Hjem >> ernæring >> Populære matvarer med mer vitamin C enn en appelsin

Populære matvarer med mer vitamin C enn en appelsin

Når du er forkjølet og immunsystemet er nede, du rekker sannsynligvis et glass appelsinjuice, Ikke sant? Appelsiner - sammen med andre sitrusfrukter - blir alltid annonsert for å inneholde vitamin C, en av de mest fremtredende vitaminene du trenger i kostholdet ditt. Vitamin C er et vannløselig vitamin og en antioksidant som kan forbedre huden din og holde immunsystemet ditt sunt. Ifølge Indian Journal of Clinical Biochemistry , vitamin C har også vist seg å være gunstig for å redusere risikoen for å utvikle kroniske sykdommer som kreft, åreforkalkning, diabetes, nevrodegenerativ sykdom. Og…. Skjørbuk.

Så naturlig, folk strekker seg etter en appelsin (eller appelsinjuice) når de tror de trenger et lite immunitetsøkning av vitamin C. Den anbefalte daglige mengden (RDA) for vitamin C er rundt 90 milligram, med en grense på 2, 000 milligram om dagen. Og mens du spiser en appelsin, kommer du nærmere RDA for vitamin C (rundt 70 milligram per medium appelsin), det kommer deg ikke helt dit i forhold til noen andre populære matvarer du kanskje kjenner, som enkelt får vitamin C -RDA i bare en porsjon.

Vi tok en titt på ernæringsinformasjonen for forskjellige vitamin C-rike matvarer for å finne ut hvilke populære matvarer som har mer vitamin C enn en appelsin, og resultatene kan overraske deg. Så hvis du blir lei av å drikke appelsinjuice når du trenger et immunitetsøkning, her er maten du kan spise i stedet. Deretter, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Kiwi

Shutterstock

En middels kiwi =71 mg, 79% RDA

Selv om mengden vitamin C i en middels kiwi er nær å spise en appelsin, denne frukten er betydelig mindre - det vil si at du enkelt kan spise to av dem og doble mengden vitamin C du bruker.

2

kål

Shutterstock

En kopp, hakket, rå =80 mg, 89% RDA

Tro det eller ei, grønnkål har faktisk mer vitamin C enn en appelsin! Grønnkål er en korsblomstret grønnsak, og mange korsblomstret grønnsaker er kjent for å ha store mengder vitamin C.

3

Jordbær

Shutterstock

En kopp =89 mg, 99% RDA

Det stemmer - den mektige lille jordbæren har mer C -vitamin enn en appelsin! En kopp jordbærhalvdeler gir deg nesten hele RDA av vitamin C, sammen med andre sterke antioksidanter som hjelper til med å avverge utviklingen av kronisk sykdom.

4

Rosenkål

Shutterstock

En kopp, kokt =98 mg, 109% RDA

Sammen med grønnkål, Rosenkål er en annen korsblomstret grønnsak som er fylt med vitamin C. Tilsett en kopp kokte rosenkål på tallerkenen din for å oppfylle vitamin C -inntaket for dagen, samtidig som du får et boost av fiber, vitamin K, folat, kalium, og mer.

5

Brokkoli

Shutterstock

En kopp, kokt =102 mg, 113% RDA

Nok en vitamin C-rik korsblomstgrønnsak å legge til tallerkenen din! En kopp brokkoli vil gi deg vitamin C -RDA for dagen. Studier viser til og med at å spise korsblomstret grønnsaker regelmessig kan bidra til å redusere oksidativt stress og redusere risikoen for å utvikle kreft.

6

Sennep "Greens" Spinat

Shutterstock

En kopp, rå =195 milligram, 216% RDA

Hvis du er en fan av sennepsgrønt, da kommer du til å elske det faktum at en kopp av din grønne favorittrett faktisk kan gi deg dobbelt mengde vitamin C du trenger for dagen! Derimot, å lage sennepsgrønt reduserer tallet, men en kopp kokt sennepsgrønt gir deg fortsatt 117 milligram, som er 130% av din RDA.

7

Gul paprika

Shutterstock

En kopp =275 mg, 305% RDA

Gul paprika - virkelig? Ja, en kopp gul paprika i skiver gir deg hele 275 milligram vitamin C på en dag. Beklager oransje, men det er på tide at en ny vitamin C -dronning tar tronen.

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev! Etter, les disse neste:

  • Populære matvarer med mer kalium enn en banan
  • En stor bivirkning av å ikke få nok vitamin C, Si eksperter
  • Hva det å ta vitamin C hver dag gjør med kroppen din