Hjem >> ernæring >> Å spise mindre av dette kan redusere hårtapet ditt,

Å spise mindre av dette kan redusere hårtapet ditt,

Ny studie finner

Enten du har funnet at ditt en gang tykke hår ser noe tynnere ut eller merker skallet flekker i hodebunnen din, millioner mennesker sliter med hårtap hvert år. Selv om det finnes behandlinger - mange av dem kostbare og invasive - som lover å gjenopprette tynt hår, ny forskning tyder på at det kan være en enklere måte å redusere håravfall.

Les videre for å finne ut hvordan kostholdet ditt kan bidra til hårtap. Og hvis du vil forbedre helsen din i en hast, sjekk ut de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

Et fettrikt kosthold kan fremme hårtap.

Shutterstock

En studie fra 2021 publisert i tidsskriftet Natur avslører at blant en gruppe mus matet enten et fettrikt kosthold eller et standard diett, de som fikk et fettrikt kosthold, var mer sannsynlig å oppleve tynning og tap av hår.

"Fettrik diettfôring fremskynder tynning av hår ved å tømme [hårsekkens stamceller] som fyller opp modne celler som vokser hår, spesielt hos gamle mus, "forklarer Hironobu Morinaga, Ph.D. , studiens hovedforfatter, i en uttalelse.

Effekten av fettrik diett var merkbar på bare noen få dager.

Shutterstock

Faktisk, det tok ikke lang tid før fettrik diett hadde en dyptgående effekt på dyrenes hår og hud. På bare fire dager, forskere var i stand til å observere endringer i hår og hud på mus som matet fettrik diett, samt tegn på økt oksidativt stress, som også har vært knyttet til vevsskade og økt risiko for kreft.

Overvekt eller fedme kan også øke risikoen for hårtap.

Shutterstock

Dette er ikke første gang forskning har funnet en sammenheng mellom vekt, kosthold, og hårtap. En studie fra 2013 publisert i Journal of the American Academy of Dermatology avslørte at blant en gruppe på 189 menn med en gjennomsnittsalder på 30,8 år, de som var overvektige eller overvektige var signifikant mer sannsynlig å oppleve alvorlig alopecia enn sine kolleger med normal vekt.

Du kan kanskje redusere hårtap ved å spise mindre fett og kolesterol.

Shutterstock / wavebreakmedia

Derimot, bare fordi du bærer på deg noen ekstra kilo eller har spist et fettrikt kosthold en stund betyr ikke at hårtap er en selvfølge.

En studie fra 2018 publisert i Vitenskapelige rapporter fant at blant mus som fôret et fettrikt vestlig diett, tar et stoff som hemmer produksjonen av glykosfingolipider (GSL), en type lipid som finnes i cellemembraner, bidro til å reversere både hårtap og tap av hårpigmentering.

"Våre funn viser at et vestlig kosthold forårsaker hårtap, hårbleking og hudbetennelse hos mus, og vi tror at en lignende prosess forekommer hos menn som mister hår og opplever hårbleking når de spiser en diett med mye fett og kolesterol, "forklarte studiens hovedforfatter Subroto Chatterjee, Ph.D. , professor i pediatri og medisin ved Johns Hopkins University School of Medicine, i en uttalelse.

For flere måter å hjelpe låsene med å gjenvinne sin tidligere glans, sjekk ut de beste kosttilskuddene for håret ditt, Ifølge diettister, og for de siste sunne nyhetene som er levert direkte til innboksen din, Meld deg på vårt nyhetsbrev!