Hjem >> barns helse >> Mindre enn 1 av 10 tenåringer får nok mosjon:Hva dette betyr for dem og sier om oss

Mindre enn 1 av 10 tenåringer får nok mosjon:Hva dette betyr for dem og sier om oss

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Følg meg på Twitter @drClaire

Som foreldre, vi tror at hvis det er noe barna våre har, det er på tide. Tross alt, de er fortsatt unge; det er tid for dem å lykkes, Finn kjærlighet, og unngå problemer. Det er greit hvis de er litt overvektige, foretrekker pommes frites fremfor salat og videospill fremfor fotballkamper; Når de er eldre, vil alt det forandre seg, og de blir fine.

De kan lykkes, Finn kjærlighet, og hold deg unna problemer - men stadig mer, forskning sier at hvis de er overvektige med dårlige mat- og treningsvaner, de vil forbli slik.

En studie nylig publisert i journalen Pediatri fulgte omtrent 500 10 th klassere i fire år og fant ut at mindre enn 9% av dem fikk anbefalt 60 minutter med moderat til kraftig fysisk aktivitet hver dag-og mens de fikk litt mer trening i 11 th karakter, tallene gikk jevnt ned etterpå, spesielt de som ikke gikk på en fireårig høyskole eller som gikk på college, men bodde hjemme.

Overvektige barn er ganske enkelt mer sannsynlig å bli til overvektige voksne - det blir tydelig. For tiden er to tredjedeler av amerikanske voksne overvektige; en tredjedel av dem er overvektige. Og det som også blir tydelig, er at det er stor sannsynlighet for at overvektige voksne er overvektige. En studie på nesten 200, 000 overvektige menn og kvinner i Storbritannia, publisert i 2015 i American Journal of Public Health, fant at sannsynligheten for å oppnå normal vekt var omtrent 1 av 210 for menn og 1 av 124 for kvinner. Selv det å gå ned i vekt var tøft:blant de mest fete, oddsen for å miste 5% av kroppsvekten var 1 av 8 for menn og 1 av 7 for kvinner.

Mye har med biologi å gjøre; mer og mer, vi begynner å forstå hvordan selve kroppens kjemi kan endres av kostholdet vårt, på gode og dårlige måter. Mye har å gjøre med livsstilen vår og det vi tenker på som normalt. Vi er bemerkelsesverdig stillesittende som kultur, porsjonsstørrelser har vokst, og vi spiser altfor mye bearbeidet mat. Mye, dessverre, har å gjøre med det økende skillet mellom rike og fattige; ha tilgang til sunn mat og både mulighet og tid til trening, er tydelig knyttet til inntekt.

Og alt dette, hver siste bit av det, starter i barndommen - allerede i barndommen, selv før fødselen. Den beste og mest effektive måten å bekjempe fedme på er å forhindre det - eller hvis vi ikke kan gjøre det, å fange den tidlig.

Derfor må vi slutte å tro at barna våre får tid til å slanke seg og bli friske - og slutte å tenke at det er opp til dem, ikke oss.

Vi må handle som et land og skape mer tilgang til sunn mat og trening generelt. Vi må se mye hardere, også, på hvordan maten vår produseres og selges. Men som foreldre og lokalsamfunn, vi må være mye mer proaktive enn vi er nå. Det burde virkelig plage oss at mindre enn 9% av ungdommene får nok mosjon. Vi burde være skremt, faktisk - skremt nok til å slå av skjermene og få dem i bevegelse. Det trenger ikke å være en organisert sport eller å gå på et treningsstudio; bare å leke ute eller gå en tur kan gjøre en stor forskjell.

Jeg tror det er det som plager meg mest som forelder og barnelege:hvor lite dette plager oss. Vi vokser ikke bare overvektig, men selvtilfreds; vi aksepterer en ny norm som setter barna våre på hjertekarsykdom, diabetes, kreft og andre helseproblemer. Vi aksepterer at barna våre kan ha kortere liv enn våre.

Det er ikke tid. Vi må begynne nå.