Hjem >> eldre helse >> Hvordan hjelpe Senior Hvem har Memory Loss

Hvordan hjelpe Senior Hvem har Memory Loss

Det er viktig at voksne barn vet at hukommelsestap er et tegn på alderdom. Etter den tid en person er i slutten av syttitallet, vil de ha mistet om lag 10 prosent av sine hjerneceller. Dette betyr at en senior vokabular kan krympe. Deres verbale, matematiske og romlige ferdigheter kan også avta.
Hvis senior ser ut til å ha akutt hukommelsestap, bør du ta ham til legen for å sjekke for Alzheimers sykdom, eller mild kognitiv svikt.
Hvis du har en senior som har hukommelsestap, hvordan du oppfører deg og handle mot din senior kan ha en stor innvirkning. Disse tipsene er for deg å hjelpe din senior som viser mild hukommelsestap.

  1. Hvis senior er alltid søker etter ting som han har mistet, kjøpe en egen boks eller kurv for hans essensielle. Disse elementene kan inkludere nøkler, briller, lommebok, klokke, mobiltelefon, etc.
  2. Hvis senior har problemer med å huske hvilken dag i uken er det, plassere en post-it lapp på kjøleskapet eller bad speil hver dag for å minne ham hvilken dag det er. Du kan også legge inn ekstra informasjon om notene trenger å bli minnet på at han kan. For eksempel kan du skrive, & quot; Dette er mandag. I dag må du ringe tante Susan og fortelle henne Happy Birthday & quot;.
  3. For å hjelpe senior huske ting når han kommer ut døren, plasserer de nødvendige elementene i nærheten. Du kan plassere en coat rack ved døren. Heng senior pels, hatt og paraply på frakken.
  4. Hvis senior behov for å ta sin medisin på et bestemt tidspunkt, sette en timer til å gå av på den tiden. Når senior står opp for å slå av timeren skal han finne et notat som forteller ham til å ta medisinen sin. Du kan plassere medisin ved siden av timeren i en medisin kopp.
  5. Legg en liste over viktige tall ved telefonen. Denne bør inneholde navn og nummer på alle de ledende familiemedlemmer. Denne listen bør også omfatte nødnumre og nummeret til senior legekontor.
  6. Hvis senior har problemer med å huske hvilken tid han bør spise, kjøpe to klokker for ham. Ha en unplugged og satt til den tiden da han skulle spise. Fortell ham at når den andre klokken (den som er koblet til) sier det samme at han bør spise. Dette vil hjelpe eldre som har problemer med å huske å spise. Det vil også hjelpe eldre som har problemer med å huske om de allerede har spist.
  7. Ikke bli fornærmet eller ta det personlig hvis senior glemmer spesielle hendelser eller helligdager.