Hjem >> ernæring >> In The Battle Of The Bulge, kan vi mestre Master Switch?

In The Battle Of The Bulge, kan vi mestre Master Switch?


Forskere oppdaget KLF14 genet, beskrevet som master genet for fettlagring, for noen år siden. Nå som genet blir knyttet til mer enn bare fett og fett atferd. Denne hovedbryter har nå vært knyttet til kroniske tilstander som diabetes, samt høyt kolesterol. Dette genet, ifølge nye undersøkelser, har noen kontroll over kroppens mottakelighet for visse metabolske syndromer som inkluderer fedme, hjertesykdom og diabetes.

Denne forskningen, utført av britiske forskere og publisert i Journal of Natural Genetics , er den første av de store undersøkelser for å ha koblet den rollen de såkalte hovedbryteren i rollen for fremstilling av andre gener og som gir andre fett relaterte sykdommer. Mer enn en halv milliard mennesker over hele verden, eller en av ti er ansett for å være overvektige, et tall som har doblet seg siden 1980-tallet. I USA, fedme og fedmerelaterte tilstander står for nesten $ 150 000 000 000 i året, et tall som er omtrent ti prosent av medisinske utgifter i landet. I tillegg,. Type 2-diabetes, som vanligvis forårsaker ved fedme, fattig diett og en alvorlig mangel på mosjon ,. har også nådd epidemiske nivåer både i USA og på verdensbasis.

Den innledende undersøkelser oppdaget at fettet genet er til stede i nesten halvparten av alle mennesker i USA, spesielt de som er av særlig europeisk avstamning. Det samme genet er tilstede i en fjerdedel av amerikanske latinamerikanere og 15% av både afrikansk-amerikanere og asiatiske amerikanere. Den såkalte hovedbryteren gen kan knyttes til økt vekt, så vel som økt risiko for fedme. Forskerne arbeider nå med en måte å utløse hovedbryteren til slutt fett produksjon og potensielt å reversere handlingene.

I tillegg til hovedbryteren, er det andre fett som ser ut til å ha muligheten til å dumpe hormoner inn i kroppen, noe som kan øke faren for å ha det. Visceralt fett, beskrevet som lever fett som vanligvis finnes rundt de indre organene i bukhulen, produserer aktivt en rekke hormoner som kan øke risikoen for hjertesykdom og mer enn dobler sjansen for å dø av visse vilkår.
< p> forskning som har knyttet til hovedbryteren med andre områder av fett i kroppen, har også knyttet dette genet til en enda mer skremmende problem: tap av hjernevev. Ifølge forskerne, som KLF14 hoved genet fører til at kroppen for å øke fettproduksjon, fører det også hjernen krymping og kan i betydelig grad øke risikoen for en rekke hjernesykdommer som kan omfatte Alzheimers sykdom og mer.

foreløpig er det fokus på å lære bedre å spise og mosjonsvaner på verdensbasis, mens forskere fortsette arbeidet mot ikke bare lære hvordan hovedbryteren fungerer, men hvordan du kan utnytte sin makt til å ende på problemene med fedme og vekt relaterte forhold.