Hjem >> hjertesykdom >> For pasienten som venter på nytt hjerte, gir en ventrikulær assistent-enhet håp

For pasienten som venter på nytt hjerte, gir en ventrikulær assistent-enhet håp

Michigan Medicine-pasienten Eddie Craig er takknemlig for hjertepumpen som holder ham i live til han kan gjennomgå en transplantasjon.

Eddie Craig var bare 25 da livet hans tok en drastisk og uventet vending.

I april 2015, mens han var på jobb som sikkerhetsvakt, følte Craig seg nedslitt og kortpustet. Senere i skiftet anbefalte Craigs medarbeidere at han dro hjem for å hvile.

MER FRA MICHIGAN:Registrer deg for vårt ukentlige nyhetsbrev

I stedet kjørte Craig til en legevakt nær hjemmet sitt i Detroit. Han ble diagnostisert med lungebetennelse og innlagt for behandling.

Da symptomene hans ikke ble bedre, utførte legene flere tester og gjorde en helt annen oppdagelse:Craig opplevde kongestiv hjertesvikt på grunn av en form for kardiomyopati kjent som ikke-iskemisk dilatert kardiomyopati (DCM).

DCM er en tilstand der hjertet blir forstørret og ikke kan pumpe blod effektivt til resten av kroppen. Denne reduserte hjertefunksjonen kan påvirke nyrene, lungene, leveren og andre kroppssystemer.

Symptomer på kongestiv hjertesvikt inkluderer kortpustethet, tretthet, hevelser i bena, anklene eller magen, vedvarende hoste, kvalme og forhøyet hjertefrekvens.

Ute av stand til å gi nødvendig omsorg henviste legene Craig til University of Michigan Frankel Cardiovascular Center, hvor hans livstruende kardiomyopati ble bekreftet.

Etter en evaluering bestemte kardiologiteamet at Craig var en kandidat for en ventrikulær assistanseenhet (VAD).

Slik fungerer en VAD

En VAD er en mekanisk sirkulasjonsstøtteterapi, eller hjertepumpe, som brukes hos pasienter med avansert hjertesvikt som oppfyller visse medisinske kriterier.

SE OGSÅ:Å leve i årevis uten hjerte er nå mulig

"Pasienter som er kvalifisert for en VAD har avansert hjertesvikt som ikke forbedres med medisinsk terapi," sier Rena Lucier, R.N., en VAD-koordinator ved Frankel Cardiovascular Center.

"Ofte er pasientene vi ser henvist til en VAD ikke i stand til å utføre grunnleggende aktiviteter for dagliglivet som å bade og kle på seg selv," sier Lucier. "De er ikke i stand til å gå selv korte avstander før de må stoppe og trekke pusten."

VAD hjelper til med å pumpe blod fra venstre ventrikkel (venstre nedre hjertekammer) inn i aorta, hovedkaret som frakter blod fra hjertet til resten av kroppen.

Implantert inne i kroppen, er pumpen koblet til en ledning kjent som en "drivlinje" som går ut gjennom et lite sted i magen. Drivlinjen er koblet til en liten datamaskin, kalt kontrolleren, som er festet til batterier og driver pumpen.

En VAD kan brukes på to måter:som en bro til hjertetransplantasjon hos pasienter som oppfyller kvalifikasjonene for en transplantasjon, men som trenger midlertidig støtte for å overleve inntil et donorhjerte blir tilgjengelig, og som destinasjonsterapi for pasienter med avansert hjertesvikt som kanskje ikke være kvalifisert for en hjertetransplantasjon.

Som destinasjonsterapi implanteres VAD-er permanent som langsiktig støtte for å forlenge en pasients liv.

«Det riktige valget»

Til tross for følelser av frykt og usikkerhet, visste Craig at en VAD var hans eneste håp om å overleve inntil et passende hjerte kunne bli funnet.

VAD ble implantert i februar 2016. Craig, nå 27, har siden lært å leve med enheten.

"U-M-teamet gjorde en fantastisk jobb med å forklare min VAD, så jeg var trygg på at jeg kunne klare det etter at jeg forlot sykehuset," sier han. "Til å begynne med var jeg deprimert på grunn av min nye avhengighet av enheten, men etter hvert som tiden gikk satte jeg pris på at den holdt meg i live."

Han er takknemlig for en ny sjanse i livet. Og han har en positiv holdning under ventetiden.

Craig sier:«Jeg vet at jeg tok det riktige valget.»

Foto av Leisa Thompson