Hjem >> Alternativ medisin >> Aromaterapi Hvor langt Does It Go

Aromaterapi Hvor langt Does It Go

Aromaterapi har vært en del av menneskets historie i århundrer tidligere. Det går tilbake til de egyptiske ganger når essensielle oljer hvor utvunnet fra planter ved å dyppe dem for en stund og deretter filtrere ut oljer gjennom en lin pose. Noen poster har det at prosedyren nå er kjent som aromaterapi ble brukt av Hippokrates og andre historiske egyptiske leger. Men det ble ikke generell kunnskap til sent på 1920-tallet da den franske vitenskapsmannen Rene-Maurice Gattefosse først brukt prosedyren i behandling av sårede verdenskrig I. Begrepet "aromaterapi" ble skapt av denne forskeren. Etter kontinuerlig forskning, oppdaget han at visse essensielle oljer har ulike helbredende egenskaper. Han gikk videre til å klassifisere disse essensielle oljer inn i grupper som antiseptisk, stimulerende, beroligende, antitoxic, etc basert på sine helbredende egenskaper.

Imidlertid har aromaterapi kommet langs veien fra det utgangspunktet. Interessen har vært økende i dette området av holistisk healing med mange brukere hevder at aromaterapi oppfordrer stress og selvhelbredelse. One, derfor underverker, hvordan fungerer aromaterapi fungerer og hvor langt kan det realistisk å gå med selv-healing og emosjonell /mental oppløftende.

I utgangspunktet med aromaterapi, aromarike oljer er hentet fra bestemte planter. Disse oljene er blandet med andre materialer som alkohol, oljer, kremer etc for å gi de ønskede effekter på kroppen. Disse formulerte oljer blir deretter brukt til kroppen enten ved å massere dem inn i huden, innånding skjønt luft utbetaling eller helle i badevannet for en beroligende og beroligende effekt på kroppen.

Når massert til huden, er det antatt at oljer er absorbert inn i kroppen gjennom porene i huden og deretter direkte inn i blodstrømmen. Oljene er antatt å være lipofile i naturen, noe som gjør det enkelt å få inngang til kroppens celler til å utøve sine helbredende effekter. Oljer i badevannet ut til å følge dette mønsteret også, bortsett fra at effekten av olje-vann-blandingen har en tendens til å legge til en ekstra beroligende og avslappende følelse til kroppen. Dette ville bli forstått bedre hvis du tenker på hva en kald dusj gjør for en sliten kropp på en varm ettermiddag.

Når inhalert, er duften av oljer antas å aktivere celler i nesen, sende sensoriske signaler til det limbiske system i hjernen. Dette er den delen av hjernen som tar seg av høyere sensoriske funksjoner som følelser, tenkning og intelligens.

Dette vil gi deg et hint til hvordan aromaterapi fungerer. Det er antatt av utøvere at det kan brukes følelsesmessig å styrke, ro og lindrer stress og fysisk for å behandle eller lindre visse betingelser ved å stimulere kroppens immunsystem, nervesystemet eller sirkulasjonssystemet.

Selv om ikke mye vitenskapelig dokumentasjon er tilgjengelig for å støtte påstandene, aromaterapi utøvere tror at aromaterapi kan brukes til et bredt spekter av terapeutiske behandlinger, inkludert fysiske og psykiske forhold, brannsår, infeksjoner, depresjon, søvnmangel og høyt blodtrykk.

det beste rådet er at aromaterapi bør sees som et supplement til den normale kropps healing system. Den skal brukes til å utfylle kroppens immunforsvar, men ikke som en erstatning for profesjonell medisinsk oppmerksomhet spesielt hos personer med åpenbare tegn og symptomer på en medisinsk tilstand. Aromaterapi kan være vel effektive i oppløftende stemninger, lindre stress og kanskje styrkende tankene, men de terapeutiske krefter disse planteoljer bør nok ikke over strukket utover disse grensene.