Hjem >> ernæring >> Overraskende bivirkninger av å spise mais,

Overraskende bivirkninger av å spise mais,

Sier Science

Enten du liker maisbrød, mais chowder, eller bare nyt å legge noen friske kjerner til din favoritt salat, mais er en grunnleggende mat i utallige hjem rundt om i verden. Derimot, Det er ikke bare allsidigheten til denne velsmakende grønnsaken som gjør den til et så godt tillegg til måltider - den gir også mange helsemessige fordeler, selv de største kjennerne ikke kjenner igjen. Les videre for å oppdage bivirkningene av å spise mais, ifølge vitenskapen. Og hvis du ønsker å fornye matvanene dine, sjekk ut de 7 sunneste matene du kan spise akkurat nå.

1

Mais kan senke kolesterolet.

Shutterstock

Hvis du vil få kolesterolet ditt til et sunnere territorium, å tilsette litt maisolje i kostholdet ditt kan være et effektivt middel for å gjøre det. En studie fra 2018 publisert i Journal of Nutrition fant det, blant en gruppe på 25 voksne med høyt kolesterol, inntak av fire spiseskjeer maisolje per dag senket kolesterolnivået med større proporsjoner enn de som spiste en tilsvarende mengde kokosolje.

For flere måter å gjøre måltidene dine sunnere, sjekk ut #1 beste grønnsak å spise, Ifølge en diettist.

2

Mais kan redusere risikoen for diabetes.

Shutterstock

Litt lilla mais på menyen kan være nøkkelen til å holde diabetes og tilhørende komplikasjoner i sjakk. En in vitro -studie fra 2018 publisert i PLOS One fant ut at anthocyaninpigmentene som finnes i lilla mais var assosiert med forbedret glukoseopptak og økt insulinsekresjon, i tillegg til å aktivere fri fettsyrereseptor-1 og glukokinase, to biologiske markører assosiert med en reduksjon i diabetesrisiko.

3

Mais kan forbedre fordøyelsen.

Shutterstock

Hvis du prøver å gi den trege fordøyelseskanalen et løft, litt mais kan bare gjøre susen. En studie fra 2013 publisert i Journal of Nutrition fant at forbruk av polydextrose og løselig maisfiber, to typer fiber som finnes i mais, var assosiert med hyppigere avføring.

I SLEKT: Hva er Hominy og hvorfor er det en overlegen versjon av mais?

4

Mais kan forbedre tarmbakteriene dine.

Shutterstock

En sunn balanse mellom tarmbakterier er avgjørende for ikke bare å holde fordøyelseskanalen frisk, men fremme hele kroppen velvære, som omtrent 70 prosent av kroppens immunsystem er lokalisert i tarmen.

Heldigvis, å legge litt mais til kostholdet ditt kan bidra til å holde denne viktige balansen intakt. En studie fra 2016 publisert i PLOS One fant at løselig maisfiber hadde en prebiotisk effekt, øke mengden fordelaktige bifidobakterier i fordøyelseskanalen til studiepersoner.

5

Mais kan holde deg fyldigere lenger.

Shutterstock/Roman Samborskyi

Å nyte litt luftpoppet popcorn som en matbit kan hjelpe deg med å være fornøyd mellom måltidene uten å gå til kaloririke snacks. En studie publisert i European Journal of Nutrition rangert som popcorn med en metthetsindeks på 154%, ved å bruke hvitt brød som en sammenligning med en 100% metthetsindeks. Hva mer, en studie fra 2012 publisert i Nutrition Journal fant ut at fettfattig popcorn var mer mettende enn fettrik potetgull.

For mer innsikt i fordelene med denne a-mais-grønnsaken, sjekk hva som skjer med kroppen din når du spiser mais, og for de siste sunne nyhetene som er levert i innboksen din, Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Les dette neste:

  • En stor bivirkning av å spise vannmelon, Sier diettist
  • Store effekter bananer har på helsen din, Sier diettist
  • Denne kjære popcorn blir husket i 16 stater, FDA sier