Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er vanlige årsaker til blodig slim i avføringen?

Hva er vanlige årsaker til blodig slim i avføringen?

En lege må kanskje konsulteres hvis en person opplever blodig slim i avføringen.

Blodig blod i avføringen er ofte forbundet med inflammatoriske tarmtilstander som, Crohns sykdom, og ulcerøs kolitt. Hvis en pasient allerede er i behandling for tarmtilstand, blodig slim i avføringen bør noteres og rapporteres, men det er vanligvis ikke en grunn til umiddelbar bekymring. Pasienter som ikke har tarmproblemer tidligere og merker dette symptomet, bør kontakte lege for evaluering og behandling så snart som mulig.

En lege kan foreskrive antibiotika til en pasient som opplever blodig slim i avføringen for å forhindre infeksjoner i tarmen.

Litt slim er vanligvis tilstede i avføringen, om enn i spormengder. Slim produseres av tarmen som et smøremiddel for å holde tarmen sunn og fleksibel, og noen ganger svinger nivåene som svar på kosthold og andre faktorer, som stress. Blodig slim i avføringen, derimot, er grunn til bekymring, som det indikerer at det er et problem et sted langs tarmens lengde. Avføringen kan også ha et mykt utseende, og pasienter kan også oppleve tarmhastighet og andre symptomer.

Et diagram som viser ulcerøs kolitt og andre tykktarmsproblemer som kan forårsake blodig slim i avføringen.

Når tarmen er betent, slimproduksjon har en tendens til å øke, og sårdannelser kan utvikle seg, forårsaker lekkasje av blod inn i avføringen. I tillegg, mennesker kan utvikle blodig slim i avføringen som følge av en infeksjon, spesielt hvis bakterier er involvert, eller på grunn av en analfissur, hemorroide, eller tarmobstruksjon. Tegn som oppblåsthet i magen og ømhet eller smertefull avføring kan bidra til å begrense årsakene til blodig slim i avføringen.

Ulcerøs kolitt kan forårsake blodig slim i avføringen.

Hos mennesker som merker endringer i tarmvaner, inkludert en endring i frekvensen av avføring eller utseendet på avføringen, blodig slim er en grunn til bekymring. Det er lurt å ringe lege for å se om en avføringsprøve må samles og avtale tid for en undersøkelse. En lege kan evaluere pasienten og bestemme hvilke trinn, hvis noen, må tas for behandling. Antibiotika kan foreskrives sammen med en tarmbeskyttelse for å håndtere potensialet for infeksjoner og sårdannelse i tarmen.

Blodig slim i avføringen er grunn til bekymring.

Personer med en historie med tarmproblemer kan med jevne mellomrom ha dette symptomet, og det er vanligvis et tegn på en oppblussing et sted langs tarmene. Hvis det vedvarer, en lege bør konsulteres for å diskutere endring av behandlingsplanen. Personer med tarmkreft kan også utvikle dette symptomet, spesielt på slutten av livet da de fokuserer på støttende omsorg for komfort, snarere enn aggressiv behandling.