Hjem >> hjertesykdom >> Opioider etter hjerteoperasjon:En advarsel

Opioider etter hjerteoperasjon:En advarsel

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Forskning vi ser på

En nylig studie fant at nesten en av ti personer som mottok opioide smertestillende midler etter hjerteoperasjoner fortsatte å ta dem i tre til seks måneder - et tidspunkt da ingen fortsatt skulle oppleve smerter fra operasjonen.

Studien omfattet nesten 36, 000 personer med privat helseforsikring som hadde et koronar bypass-transplantat (kjent som CABG eller bypass-kirurgi) eller en hjerteklafferstatning mellom 2003 og 2016. Personer som ble foreskrevet mer enn 40 5 mg tabletter oksykodon (Oxycontin, Roxicodone, andre) eller en tilsvarende mengde av et lignende legemiddel hadde en mye høyere risiko for langvarig opioidbruk enn personer som ble foreskrevet lavere doser. Andre faktorer som økte en persons sjanser for å ta opioider langsiktig, inkluderer å ha CABG, å være kvinne, eller har en historie med kronisk smerte eller alkoholisme.

Som en kommentar som følger med studienotatene, reseptbelagte opioider spiller en viktig rolle i drivstoffet til dette landets ødeleggende epidemi av overdoser, som drepte anslagsvis 72, 000 mennesker i 2019. Hvis du får forskrevet disse kraftige smertestillende midler, ta dem bare som anvist for kortest mulig tid. Studien ble publisert på nettet 17. juni, 2020, av JAMA kardiologi .

Bilde:© BraunS/Getty Images