Hjem >> ernæring >> Denne ene ingrediensen bleker naturligvis kaffe-beisede tenner,

Denne ene ingrediensen bleker naturligvis kaffe-beisede tenner,

Ny studie sier

Hvis du er en av de 80% av menneskene som nipper til kaffe mest hver dag, det er sannsynligvis en god sjanse for at du har studert speilet for å se om din favorittdrink misfarger smilet ditt. Hvis du er bekymret for kaffeflekker - men ikke er så sikker på om du ofte bruker blekeprodukter med peroksid - sjekk ut hvilken ingrediens som lyser opp ting etter at forskere gjennomvåt et sett med tenner i kaffe i nesten en uke i strekk.

Et team av tannforskere ved Irans Shahid Beheshti University of Medical Sciences publiserte nylig en spennende studie i fagfellevurderte Tannforskningstidsskrift . Å starte, forskergruppen tillot 30 tenner å sitte inne i en 98,6-graders kaffeløsning i fem dager. De brukte en elektronisk bølgelengdenhet for å måle fargen på tennene, samt et instrument for måling av tennens overflate.

Deretter, de deler tennene i tre grupper på 10. Vitenskapen tyder på at kullets slipende natur hjelper til med å fjerne fremmedlegemer vekk fra overflater, og dens kjemiske sammensetning binder seg til å absorbere giftstoffer vekk fra kilden, som kaffeflekker på ellers friske tenner. Så, en gruppe tenner ble rengjort med et iransk merke av kullbasert tannkrem, en annen med et kullbasert irsk merke, og den tredje med en blekingsformel av Colgate (som en kontroll for å sammenligne effekten mot de to kulltannkremene).

Shutterstock

Forskerne målte ut hver tannkrem til 20 gram (like under en unse) og kombinerte det med to spiseskjeer vann. De brukte en "børstemaskin" for å rengjøre tennene med 100 bevegelser per minutt for totalt 2, 000 slag. Hvorfor akkurat disse tallene? De forklarer at dette ville være lik å børste tre ganger om dagen i halvannen måned.

Etter all denne oppmerksomheten på detaljer, forskerne målte fargen og overflateprofilen på tennene på nytt. De uttaler at "forskjellene mellom tannkremene ikke var signifikante, "men at" alle de tre brukte tannkremene har en slipende og blekende effekt på prøvene betydelig. "

Heldigvis, Din egen metode for tannbleking trenger kanskje ikke å være så streng som denne studien var! Basert på resultatene, det høres ut som om du er en kaffedrikker som leter etter en mer naturlig måte å bleke tennene på, kulltannkremprodukter kan være verdt et forsøk.

Registrer deg for Spis dette, Ikke det! nyhetsbrev for praktiske velvære nyheter levert daglig.

Også, ikke gå glipp av disse:

  • En uventet bivirkning av å drikke kaffe hver dag, Eksperter sier
  • Dette er den verste maten for tennene dine, Tannlegen sier
  • En stor effekt pickle juice har på tarmen din, Sier Science