Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger av å ikke drikke alkohol,

Overraskende bivirkninger av å ikke drikke alkohol,

Si eksperter

Til tross for at det var et populært sosialt tidsfordriv, med nesten 70% av den amerikanske befolkningen som drikker alkohol på årsbasis, å drikke alkohol er den ledende risikofaktoren for tidlig sykdom og bidrar til 3 millioner dødsfall hvert år, ifølge Verdens helseorganisasjon. Så, hva skjer hvis du gir opp? Mens du snakker med eksperter, vi oppdaget noen av de mest overraskende bivirkningene av å ikke drikke alkohol. Og for mer sunt kostholdsråd, sjekk ut de verste matvarene du aldri bør ha hjemme.

1

Du får mer gjenopprettende søvn.

Shutterstock

"Når du har noen form for depresjon i sentralnervesystemet som alkohol, du når vanligvis ikke den gjenopprettende REM -søvnen, "forklarer Jessica Hoffman, LADC , en lisensiert alkohol, og narkotikarådgiver i Hazelden Betty Ford, landets største ideelle leverandør av behandling.

Rask øyebevegelsessøvn eller REM er den dypeste søvnen du kan ha. Det er den mest gjenopprettende søvnen, når sinnet og kroppen kommer seg og balanserer seg etter en lang dag, men er ofte uoppnåelig når du drikker siden alkohol er en REM -suppressant. På den andre siden, hvis du avstår fra å drikke, du kan få lengre og mindre forstyrrende søvn. "[Når du ikke drikker alkohol], du kommer til å få en bedre søvnkvalitet, som er kritisk for nesten alle hjernefunksjoner vi har, "sier Hoffman. For flere måter å forbedre søvnen på, vurdere å unngå de verste matvarene for en god natts søvn, Ifølge Sleep Experts.

2

Du reduserer risikoen for å utvikle visse kreftformer.

Shutterstock

Alkoholkonsum er en av de mest mulige risikofaktorene for kreft. Alkoholbruk utgjør omtrent 6% av alle kreftformer og 4% av alle kreftdødsfall i USA, ifølge American Cancer Society. "Bukspyttkjertelen og leveren din, områder av kroppen din belastes stadig av alkohol, er mest utsatt for å utvikle kreft, "forklarer atferdshelseekspert Robin Barnett, EdD, LCSW , en lisensiert klinisk sosialarbeider og forfatter av Narkoman i huset .

"Leveren din, som fjerner giftstoffer fra kroppen din, blir faktisk overarbeidet når du drikker. Hvis leveren overarbeider, prøver å bli kvitt alkoholen, da bremser det resten av stoffskiftet og immunsystemet fordi det fokuserer på å få dette alkoholgiftet ut av kroppen din, "sier Barnett. Når kroppen hele tiden er under stress, det kan gjøre kroppen mer sårbar for å utvikle sykdommer som kreft. Hvis du ikke drikker, du kan redusere risikoen for å utvikle denne typen kreft sammenlignet med noen som bruker alkohol regelmessig.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

3

Immunsystemet ditt kan være mer motstandsdyktig.

Shutterstock

Immunsystemet ditt fungerer for å forsvare kroppen din mot smittsomme sykdommer. Alkoholforbruk kan undertrykke immunsystemet og dets reaksjon på å avverge sykdom, øke sjansen for å utvikle smittsomme sykdommer. "Alkohol senker kroppens evne til å reagere på ytre trusler, "sier Barnett." I 24 timer etter at noen har drukket alkohol, deres immunrespons reduseres, "gjøre kroppen sårbar for sykdommer. Ikke drikke alkohol, i tillegg til å unngå disse matvarene kan svekke immunsystemet ditt, Si eksperter, kan hindre at immunsystemet ditt svekkes, øke kroppens evne til å bekjempe virus og andre typer sykdommer.

4

Det kan være lettere å opprettholde en sunn vekt.

Taj Chi/Shutterstock

Når folk drikker, det kan være lett å overse kaloriene som forbrukes gjennom alkohol, som er festet til ditt daglige kaloriinntak. Gjennomsnittlig, Amerikanske voksne under 50 år bruker 150 kalorier fra alkohol hver dag, ifølge a BMC Public Health studere. Hvis du ikke drikker, du vil rett og slett ikke forbruke disse kaloriene, som ellers ville utgjøre en vektøkning på 15 kilo i løpet av et år.

Alkohol kan fremme vektøkning ikke bare ved å legge til kalorier i ditt daglige inntak, men også ved å forårsake overspising. En dyreforsøk publisert i Naturkommunikasjon fant ut at når mus fikk alkohol, nevroner i hjernen som driver sult ble stimulert. Mennesker har de samme AGRP -nevronene som fremmer intens sult når de stimuleres, selv når kroppen ikke sulter. Ved å ikke drikke alkohol, du effektivt eliminere denne potensielle overspising utløseren og kan finne det lettere å gå ned i vekt.

5

Du kan dra nytte av en lavere risiko for hjerte- og karsykdommer.

Hakan Tanak/Shutterstock

Hvis du drikker alkohol, kan du ha en høyere risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer. "Du kan være mer sårbar for å utvikle ting som hjertesykdom og diabetes fordi alkohol har vært knyttet til bivirkninger av høyt blodtrykk og økt hjertefrekvens, "sa Hoffman. Mange alkoholholdige drikker inneholder også store mengder sukker." Mange ganger innser vi ikke alltid hvor mye sukker vi metaboliserer når vi drikker alkohol, "kommenterte Hoffman. Høye glukosenivåer kan føre til utvikling av kardiovaskulære sykdommer. Når du avstår fra å drikke, du reduserer risikoen for fremtidige kardiovaskulære problemer ved å senke blodtrykket, redusere triglyserider, og reduserer sjansen for hjertesvikt. (Relatert:Overraskende bivirkninger vin har på hjertet ditt, Sier Science.)

6

Leveren din kan være sunnere.

Shutterstock

Alkohol er et giftstoff som leveren renser ut av kroppen din ved å metabolisere den. "For menn, drikker 15 drinker i uken eller mer, og kvinner, 8 drinker i uken eller mer, øker sjansene for fettlever og skrumplever, "advarer Barnett. Sjansen for skrumplever og fettlever reduseres med omtrent 10% når noen slutter å drikke." Hvis du slutter å drikke før det er betydelig skade, leveren regenererer. Når det når poenget med levercirrhose, noe som betyr at leveren begynner å dø, bare områdene som ikke ble fullstendig drept av alkoholen vil begynne å gro, "forklarte Barnett. Når du slutter å drikke alkohol, du fjerner stresset på leveren din, slik at den kan begynne å helbrede seg selv. Lær mer om alkoholens effekt på leveren din ved å lese Her er hva som skjer med leveren din når du drikker alkohol.