Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Mandala -meditasjon?

Hva er Mandala -meditasjon?

Mandala -meditasjon bruker bilder for å hjelpe til med den meditative prosessen.

Mandala -meditasjon er en form for meditasjon der en mandala brukes enten for å lette visualisering under meditasjonen eller som en måte å eliminere distraksjoner. En mandala, Sanskrit for "sirkel, ”Er et bilde som ofte forbindes med hinduisme og noen former for buddhisme, som på sitt mest grunnleggende består av en sirkel der forskjellige design som representerer universet eller andre konsepter er illustrert. Mer detaljerte former for mandalas kan også bli funnet som inkluderer stiliserte skildringer av en struktur rundt sirkelen, ofte med porter og et senter ment å være et symbolsk hellig rom. Mandala -meditasjon bruker denne typen bilder for å hjelpe til med den meditative prosessen.

Mandala -meditasjon krever fokus og konsentrasjon mens du fjerner bevisste tanker fra sinnet.

Den viktigste delen av mandala -meditasjon er ofte mandalaen en person bruker. Det er mange forskjellige typer og skildringer av mandalas, og de har blitt stadig mer berømte på grunn av de forseggjorte mandalasene tibetanske buddhister har laget med farget sand. Mange mandalas som brukes i mandala -meditasjon inkluderer en rekke geometriske former, som firkanter og sirkler, der forskjellige linjer opprettes. Det ytre torget på en mandala har ofte fire porter, en på hver side, rundt et antall linjer som ligner banene til en labyrint eller labyrint, der en sirkel i midten representerer et hellig rom.

Som andre typer meditasjon, en mandala -øvelse kan utføres hvor som helst.

En ganske enkel form for mandala -meditasjon bruker mandalaen som en måte å hjelpe den meditative prosessen ved å eliminere alle andre stimuli. Meditasjon kan være vanskelig for noen mennesker siden det krever at personen som mediterer for å tømme tankene og ideene. Dette kan være utfordrende, så mange mennesker kan ende opp med å tenke på regninger de må betale, hva skjedde på jobben den dagen, ærend de trenger for å løpe, eller andre praktiske saker. Bruken av mandala -meditasjon kan tillate en person å se på en mandala og bruke den til å skyve alle andre tanker fra hans eller hennes sinn, la øynene bevege seg over bildet og tømme sinnet.

Mer forseggjort mandala -meditasjon, avledet fra Vajrayana eller tantrisk meditasjon av tibetanske buddhister, bruker mandalaen som et visualiseringsverktøy. Under denne typen meditasjon, utøveren bruker de utførlige formene og formene til en mandala for å lage bildet av mandalaen som et reelt rom i hans eller hennes sinn. Når personen mediterer, han eller hun kan navigere i portene og labyrinten for å nå sentrum, fredens rom der han eller hun kan komme nærmere Buddha og hans lære. Denne typen mandala -meditasjon kan være vanskelig å mestre, som det krever fokus og konsentrasjon, selv om du fjerner bevisste tanker fra sinnet.