Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Nits?

Hva er Nits?

Behandling av hodelus inkluderer bruk av en medisinsk sjampo og en fintannet kam for å fjerne de gjenværende insektene og eggene.

Nits er egg av hodelus, parasitter som lever i menneskelig hodebunn og lever av vertens blod. Vanligvis, nits finnes festet til hårets sjakter på verten. For å eliminere angrep av hodelus, både klekket lus og nits må avlives eller på annen måte fjernes fra vertens hodebunn.

Hodelus er parasittiske insekter som lever i menneskelig hodebunn og overlever ved å mate av vertens blod. De er vanligvis ikke større enn et sesamfrø, og dermed kan være vanskelig å se. Mange innser at de bare har hodelus når hodebunnen begynner å klø, en reaksjon på spyttavsetningene som lus etterlater når de trekker blod. Hodelus overføres fra person til person når hodet til en infisert person kommer i kontakt med hodet til en ikke-infisert person, eller når en ikke-smittet persons hode kommer i kontakt med en gjenstand som har berørt hodet til den infiserte personen, for eksempel en lue eller hodetelefoner.

Hodelus legger egg som er kjent som nits.

Når hodelus har infisert vertens hodebunn, de legger eggene sine, kjent som nits, på hårstråene hans. Nits er vanligvis hvite eller gule i fargen, og er ekstremt små. Mange tar feil av disse eggene med flass av flass, og dermed mislykkes i å eliminere dem. Så lenge de får klekke, derimot, eggene vil utvikle seg til voksne lus som lever av verten og deretter legger sine egne egg, en syklus som kan fortsette på ubestemt tid.

For å eliminere angrep av hodelus, både klekket lus og nits må avlives eller på annen måte fjernes fra vertens hodebunn. Dette kan ofte oppnås ved bruk av reseptfrie sjampoer designet for å drepe lus og eggene deres. Hvis en over-the-counter sjampo viser seg ikke å lykkes med å stoppe en angrep, en lege kan anbefale en sjampo-behandling med reseptbelagt styrke. De som foretrekker å ikke bruke kjemiske behandlinger i hodebunnen, kan prøve å bruke en kam som er spesielt designet for å fjerne lus og nitter. Denne behandlingen må kanskje gjentas i flere dager før alle lus og egg er fjernet.

I motsetning til hva noen tror, angrep av hodelus er ikke tegn på dårlig personlig hygiene. Alle hvis hode kommer i kontakt med lus kan bli infisert, og normale hårpleieprosedyrer vil ikke forhindre eller eliminere angrep. Derfor er det viktig å overvåke hodebunnen til de som er i nær kontakt med en infisert person, som familiemedlemmer og klassekamerater.