for å unngå det samme.

Et annet risikabelt apparat på kjøkkenet er komfyren. Babyen din kan bevege seg rundt og vri på knottene. For å forhindre dette kan du fjerne knottene og plassere dem utenfor babyens rekkevidde. På den måten kan ikke babyen slå på komfyren ved et uhell.

Badet. Selv om badet er et område barnet ditt aldri vil våge alene, kan det være ganske farlig når det gjør det. Du bør alltid overvåke babyen nøye mens du er på badet. Vurder å bruke sklisikre strips på badegulvet. Sørg også for at badevannet er under 120 grader Fahrenheit til enhver tid for å forhindre utilsiktet forbrenning.

Stuen. Den viktigste faren i stuen er møbler. Vurder å sette opp TV-en og andre store møbler høyt på veggen. På den måten vil ikke babyen nå og trekke dem ned. Hvis babyen din nettopp har begynt å gå, sørg for at teppene i huset ditt ikke kan skli. Sklissikre tepper kan forhindre utilsiktet fall.

Vaskerommet. Vurder å holde vaskemidler og såper på en høy hylle der babyen din aldri når dem. Å ha tilgang til disse materialene kan utsette barnet ditt for risikoen for å svelge.

Babysikring av huset ditt er langt for å beskytte babyen din mot utilsiktede skader og potensiell død. Mens babysikring, sørg for at du alltid holder et øye med barnet ditt, spesielt når det begynner å krype og gå.