Hjem >> ernæring >> Populære matvarer som øker immunsystemet ditt,

Populære matvarer som øker immunsystemet ditt,

Sier diettist

Alle er nødt til å bli syke her eller der, men vi vil alle foretrekke å føle oss litt sjeldnere under været (og bruke vår dyrebare kraftuttak til noe som er morsomt). Et sterkt immunsystem er nøkkelen for å bekjempe bakterier og virus som gjør oss syke, Så å gi immunforsvaret et løft på noen måte vi kan, er det beste alternativet for bedre helse. Heldigvis, i kampen mot inntrengere, kostholdet ditt kan spille en rolle!

Selv om vitenskapen fortsatt har en lang vei å gå for å bestemme det eksakte samspillet mellom kosthold og immunsystem - og ingen enkelt mat vil hindre deg i å bli syk - er det tegn på at næringsstoffene i visse matvarer kan støtte kroppens evne til å avverge sykdom . En diett rik på antioksidanter, vitaminer, og mineraler (og lite i inflammatoriske matvarer som sukker, alkohol, og stekte varer) er en viktig rute for å bo godt. Inkluder følgende matvarer for å øke immunsystemet ditt, og for litt sunn måltidsinspirasjon, sjekk ut vår liste over de 100 enkleste oppskriftene du kan lage.

1

Appelsiner

Shutterstock

Vi gir deg det rett:til tross for folkelig visdom, appelsiner og saften deres er ikke en magisk eliksir for forkjølelse.

Med det sagt, vitamin C de inneholder ser ut til å ha en positiv samlet effekt på immunsystemet fordi det støtter cellens barriere mot patogener og reduserer skader fra frie radikaler. En enkelt appelsin inneholder 68 milligram C -vitamin (105% av RDA for kvinner og 91% for menn) - så du kan føle deg godt om å åpne denne fruktige frukten til frokost, lunsj, eller mellommåltid.

I SLEKT: Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

2

Hvitløk

Shutterstock

Hvitløkspust holder ikke bare vennene dine på avstand - det kan også holde patogener unna. Ifølge en studie i Journal of Immunology Research , De pikante pærene ser ut til å forbedre immunfunksjonen ved å stimulere celler som makrofager og lymfocytter - soldater i frontlinjen av immunsystemet. Så fortsett og legg på pesto eller en garlicky stir-fry. (Bare husk å pusse tennene etterpå!)

3

Ingefær

Shutterstock

Ingefær har lenge vært kjent for sine kvalmehemmende effekter, men det kan også være en venn av immunsystemet ditt. Selv om ingefær ikke starter et direkte angrep på virus eller bakterier, forskning viser at på grunn av dets antioksidantegenskaper, det bidrar til å redusere systemisk betennelse. Når kroppen har mindre betennelse å slite med, immunsystemet kan gjøre en bedre jobb med å bekjempe skadelige eksterne overgrep.

4

paprika

Shutterstock

Sitrusfrukter er ikke det eneste vitamin C -kraftverket der ute. Faktisk, rød paprika overgår appelsiner til et beløp på 108 ekstra milligram vitamin C per kopp. For å sette ting i perspektiv, en hel dags anbefalte daglige mengde for dette næringsstoffet er bare 75 milligram.

Bli knust på paprikaens immunforsterkende fordeler med en side av hummus eller en hjemmelaget ranchdressing.

5

kål

Shutterstock

For mat som medisin, du kan ikke gå galt med uber-sunn grønnkål. Denne grønne grønne inneholder ikke bare mye vitamin C, men også skryte av betydelige mengder vitamin A og E. Ifølge 2018 forskning i Journal of Clinical Medicine , Vitamin A hjelper til med å regulere den cellulære immunresponsen. Grønnkålsalat, hvem som helst?

6

Tomater

Shutterstock

Klar for en ny usung vitamin C -helt? Tomater er en overraskende kilde til dette immunforsterkende næringsstoffet, med 25 milligram per kopp. De er også rike på vitamin A og lykopen, en antioksidant som reduserer betennelse (og - bonus! - kan til og med spille en rolle for forebygging av flere kreftformer). Spennende nok, det er lettere for kroppen å absorbere lykopen fra kokte tomater - så ikke rabatt den boksen med terninger eller spaghettisaus som henger rundt pantryet ditt.

For enda flere immunforsterkende tips, les disse neste:

  • Kostvaner som ødelegger immunsystemet ditt, Si dietister
  • Overraskende bivirkninger av å ta immunitetstilskudd, Sier Science
  • De verste drikkene å nippe til for din immunitet, Si dietister