Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger alkohol har på immunsystemet,

Overraskende bivirkninger alkohol har på immunsystemet,

Sier Science

Se, de fleste av oss elsker å avslutte dagen med et glass cabernet sauvignon eller whisky. Men hva skjer når den happy hour-overbærenheten blir til en tilbakevendende binge-drinking-økt?

Det er en rekke negative helseutfall forbundet med tungt alkoholforbruk, men vi ønsket å fokusere på de potensielle måtene det kan hindre immunsystemet på. Fordi pandemien ikke er over ennå, vi skjønte at de fleste kunne ha nytte av denne informasjonen, spesielt ettersom været blir bedre og barhopping blir mer av en ting!

Og for enda flere drikkingstips, sørg for å sjekke ut vår liste over 108 mest populære brus rangert etter hvor giftige de er.

1

Det kan forandre tarmmikrobiota.

Shutterstock

I følge en forskningsrapport fra 2015 publisert i Alkoholforskningsstrøm Anmeldelser, alkohol endrer tallene og "relative mengder eller mikrober" i tarmmikrobiomet ditt. Dette er en stor bekymring, fordi dette enorme samfunnet av mikroorganismer i tarmen hjelper til med normal tarmfunksjon, som da også påvirker hvor godt immunsystemet fungerer. Faktisk, ca 70% av immunsystemet ditt befinner seg i tarmen.

Kort oppsummert, alkohol kan forstyrre kommunikasjonen mellom tarmmikrobiota og immunsystemet .

2

Sannsynligheten for å utvikle alkoholisk leversykdom øker.

Shutterstock

Som et resultat av denne forstyrrelsen i kommunikasjonen mellom mikrobiota i tarmen og tarmimmunsystemet, skadelige bakterier kan da lekke fra tarmen. Dette varsler immunsystemet i leveren om å aktivere, som utløser en inflammatorisk respons. Rutinemessig drikking kan forårsake kronisk betennelse i leveren og til slutt forårsake alkoholisk leversykdom (ALD). Hvis ALD ikke blir administrert, det kan forårsake levercirrhose (arr i sen fase) og til og med leverkreft.

For mer, sørg for å sjekke ut drikkevaner som kan forårsake leverskade, I følge Science.

3

Det kan gjøre deg utsatt for lungebetennelse.

Shutterstock

Ifølge nylig forskning publisert i Cleveland Clinic Journal of Medisiner med alkoholforstyrrelse (AUD) har større risiko for lungebetennelse. Selv om AUD er en psykiatrisk diagnose, generelt, tungt alkoholforbruk bidrar til lungebetennelse på en rekke måter. Det starter, selvfølgelig, i tarmen når den forandrer sunne bakterier og svekker forsvarsmekanismer helt opp gjennom luftveiene.

4

Det kan svekke sårheling.

Shutterstock

Tenk på det - hvis immunfunksjonen din er svekket, hvordan kan riktig sårhelingsprosess utføres? En studie fra 2014 fra Loyola University Health System fant at folk som drikker alkohol har redusert mengde hvite blodlegemer (makrofager), som bidrar til å ødelegge bakterier som kan komme inn i blodet etter en bilulykke, for eksempel. Som et resultat, det åpne såret er mye mer sannsynlig å bli forsinket i lukking, og som et resultat, har større sannsynlighet for å bli smittet av bakterier.

5

Forverre kulden din.

iStock

Dette kan synes å være den mindre alvorlige av alle de potensielle bivirkningene forbundet med høyt alkoholforbruk, derimot, det påvirker deg sannsynligvis mer enn du vet. Derimot, å drikke for mye alkohol og dehydrere deg og kan forverre symptomene, først og fremst overbelastning. Tross alt, alkohol undertrykker immunsystemet, så det kan ta deg lengre tid å komme deg etter forkjølelsen hvis du drikker hele uken.

For mer ikke gå glipp av farlige bivirkninger av å drikke alkohol hver dag, I følge Science.