Hjem >> ernæring >> En stor bivirkning av koffein på vitamin D -nivåene,

En stor bivirkning av koffein på vitamin D -nivåene,

Ny studie sier

Hvis du har blitt innstilt på den siste samtalen om de mange fordelene med vitamin D, det er en viktig oppdatering. En ny studie antyder at hvis du regelmessig regner med en koffeinholdig pick-up, at koffeininntaket kan forstyrre kroppens evne til å absorbere vitamin D. Her er hva du bør vite.

Medisinske forskere i Kina og Brasil slo seg nylig sammen for å gjennomføre en studie som snart vil bli publisert i International Journal for Vitamin and Nutrition Research . Studien ble basert på tidligere forskning som hadde konkludert med at koffeinforbruk var knyttet til en nedgang i dannelsen av vitamin D -reseptorer.

For å undersøke nærmere, denne studien undersøkte ernæringsdata samlet fra over 13, 000 deltakere i National Health and Nutrition Examination Survey mellom 2005 og 2006. Deretter, justering for en rekke andre helserelaterte variabler, de undersøkte de kliniske oddsene for at vitamin D -mangel er basert på koffeininntak.

Shutterstock

Faktisk, forskerne konkluderte med at jo flere koffeinindivider drakk, jo større er sjansen for å oppleve vitamin D -mangel. I studiens abstrakt, forfatterne uttaler tydelig:"Høyere diettinntak av koffein var forbundet med [vitamin D] -mangel i et representativt utvalg av den amerikanske befolkningen."

Det er viktig å merke seg at forskerne kvalifiserer dette funnet ved å legge til at ytterligere undersøkelser kan kreves for å avgjøre om koffein faktisk årsaker denne vitamin D -mangelen. På denne tiden, Det er heller ikke klart hva referansene var som skilte sunne koffeinnivåer fra de som var forbundet med lavere vitamin D -nivåer.

Et annet spørsmål kan være hvordan koffein påvirker vitamin D -nivået hos eldre individer, ettersom dataene som ble brukt i denne studien ble samlet inn fra personer mellom 30 og 47 år.

Hvordan kan du se om du drikker for mye kaffe? Eksperter har tilbudt noen få anbefalinger for å oppdage tegnene på at du overdriver det.

Og, for mer av det siste om kraften til vitamin D, Fortsett å lese:

  • En stor effekt av vitamin D på blæren din, Ny studie sier
  • Populær vitamin D -mat å spise hver dag, Sier diettist
  • Ta aldri vitamin D uten å spise dette, Diettist sier