Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanlige årsakene til pus i fingeren?

Hva er de vanlige årsakene til pus i fingeren?

Å velge en hangnail kan føre til pus i fingeren.

Pus i fingeren er forårsaket av infeksjon. Paroncychia er en infeksjon som vanligvis finnes rundt neglene og tåneglene. Det er vanligvis forårsaket av skader som å plukke eller bite en hangnail eller feilklippe neglebåndene. Typer av paronychiale infeksjoner inkluderer soppinfeksjoner, soppinfeksjoner, og bakterielle infeksjoner. En soppinfeksjon og bakteriell infeksjon kan oppstå samtidig.

Å bite en hangnail kan noen ganger forårsake en infeksjon som skaper pus.

Soppspikerinfeksjoner er vanlige hos diabetikere og mennesker hvis hendene ofte er i vann. Symptomer på negleinfeksjoner kan omfatte pus, endringer i neglens form eller farge, og hevelse. I tillegg, området kan være rødt og smertefullt med økning i hudtemperaturen. Andre tegn på en soppinfeksjon inkluderer fortykkede grønne eller gule negler dekket med rygger.

Behandling for bakteriell infeksjon i fingeren inkluderer bløtlegging av fingeren i varmt vann to eller tre ganger om dagen.

Behandling for en bakteriell infeksjon i fingeren inkluderer bløtlegging av fingeren i varmt vann mellom to og tre ganger om dagen, som bidrar til å redusere betennelse og smerte, og tar antibiotika. Legen kan foreskrive en antibiotisk salve, et oralt antibiotikum, eller en kombinasjon av begge. I tillegg, en mindre kirurgisk prosedyre kan anbefales for å fjerne hele eller deler av den infiserte neglen.

Å bringe personlige manikyrartikler til en neglesalong kan bidra til å redusere sannsynligheten for infeksjon.

Hvis pus i fingeren er relatert til en soppinfeksjon, legen kan anbefale en soppdrepende medisin. Andre behandlingsanbefalinger kan omfatte å holde fingrene tørre og påføre et hudtørkemiddel. Selv om infeksjoner som forårsaker pus generelt reagerer godt på behandling, infeksjon forårsaket av soppmidler kan ikke forsvinne på noen få måneder.

Selv om det er sjeldent, komplikasjoner fra en spikerinfeksjon kan oppstå. Symptomer på komplikasjoner inkluderer feber og frysninger, røde striper på neglen eller huden, muskler og leddsmerter, og føler seg syk. Når disse symptomene oppstår, en lege kan vurdere symptomene og anbefale passende behandling. En annen komplikasjon av en spikerinfeksjon kan være en økning i smerte eller smerte som ikke kan håndteres. Dette kan signalisere en forverret infeksjon og må vurderes.

Behandling for en bakteriell infeksjon i fingeren inkluderer bløtlegging av fingeren i varmt vann to til tre ganger om dagen.

Når pus er tilstede, Det er viktig å merke seg at å prøve å behandle seg selv ved å rense det infiserte området kan føre til en mer alvorlig infeksjon eller til og med forårsake permanent skade på vevet. Selv om det ikke alltid er mulig, det er forholdsregler som kan tas for å forhindre infeksjoner som resulterer i pus i fingeren. Disse inkluderer ikke å plukke eller bite neglene, skikkelig omsorg for neglene, bringe personlige manikyrartikler til neglesalonger, og prøver å unngå å skade neglene.