Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger som te har på immunsystemet,

Overraskende bivirkninger som te har på immunsystemet,

Sier Science

Hva kan ikke te gjøre? Vi elsker å skrive om te her på Spis dette, Ikke det! , fordi om du vil tro det eller ikke, å drikke te kan virkelig gjøre underverker for kroppen din. Fra å hjelpe deg å gå ned i vekt til å avverge kronisk sykdom, å ha en te -rutine om dagen - enten det er svart te eller grønn te - kan hjelpe deg på en rekke måter. Spesielt når det gjelder immunsystemet ditt!

Nedenfor har vi listet opp noen av de overraskende bivirkningene du kanskje ikke vet at te kan gjøre for immunsystemet ditt. Vi har sett på forskjellige studier og forskning for å fastslå disse bivirkningene, og vi lover, etter at du har lest deg opp om disse fordelene, du kommer til å ønske å brygge deg en gryte te ASAP. Her er hva du bør vite om te og immunsystemet ditt, og for enda flere sunne tips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå.

1

Te er full av antioksidanter som støtter immunfunksjonen.

Shutterstock

Mest te inneholder polyfenoler, en type antioksidant som kan ha vist seg å bidra til å redusere betennelse i kroppen. I følge Harvard Health, disse polyfenolene kan bidra til å redusere risikoen for sykdommer som diabetes og til og med kardiovaskulær sykdom.

Antioksidanter er også nøkkelen for immunfunksjonen din. I følge Penn Medicine, te er gunstig for immunsystemet ditt, som er nøkkelen for å avverge slike sykdommer. Alt dette har å gjøre med polyfenolinnholdet i teen (finnes i alle typer te, inkludert den populære svarte te og grønn te), som virker for å øke immunsystemet og redusere risikoen for kronisk sykdom, sier en studie publisert av tidsskriftet Nåværende farmasøytisk design.

Her er de 7 beste teene for å støtte immunsystemet ditt akkurat nå.

2

Te kan bidra til å kontrollere blodsukkeret.

Shutterstock

Blodsukker er viktig å kontrollere når det gjelder å holde et sunt immunsystem og senke kolesterolet. Ved å holde blodsukkeret i sjakk gjennom sunnere kosthold og mosjon, du senker ditt "dårlige" kolesterol LDL, som er knyttet til kronisk sykdom.

Mens du spiser sunt og trener, er det fortsatt god praksis for å kontrollere blodsukkeret, å legge til en te -rutine i dagen kan også hjelpe med blodsukkernivået. Hvilken, tilbake, hjelper på immunsystemet. Det er fordi plantene som lager noen te -varianter inneholder forbindelser som kan bidra til å redusere betennelse og blodsukkernivå, ifølge en studie publisert av Molekyler .

Plus, Ernæringsforskning publiserte også en studie som påpekte hvordan redusert vanninntak kan forringe glukosenivået for personer med diabetes. Ved å drikke mer te (som er en enkel måte å øke vanninntaket) vil det hjelpe med din generelle innsats for å opprettholde et sunt blodsukkernivå.

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev!

3

Te kan hjelpe deg med å håndtere vekten din.

Shutterstock

Selv om du kan bytte ut sukkerholdig drikke med te eller svart kaffe, er det en enkel måte å kutte kalorier - og gå ned i vekt - men det er visse teer som har blitt vitenskapelig bevist å hjelpe til med vekttap og vektkontroll, og det er grønn te.

Ifølge journalen Fysiologi og atferd , grønn te har vist seg å hjelpe deltakerne til å gå ned i vekt i en 12-ukers prøveperiode på grunn av energiforbruket og fettoksidasjonen som kommer fra antioksidanter i grønn te.

Hvordan påvirker dette immunsystemet ditt? Ved å gå ned i vekt og redusere kroppens betennelse (som kan skje med et dårlig kosthold med inflammatorisk mat), immunsystemet ditt vil reagere på positive måter. En artikkel publisert av Fedme i aksjon sier at mennesker som sliter med vekten vil se en "nedsatt immunrespons og immunfunksjon", noe som kan føre til en "økt infeksjonsrate".

Dette betyr ved å drikke te og ta skritt for et sunnere liv, du vil sannsynligvis oppleve et økning i immunitet på grunn av det.

4

Koffein kan bidra til å øke immuniteten.

Shutterstock

Ifølge en studie publisert av tidsskriftet Farmakologi og terapi , koffein anses å være antiinflammatorisk og kan hjelpe med å øke immunsystemet. Så kanskje den koppen - eller kaffen - du er ute etter om morgenen, virkelig ikke er en dårlig idé.

Derimot, Det er viktig å merke seg at de "immunmodulerende effektene" nevnt i studien er basert på normalt konsum. Koffein er vitenskapelig bevist for å hjelpe med helsen din, men hvis det blir for mye, det kan forårsake noen negative bivirkninger som kan skade kroppen din i stedet for å hjelpe. Hvis du er nysgjerrig, her er hvor mye koffein du kan ha på en dag.