Hjem >> ernæring >> 17 matvarer som gjør depresjonen og angsten din verre

17 matvarer som gjør depresjonen og angsten din verre

Du vet allerede at følelsene dine kan påvirke hva du spiser. Men det du kanskje ikke skjønner er at det du spiser også kan endre din psykiske helse dramatisk. Seriøst:noen matvarer forverrer angst og depresjon.

Enkle matvalg kan gjøre forskjellen mellom å føle seg verre og føle seg mer stabil, sier forskning fra Harvard Health. Atten prosent av befolkningen lider av en eller annen form for angstlidelse, og 6,7 prosent av den amerikanske befolkningen over 18 år har blitt diagnostisert med klinisk depresjon, ifølge Anxiety and Depression Association of America.

Du trenger ikke å bli offisielt diagnostisert (mange mennesker er ikke, uansett) for å vite hvilken overveldende byrde det kan være når du til og med er marginalt engstelig eller deprimert. Og selv om de to ikke nødvendigvis inkluderer hverandre, Vi har valgt å fokusere på dem sammen siden vi alle kan forholde oss til hvordan begge forholdene tynger oss.

Den gode nyheten er at selv om det er mange potensielle årsaker til begge situasjoner, maten vi spiser kan spille en viktig rolle i å øke frekvensen, dybde, og varigheten av anfall av depresjon eller angst, spesielt hvis vi allerede er disponert for å oppleve dem. Det beste tiltaket ditt er å gjøre deg kjent med noen av matvarene som gjentatte ganger er knyttet til å gjøre mer skade på psyken din - og deretter redusere forbruket av dem drastisk.

Vil du vite mer om hvordan

Matvarer som gjør deg mer deprimert

Shutterstock

Hold deg unna disse matvarene og ingrediensene som har vist seg å ha en negativ innvirkning på humøret ditt.

1

Sukker

Shutterstock

Vi forakter sukker kl Spis dette, Ikke det! av en rekke årsaker; dens sterke tilknytning til depresjon er bare en. En studie fra 2015 over postmenopausale kvinner viste at en økning i tilsatt sukker i kostholdet deres var forbundet med en økt sannsynlighet for depresjon. I fortiden, forskere var ikke sikre på hvorfor depresjon, diabetes, og demens syntes å samle seg i epidemiologiske studier eller hvorfor det å ha et av disse helseproblemene øker risikoen for de andre. Men i en studie publiserte tidsskriftet Diabetologia , forskere har funnet ut at når blodsukkernivået er forhøyet, nivåer av et protein som oppmuntrer til vekst av nevroner og synapser faller. Oversettelse:Den enkle handlingen å spise sukker får hjernen til å fungere på et suboptimalt nivå - og jo mer du gjør det, jo større er risikoen for depresjon og jo større er risikoen for diabetes og demens, også. Vil du vite hvilken mat du skal unngå? Få vår liste over 30 sukkerholdige matvarer i Amerika.

2

Kunstige søtningsstoffer

Shutterstock

Ikke tro at bare fordi sukker er ute, vil kunstige søtningsmidler gjøre deg i stand til å humorisere din søte tann uten å øke risikoen for depresjon. Aspartam, den vanlige (og farlige) ingrediensen som finnes i produkter som diettbrus, blokkerer produksjonen av nevrotransmitteren serotonin. Dette kan forårsake alle slags neuro sykdommer inkludert hodepine, søvnløshet, endringer i humør - og ja, depresjon. Men det er ikke bare aspartam:NutraSweet eller Equal kan også være dårlig for ditt mentale velvære. Les mer om hva som skjer med kroppen din når du spiser kunstige søtningsmidler.

3

Alkohol

Sentralnervesystemet ditt er viktig, for å si det lett. Det er ansvarlig for å ta inn informasjon gjennom de fem sansene, tenker, forståelse, argumentasjon, og kontrollerer motorfunksjonen. Du vil merke at alle disse tingene er lite tilgjengelig når natten går på det lokale vannhullet. Det er fordi alkohol er deprimerende, og mer spesifikt, undertrykker arbeidsordenen til sentralnervesystemet. Åh, og sentralnervesystemet styrer hvordan vi behandler følelser, også. Bunnlinjen:Sprit er litt for effektiv til å forverre symptomer forbundet med depresjon. Hvis du reduserer drikkingen, du kan bli overrasket over hva som skjer med kroppen din når du gir opp alkohol.

4

Hydrogenert olje

Fritert kylling, stekte ostepinner, stekt blekksprut, Pommes frites. Du vil aldri se disse elementene merket som en "Eat This". De forårsaker problemer for kroppen din av forskjellige årsaker og kan påvirke vekten din negativt. Men det er mer:De er også knyttet til depresjon. Se, frityrsteking gjøres vanligvis i delvis hydrogenert olje. Hydrogenering er en prosess som gjør vegetabilsk olje til en mer fast form, som gjør det til et mer hylle-stabilt produkt. Alt som er tilberedt med hydrogenerte oljer og inneholder transfett kan potensielt bidra til depresjon. Mettet fett, som de som finnes i delikatessekjøtt, fettrikt meieri, og smør kan tette arterier og forhindre blodstrøm til hjernen - og optimal hjernefunksjon er det du vil, hvis du prøver å avverge bluesen. For å lære mer om mat som er helt forferdelig for deg, og hvordan du gjør bedre valg mens du handler eller spiser ute, synge for vårt nyhetsbrev.

5

Hurtigmat

Billig og enkelt? På kort sikt, ganske sånn. Men når du tar med deg endringene det kan gjøre for ditt fysiske og mentale velvære, den sanne prisen på de billige tingene blir bratt veldig fort. Ifølge en studie fra 2012 i tidsskriftet Public Health Nutrition, folk som spiser hurtigmat er 51 prosent mer sannsynlig å utvikle depresjon enn de som ikke gjør det. For å presisere:Når vi sier fastfood, vi snakker om hamburgere, pølser, pizza, og kommersielle bakevarer. Å spise en liten del av maten vil ikke øke risikoen for depresjon, men hvis du ser Ronald, Wendy, Obersten eller Popeye med jevne mellomrom, en drastisk kosttilpasning ville være et godt skritt mot lykkeligere følelser og mindre depresjon. Trenger du mer grunn til å slutte? Lær mer om 20 ting som skjer med kroppen din når du spiser hurtigmat.

6

Transfett

Shutterstock

Transfett er navnet på umettet fett som vanligvis ikke forekommer i hele matvarer. Først på 1950 -tallet ble transfett ofte brukt i ting som margarin, snackmat, pakket bakevarer, og oljer som brukes til å steke hurtigmat. Forbruk av transfett som stopper arterier kan øke risikoen for depresjon med så mye som 48 prosent, ifølge en studie publisert i PLoS One . Motsatt, mange studier har vist at et middelhavskosthold, som tradisjonelt bruker olivenolje i stedet for transfett, kan redusere risikoen for mange helsemessige forhold, inkludert depresjon.

7

Mat med høyt natriuminnhold

I flere tiår, fettfrie matvarer har blitt fremstilt som en vekttapsløsning-men mange av disse produktene inneholder mini-fjell av natrium. Eksperter sier at alt det ekstra saltet kan bli fullstendig av følelsene dine fordi det ekstra natriumet i disse produktene kan forstyrre aspekter av ditt nevrologiske system. Ikke bare kan dette direkte bidra til depresjon, men det kan også ape med immunsystemet ditt og forårsake tretthet. Et overbeskattet organ er en måte å invitere forstyrrelse til din emosjonelle tilstand. Og, selvfølgelig, et overskudd av salt fører også til væskeretensjon og oppblåsthet. Som mange av matvarene på denne listen, salt kan bidra til vektøkning, noe som resulterer i et negativt kroppsbilde og snøballdepresjon enda lenger. Få vår liste over 25 matvarer med mye natrium du bør passe på og de 35 salteste restaurantmåltidene på planeten.

8

Koffein

Shutterstock

Det er mange eksperter som vil fortelle deg at selv en beskjeden mengde koffein kan bidra til depresjon - og minst en studie har funnet ut at, blant friske studenter, moderate og høye kaffedrikkere scoret høyere på en depresjonsskala enn andre. Grunnen til at de fleste eksperter nevner er koffeinets forstyrrende effekt på søvn. Kaffe og svart te gjør det vanskeligere å sovne og sove. Søvn er koblet til humør og forstyrret søvn kan alvorlig rote med din mentale tilstand. Den ene drinken du bør unngå for enhver pris hvis du planlegger å legge deg når som helst i løpet av de neste 24 timene? Energidrikker. Noen typer har koffeinekvivalenten til 14 bokser brus.

9

Bearbeidet mat

Shutterstock

Bearbeidet mat er den perfekte stormen av flere ting som kan være problematisk for din generelle helse. De inneholder mye natrium og sukker, og bane vei for en inflammatorisk respons i kroppen. Som rapportert i en artikkel av Psychiatric Times, korrelasjonen mellom depresjon og betennelse har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og selv om ikke alle pasienter som lider av depresjon viser tegn på betennelse i kroppen, studier har vist at betennelse har en direkte effekt på hjernen og oppførselen. Det kan påvirke områdene i hjernen som er ansvarlig for motivasjon og motorisk aktivitet, negativt. samt områder som kontrollerer opphisselse, angst, og alarm. Derimot, hvis du ikke vil kutte bearbeidet mat helt ut, her er 17 behandlede matvarer Ernæringseksperter godkjenner.

10

Soyasaus

Hilsen av Shutterstock

Hvis du er sensitiv for gluten, soyasaus og andre gluten-tunge produkter kan virkelig ødelegge fordøyelsessystemet og generell helse. Vi kan bare delvis fordøye gluten, som kan føre til tarmirritasjon og immun- og allergiske reaksjoner. Og mens gluten er en alvorlig irriterende lignende gift for de som lider av cøliaki, Psychology Today rapporterer om noen studier som kobler depresjon og gluten hos pasienter som ikke lider av tilstanden. En studie fra Oslo universitetssykehus fra 2012 viste at en gruppe mennesker som spiste gluten etter seks uker med et glutenfritt diett rapporterte 90% mer depresjon som et resultat, sammenlignet med kontrollgruppen som forble glutenfri.

Matvarer som gjør deg mer engstelig

Unngå disse angstutløsende matvarene og gi næring til nervene, ett måltid om gangen.

11

Hvetekli

Shutterstock

Fortalt av helseeksperter og foodies for sitt imponerende fiberinnhold og kompleks, nøttesmak, hvetekli får et svart merke i angstdempende avdeling for sin notorisk høye konsentrasjon av fytinsyre. Dette antinæringsstoffet binder seg til viktige humørmineraler som sink og begrenser absorpsjonen. Tilstrekkelig nivå av sink er spesielt viktig for engstelige mennesker, ettersom mangler er vanlige og har vist seg å forårsake engstelig atferd og depresjon. Bløtlegging og matlaging kan bidra til å redusere antinæringsstoffet som hovedsakelig finnes i fullkorn og tørkede bønner; så gjør det ekstra trinnet til en stift av kjøkkenet ditt når du tilbereder ris, havregryn, supper, og gryteretter.

12

Tofu

Shutterstock

Soya er som den datoen som krever kjærlighet mens han nekter PDA og koser. Selv om soya er fullpakket med magert protein, Den er også fullpakket med trypsin- og proteasehemmere - enzymer som gjør fordøyelsen av proteiner utrolig vanskelig. Soya inneholder også mye kobber, et mineral knyttet til engstelig atferd, og lastet med oligosakkarider, som er kjent for å forårsake flatulens. (Fantastisk for sosial angst ... Bare tuller.) Kast de bearbeidede tofu- og veggieburgere, og hvis du må spise soya, hold deg til gjærede varianter som tempeh og miso, som er lettere å fordøye. Hvis du er veganer eller vegetarianer, Lær hvordan du spiser mer planteprotein hvis du hater Tofu.

1. 3

Kaffe

Det blir en grande latte og et venti panikkanfall? Kaffe er som jetbrensel for en engstelig hjerne. Det er en av de høyeste konsentrerte diettkildene til koffein, og forskning viser at mennesker med sosial angst er spesielt følsomme for å føle nervøse bivirkninger fra bare små mengder av stimulansen. Koffein kan også sløve absorpsjonen av viktige stemningsbalanserende næringsstoffer som vitamin D og B-vitaminer. Når du avvenner hoppete ting, naturlig koffeinfri urtete, spesielt kamille, kan være et godt alternativ til kaffe og kan også gi meningsfull angstangst og antidepressiv aktivitet, forskning tyder på.

14

Hermetisert suppe

Shutterstock

Hvis bestemor ikke ville gjenkjenne det, lag mat med det, eller nyt det, bli kvitt den. Det er det grunnleggende ernæringsrådene fra de fleste angstdempende eksperter som anbefaler tradisjonelle, fullmat diett. "Jeg får kundene mine til å unngå bearbeidede matvarer for enhver pris, "forklarer sertifisert ernæringsfysiolog Trudy Scott, forfatter av The Antianxiety Food Solution . "Matvarene du velger bør ikke ha etiketter; og hvis de gjør det, de burde ikke lese som et kjemieksperiment, "legger hun til. Selv emballasje av" bekvemmelighetsmat "kan være årsak til - og årsak til bekymring. Bisphenol A (BPA), en kjemikalie som brukes i de fleste hermetikkforinger og plastbeholdere, kan kaste viktige humørstabiliserende nevrotransmittere ved å endre gener betydelig i den stressmedierende delen av hjernen, forskning viser. En tidligere studie fant at barn som ble utsatt for BPA i tidlig barndom, var mer sannsynlig å ha angstproblemer, ifølge forskere ved University of California - Berkeley. Liker du fortsatt en god boks suppe? Sørg for at du velger supper fra vår liste over 14 beste sunne hermetiske supper og suppeprodukter.

15

Eplejuice

Shutterstock

Ting kan ha gått litt annerledes for Snow White hvis hun hadde blitt lurt av en heks med et glass eplejuice. Hun ville nok fortsatt besvime - men ikke før hun løp rundt i huset i en nervøs panikk. Det er fordi, i motsetning til hele frukter, juice er blottet for langsomt fordøyelig fiber og fylt med raffinert fruktose. Resultatet er en blodsukkernivå som utløser et stress av stresshormonet adrenalin, med symptomer som ligner mye på et panikkanfall. Faktisk, en fersk studie viste at fruktose kan endre hvordan hjernen reagerer på stress på et genetisk nivå. Hva mer, mange eplejuicemerker har testet positivt for arsen - et toksin som viser seg å forårsake engstelig atferd og forverre depresjon. Som en generell regel, unngå all søtet drikke. Hvis vann er kjedelig for deg, Prøv deretter et av disse detox -vannet i stedet!

16

Rødvin

Hvis du drikker vin, kan du bare bli opphisset. Mens et glass vin eller øl midlertidig kan hjelpe til med å roe et engstelig sinn, forskning tyder på at happy hour-strategien kan slå tilbake på lang sikt. Personer med angstlidelser som selvmedisinerer med alkohol eller narkotika var opptil fire ganger mer sannsynlig å utvikle et avhengighetsproblem innen tre år enn en gruppe som hoppet over selvmedisinering, ifølge en studie i Alkoholforsknings gjeldende anmeldelser . Selv på kort sikt, noen få drinker kan forårsake søvnproblemer, blodsukker svinger, og dehydrering - alt du vil unngå hvis du er engstelig. Hvis du føler at du "trenger" å drikke, Vurder å bytte natthette for en glutaminkapsel. Aminosyren har vist seg å redusere alkoholbehovet og kan være nyttig mens detoxing fra det.

17

Fermenterte matvarer

Shutterstock

Fermentert mat er veldig bra for tarmhelsen din, men de kan være knyttet til økt angst hos mennesker der det ikke finnes noen annen klinisk årsak til angst og panikkanfall. Under gjærings- og aldringsprosessen, proteinene i maten brytes ned, og et av biproduktene ved denne sammenbruddet er histaminer. Et overskudd av histaminer kan føles som et panikkanfall i kroppen, spesielt hvis du har en følsomhet for det. Utover det, høye nivåer av histamin kan forårsake betennelse i hjernen som igjen forårsaker angst.