Hjem >> ernæring >> Den ene frokostmaten som reduserer betennelse,

Den ene frokostmaten som reduserer betennelse,

Sier Science

Å spise et sunt kosthold handler ikke bare om vekttap. Faktisk, Det er mange andre grunner til at du bør fokusere på å innlemme sunnere mat i måltidene dine - som hvordan mat spiller en stor rolle i kroppens generelle funksjoner, hjertehelsen din, og til og med kroppens betennelse. Det du spiser har en direkte innvirkning på kroppens inflammatoriske reaksjoner, og hvis du stadig spiser mat som øker betennelsen, kroppen din vil være i beredskap for å bekjempe de "fremmede" stoffene. Dette er også kjent som kronisk betennelse, som kan øke risikoen for sykdommer som kardiovaskulær sykdom, diabetes, leddgikt, og mer. Så mens du nyter en bolle med sukkerholdig frokostblanding om morgenen, kan det høres ut som det enkleste alternativet, den beste frokosten du kan spise regelmessig for å redusere betennelse er faktisk en skål med havregryn.

I SLEKT: Få enda flere sunne spisetips i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev!

Foodess/ Unsplash

Ifølge en dobbeltblind, kontrollstudie publisert av Nutrition Journal i 2014, en polyfenol i havre kalt avenantramid (AVA) har vist seg å bremse den inflammatoriske responsen og øke antioksidantforsvaret . To grupper kvinner mellom 50 og 80 år fikk to kaker (enten laget av havremel høyt i AVA eller ikke) og ble bedt om å gå nedoverbakke på en tredemølle før og etter tilskuddsinntaket. Etter åtte uker, Blodprøvene var i stand til å vise redusert betennelse og økt blodbåren antioksidantforsvar for kvinnene som hadde havremelkaker med høy AVA.

Selv om en av studieforfatterens Li Li Ji, PhD og hovedforsker fra University of Minnesota's Laboratory of Physiological Hygiene and Exercise Science sier at mer forskning er berettiget for et slikt krav, dataene viser en sterk sammenheng mellom havregrynforbruk og redusert betennelse forbundet med trening, aldring og kronisk sykdom.

Denne studien ble deretter fulgt av en annen 2019 -studie i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition som viser, men igjen, en sammenheng mellom havregrøtforbruk og reduserte betennelsesmarkører - samt oksidativt stress, som også er ansvarlig for utvikling av sykdommer - for personer som opplever høyt kolesterol i blodet. I konklusjonen deres, forskere anbefalte personer med høyt blodtrykk å konsumere 70 gram havregryn daglig over fire uker for å redusere betennelse.

Så bør du spise 3/4 kopp havregryn om dagen? Vi skjønner det - du vil sannsynligvis bli lei av det etter hvert. Men å inkludere havregryn i den ukentlige måltidsplanen din er en enkel måte å redusere betennelse på, spesielt når det er så mange deilige måter å tilberede havregryn til frokost - som med disse 11 sunne havregrynstoppingene eller disse 51 sunne havreoppskriftene om natten. Du kan til og med snike havregryn til andre måltider ved å prøve våre smakfulle alternativer!