Hjem >> Womens Health >> Giftig skjønnhet

Giftig skjønnhet

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Setter dine personlige pleieprodukter helsen din i fare?

Den gjennomsnittlige kvinnen bruker 12 forskjellige skjønnhetsprodukter hver dag - rensemidler, balsam, hårfarger, dufter, hudpleieprodukter, duftende lotioner, neglelakk, og sminke, for å nevne noen. Ta et raskt blikk på etikettene, og du vil se en cocktail av kjemiske komponenter.

Du kan anta at alle disse ingrediensene er testet for å sikre at de er trygge for langvarig bruk. Det er ikke tilfelle.

I hvert fall på føderalt nivå, ingen sjekker om kjemikaliene du legger på kroppen din er ufarlige. "Produkter er testet for å sikre at de ikke forårsaker kortsiktige problemer, som hudirritasjon. Men de er ikke testet for langsiktig sikkerhet, "sier Dr. Kathryn M. Rexrode, førsteamanuensis i medisin og sjef for Division of Women's Health ved Harvard Medical School. FDA går bare inn hvis folk faktisk klager på et produkt fordi de mistenker at det har skadet dem. Før det, ansvaret er på selskapet alene.

"Bare fordi det ligger på hyllen din, betyr det ikke at det er trygt, "sier Tamarra James-Todd, Mark og Catherine Winkler assisterende professor i miljøreproduktiv og perinatal epidemiologi ved Harvard T.H. Chan School of Public Health. Med dette i tankene, kvinner bør ta litt tid å vurdere hva de putter på kroppen hver dag og hvordan det potensielt kan påvirke deres helse, hun sier.

Hårfarge og brystkreft

Det er grunn til bekymring for mange av kjemikaliene i populære produkter for personlig pleie på markedet i dag. Case in point:en studie publisert online 3. desember, 2019, ved International Journal of Cancer fant en sammenheng mellom hårfarge og brystkreft. Kvinner i studien som brukte permanent hårfarge minst en gang i tolvmånedersperioden før studien hadde en 9% høyere risiko for å utvikle brystkreft enn kvinner som ikke brukte hårfarge. Og da studieforfatterne brøt funnene ned etter rase, de fant en enda høyere risiko for afroamerikanske kvinner. Kvinner i den gruppen som brukte permanent fargestoff i de foregående 12 månedene hadde 45% høyere risiko for å utvikle brystkreft sammenlignet med kvinner som ikke brukte hårfarge. Det syntes ikke å ha betydning hvor ofte eller i hvor mange år kvinnene hadde brukt fargestoffet.

Funnene var ikke overraskende, sier James-Todd. "Vi gjennomførte en studie for et år siden der vi så lignende funn for hårfarger, "sier hun. Noen hårpleieprodukter inneholder mer enn 5, 000 kjemikalier, inkludert noen som er kjent for å forstyrre kroppens naturlige hormonbalanse eller ha kreftfremkallende effekter hos dyr, ifølge studieforfattere. Selv om, studier som har sett på hårfarger tidligere har vært en blandet pose, med noen å finne sammenhenger mellom helseproblemer og fargestoffbruk, og andre finner ingen kobling. Forskjellene funnet i nyere studier, sier James-Todd, kan skyldes at de tester forskjellige produkter. Dagens produkter bruker andre kjemikalier enn eldre formuleringer, som ikke var knyttet til helserisiko i noen tidligere studier.

Analysere studieresultatene

Forfatterne av 2019 -studien trakk på data fra søsterstudien, som registrerte mer enn 50, 000 kvinner - de friske søstrene til kvinner med brystkreft - i alderen 35 til 74. Studien gikk fra 2003 til 2009 og brukte spørreskjemaer, som ble oppdatert hvert tredje år. Undersøkelsene inkluderte spørsmål om hvor ofte kvinner brukte hårfarge, samt hvilke farger og typer fargestoffer de brukte og om det var permanent eller semi-permanent. Studien brukte også informasjon samlet om andre hårprodukter, spesielt kjemikalier som brukes til å rette håret. Gjennomsnittlig oppfølgingstid for studien var litt over åtte år, og den nåværende analysen inkluderte informasjon samlet inn gjennom 2016.

Analysen koblet også hårrettingsprodukter til en høyere risiko for brystkreft. Disse kjemiske produktene var assosiert med en 18% høyere risiko for brystkreft hos kvinner som brukte dem i 12 måneder før studieperioden. Jo oftere kvinner brukte rettetang, jo høyere risiko. Kvinner som brukte produktene hver femte til åttende uke hadde en 31% høyere risiko for å utvikle brystkreft sammenlignet med ikke -brukere. Selv om afroamerikanske kvinner i studien var mer sannsynlig enn andre å bruke rettetang, økningen i brystkreftrisiko var lik for alle raser.

Det så ikke ut til å være en forhøyet risiko for brystkreft blant kvinner som brukte semi-permanente fargestoffer, unntatt blant kvinner som brukte fargestoffene hjemme. Forskere spekulerte på at dette kan være fordi de var mer sannsynlig å få fargestoffet på huden, eller å bruke fargestoffene i rom som ikke var godt ventilert, får dem til å puste inn større mengder kjemikalier.

Endre skjønnhetsstandarden din

Det er kanskje ikke lett å la håret bli grått og omfavne rynker, men det er et kulturelt skifte kvinner bør vurdere. Å være sunn er vakkert, og kvinner bør utfordre den kulturelle standarden på skjønnhet. "Det handler om å være komfortabel med disse endringene og endre hva som er akseptabelt, "sier Tamarra James-Todd, assisterende professor ved Harvard T.H. Chan School of Public Health. "Vi bør begynne å lære barna våre, undervise neste generasjon, at du bør omfavne de forskjellige stadiene i livet ditt og ikke prøve å endre det. "

Tolkning av studieresultatene

Det er viktig å merke seg at alle deltakerne i hårfargestudien i 2019 ble ansett å ha høy risiko for brystkreft fordi søstrene deres hadde sykdommen. Dette betyr at funnene kanskje ikke gjelder den gjennomsnittlige befolkningen. Derimot, fordi denne studien allerede fokuserte på en gruppe kvinner som hadde høy risiko på grunn av familiehistorie, det er sannsynlig at den ekstra forhøyede risikoen hos afroamerikanske kvinner ikke skyldtes genetiske faktorer, sier James-Todd. Det er mer sannsynlig at det gjenspeiler miljøfaktorer, som forskjeller i kjemikaliene som brukes i produkter som vanligvis markedsføres for disse kvinnene, hun sier. I fortiden, forskere har funnet høyere konsentrasjoner av problematiske hormonforstyrrende kjemikalier i produkter som markedsføres til afroamerikanske kvinner, sa forfatterne av studien.

I tillegg, de bemerket at brystkreftraten har økt de siste årene blant afroamerikanske kvinner, som oftere får diagnosen aggressive typer brystkreft og mer sannsynlig dør av sykdommen.

Hva du skal ta fra studien

Så, betyr dette at kvinner bør slutte å bruke hårfarge helt? Dr. Rexrode sier at det er for tidlig å si. "Alt i alt, Jeg forteller ikke folk å aldri farge håret igjen basert på dette papiret. Men en 40% økt risiko er stor nok til bekymring, "sier hun. Så, funnene bør heller ikke ignoreres, og temaet garanterer mer undersøkelse.

For den gjennomsnittlige kvinnen i studien (det vil si en hvis søster hadde brystkreft), eksponering for hårfarge økte risikoen for brystkreft i utgangspunktet, hun sier. Selv om det er visse risikofaktorer for brystkreft du ikke kan kontrollere, som din familiehistorie eller hvor gammel du var da du begynte å menstruere, du kan velge hårprodukter og hvor ofte du bruker dem.

Redusere din kjemiske eksponering

Mens forskere fortsetter å se på dette problemet, James-Todd og Dr. Rexrode sier at det er flere trinn du kan ta for å redusere potensiell risiko knyttet til produkter for personlig pleie.

Gjør din forskning. Når du velger et produkt, se på etiketten for å se hvilke kjemikalier den inneholder, og avgjøre om det er noe du vil bruke. Organisasjoner som den ideelle organisasjonen for miljøarbeid (www.ewg.org) har analysert mange vanlige produkter og gir informasjon om potensielle sikkerhetshensyn. Organisasjonen rangerer noen vanlige skjønnhetsprodukter på en skala fra 1 til 10, fra de som generelt antas å være trygge til de som inneholder kjemikalier som reiser flere bekymringer, sier James-Todd. "Finn ut så mye du kan om hva du bruker, " hun sier.

Finn sikrere alternativer. Hvis produkter du bruker inneholder potensielt skadelige kjemikalier, bytt til et tryggere alternativ hvis det er tilgjengelig. Den ideelle organisasjonen Silent Spring Institute har en smarttelefon -app som heter Detox Me, som du kan bruke i butikken til å skanne produktets strekkoder. Hvis et tryggere alternativ er tilgjengelig, det vil gi deg beskjed. Den tilbyr også et Detox Me Action Kit, som lar deg sende en urinprøve for å få testet dine kjemiske eksponeringsnivåer for å få en ide om hvordan nivåene dine sammenligner seg med andre i USA. Settet gir deg også ideer om hvordan du kan redusere eksponeringen.

Vær skeptisk til produktkrav. Mange selskaper jobber legitimt med å utvikle sikrere produkter, men noen produsentkrav er tvilsomme. Mange selskaper vil fjerne kjemikalier som har blitt fremhevet som problematiske, som bisfenol-A eller ftalater (kjemikalier som er kjent for å være hormonforstyrrende, stoffer som etterligner eller undertrykker menneskelige hormoner). Men de kan da erstatte de kjemikaliene med de som er like problematiske. Så, produktene er egentlig ikke tryggere, og i noen tilfeller, de kan være enda verre enn originalen, sier James-Todd.

Pare ned. Selv om det kan være fristende å fylle baderomshyllene med alle de nyeste lotionene og drikkene, å ta mer fornuftige valg kan være et bedre alternativ. Hvis du begrenser alternativene dine til produkter du anser som viktige, kan du redusere eksponeringen. "For eksempel, Jeg elsker parfyme, men jeg bruker den ikke lenger, "sier James-Todd.

Gå naturlig. Mange skjønnhetsbehandlinger kan blandes på kjøkkenet ditt. Se på nettet etter oppskrifter for naturlige hud- og hårbehandlinger. Men vær oppmerksom på at noen "naturlige" forbrukerprodukter også kan medføre helserisiko. For eksempel, essensielle oljer anbefales ofte som et alternativ til parfymer og dufter. Men noen, spesielt lavendel og tea tree oljer, har østrogene egenskaper som kan utgjøre noen av de samme helserisikoen som deres kjemisk belastede kolleger, sier James-Todd. Naturlig betyr ikke alltid tryggere.

Poenget:"Kvinner bør tenke nøye over produktene de bruker, "sier Dr. Rexrode." Og jeg tror vi burde kreve mer informasjon om deres sikkerhet. "

Bilde:© helen_tosh/Getty Images