Hjem >> hjertesykdom >> Heart Attack risiko på grunn av glykosylert LDL

Heart Attack risiko på grunn av glykosylert LDL

Maurizio Trevisan, professor i sosial og forebyggende medisin og dekan av "School of Public Health Professions" gjennomført et forskningsprosjekt som viste folk med høye nivåer av glykosylert LDL har dobbelt så stor risiko for å få hjerteinfarkt.

glykosylert LDL er en form for lipoprotein - et molekyl som er en kombinasjon av protein og lipid; lipoproteiner er de transportører av kolesterol i blodet - med et sukkermolekyl festet. Dette blodkomponent er kjent som det "dårlige" kolesterol. Høy LDL er forbundet med koronar hjertesykdom.
LDL er et plasmaprotein som inneholder mer kolesterol og triglyserider enn proteiner. Spiser for mye mettet fett og /eller trans fett kan øke LDL kolesterolnivået i blodet.
Tryglyceride er den viktigste form av fett. Et triglyserid består av tre molekyler av fettsyre i kombinasjon med et molekyl av alkoholen glycerol. Triglyserider fungere som ryggraden i mange typer lipider (fettstoffer). Triglyserider kommer fra maten vi spiser, så vel som blir produsert av kroppen. Triglyseridnivåer er påvirket av fersk fett og alkoholinntak, og bør måles etter faste i minst 12 timer. En periode med avholdenhet fra alkohol anbefales før testing for triglyserider.
En trans-fettsyre (ofte forkortet til trans fett) er en umettet fettsyre som molekyler inneholder transdobbeltbindinger mellom karbonatomer, som gjør molekylene mindre knekk i forhold til de av "cis fett". Forskning tyder på en sammenheng mellom kosthold som inneholder mye transfett og sykdommer som åreforkalkning og hjerte- og karsykdom.
Trevisan studie Resultatene viste at diabetikere mennesker og nondiabetics har doble risikoen for å få hjerteinfarkt med høyeste nivåene av LDL.

sammenslutning av glykosylert LDL med hjerteinfarkt kan forklare hvorfor diabetes er en risikofaktor for hjerteinfarkt. Faktisk er glykosylert LDL oksideres lettere enn normalt LDL og lettere metaboliseres av makrofager, forløperne til skumceller av aterosklerose plakk.
Glykosylert LDL er knyttet til hjerteinfarkt og uansett om du er diabetiker eller ikke . For eksempel, for 4.252 undersøkelsens deltakere som ikke hadde hatt et hjerteinfarkt da studien begynte, 104 mennesker utviklet et hjerteinfarkt i løpet av fem år; 35 av disse var diabetiker ved starten og 70 ble det ikke.
Trevisan bemerket at mens funnene gi interessant informasjon, de kan ikke brukes til befolkningen for øvrig, og disse som må bekreftes.

Men diabetiker folk og de som ikke kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom ta en blodprøve og sjekke spesielt for
- Nivåer av fastende glukose
- Insulin
- Kolesterol
- Triglyserider
- HDL; det gode kolesterolet
- LDL og
- glykosylert LDL
Din lege bør gjennomgå resultatene og ta nødvendige tiltak dersom det er høyere nivåer av glykosylert LDL
Andre bidragsyter på det.. studien var Giancarlo Logroscino fra Harvard University School of Public Health og resultatene dukket opp i desember 2006 elektroniske utgaven av "Nutrition, Metabolism og hjerte- og karsykdommer".