Hjem >> eldre helse >> Slik kommer Arthritis Treatment

Slik kommer Arthritis Treatment

Hvis du lider av leddgikt eller leddbetennelse, er du sannsynligvis altfor kjent med ubehag og smerte at det kan føre til. Med mer enn 100 forskjellige typer leddgikt som finnes, kan symptomene du opplever variere fra en mild irritasjon som blusser opp av og til, til en ødeleggende sykdom som i stor grad påvirker din daglige rutine. Uansett hvordan leddgikt påvirker deg, er det viktig å oppsøke de mest aktuelle behandlingstilbud som kan hjelpe deg å administrere din tilstand, slik at du kan konsentrere deg om andre ting.


  1. Få en diagnose for å finne ut hvilken type leddgikt du har. Artrose er en av de vanligste formene, men det er også en rekke andre forhold som påvirker mennesker, fra en mild anfall av tennisalbue til et alvorlig tilfelle av revmatoid artritt.
  2. Hvis du har en kronisk tilstand som revmatoid artritt, jevnlig å se en spesialist er nødvendig for å hjelpe legen din holde seg på toppen av din situasjon og tillater deg å være proaktive i å svare på endringer.
  3. Uansett hvilken type leddgikt du opplever, be om forslag på hvordan man best å behandle symptomene dine.
   Gå den tradisjonelle behandlingen ruten, som sannsynligvis inkluderer å ta medisiner.
   1. Finn ut om antirevmatiske legemidler er en godt alternativ for deg. Dette er medisiner som har vært effektive for noen former for inflammatorisk leddgikt, inkludert revmatoid artritt, ankyloserende spondylitt og psoriasisartritt, og kan faktisk forsinke progressiv felles ødeleggelse.
   2. For slitasjegikt eller andre former for tilstanden som forårsake ubehag, kan du prøve å ta anti-inflammatoriske medisiner, inkludert ibuprofen, Advil, Motrin, Medipren og Nuprin å administrere mild til moderat smerte. Lær mer om acetylsalisylsyre, slik som Aspirin og Ecotrin, som også bidrar til å behandle smerte. For mer alvorlige smerter, spør legen din om du tar en resept smertestillende for en kort tid ville være passende. Du kan også bruke ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler i form av en krem ​​eller lotion å gni på det berørte området.
    Hvis tradisjonelle tilnærminger er unappealing eller ikke har gitt nok lettelse , naturlige behandlinger og alternative behandlinger, for eksempel urter og kosttilskudd, kan også være et alternativ for deg.
    1. Forskning utvalget av tilgjengelige alternativer. Noen av de typer rettsmidler som folk bruker for leddgikt lettelse inkluderer Primrose olje, djevelens klo, capsaicin og avocado.
    2. I tillegg til å legge kosttilskudd, kan du også endre kostholdet ditt for å se om dette hjelper din tilstand. Prøv å legge til matvarer som inneholder omega 3-fettsyrer, som har anti-inflammatorisk egenskaper. Du kan også spise mer grønnsaker, bønner, frukt og raps, hvete bakterie og valnøtt oljer.
    3. Mange leger er ikke støttende av alternativ behandling og kan ikke bidra til å veilede deg i å gjøre gode valg. Sjekk ut Physicians Desk Reference for reseptfrie legemidler, kosttilskudd og urter for litt hjelp på dette området.
    4. Pass også på å kjøpe urter eller kosttilskudd, produseres av selskaper som du vet, eller be om anbefalinger. Bare kjøpe disse elementene fra anerkjente butikker.
    5. Du kan også prøve akupunktur eller spa-behandlinger for å se om de gjør en forskjell. Noen mennesker har funnet dem til å være ganske effektiv.
     Enten du foretrekker alternative eller tradisjonelle vestlige medisinske metoder, er relevant følgende råd
     1. . i noen tilfeller kan få fysioterapi gjøre en forskjell. Dette kan hjelpe deg med smertelindring og helbredelse. Det kan også bidra til å gjenopprette tapt funksjon og bedre omfanget av bevegelse.
     2. Ta på en regelmessig mosjon rutine kan være fornuftig. I tillegg til å hjelpe med leddgikt, vil dette også forbedre din kondisjon og bidra til å kontrollere vekten din. Svømming eller gjøre øvelsen i varmt vann er nyttig for noen mennesker.
     3. For slitasjegikt og andre former av tilstanden, kan du vurdere en kombinasjon av ulike behandlingsmetoder for å se hva som fungerer best for deg.
     4. Mange nytte av å bruke joggesko med støtabsorberende såler, samt splinter, bukseseler og selv turgåere, for å avlaste noen av stress på leddene.
     5. Hvis ingen av de tradisjonelle eller alternative behandlingstilbud du har prøvd gir nok lindring, kirurgi kan være nødvendig. Hvis dette er tilfelle, må du snakke med legen din om den mest hensiktsmessige form for kirurgi for din tilstand. Noen av de vanligste kirurgiske alternativer i dag inkluderer artroskopi, osteotomi og felles erstatningsterapi.
     6. Hold deg på toppen av de nyeste behandlingstilbud og lære av andre som har prøvd dem gjennom Arthritis Health Center på Web MD. Du kan også registrere deg for et nyhetsbrev på leddgikt fra dette nettstedet og chatte på nettet med andre pasienter.