Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Hippus?

Hva er Hippus?

Hippus, også kjent som pupillen athetosis, er en krampaktig, repeterende svingning i eleven størrelse, med alternerende innsnevring og utvidelse av eleven diameter ca 1 til 2 millimeter (0,03 til 0,07 tommer) hvert femte sekund, uten hensyn til intensiteten av omgivende lys, følelser av pasienten, eller brennvidden til pasienten. Normalt elever constrict når en sensor bjelker et lys inn i øyet eller når pasienten fokuserer på en nær gjenstand. Elevene strekke når et emne føler seg opphisset eller følelsesmessig opphisset. Leger vurdere Hippus en normal variasjon i elevaksjon, og i de fleste tilfeller ikke Hippus ikke innebærer en underliggende sykdom eller lyte. I sjeldne tilfeller, men denne formen for pupillen variabilitet kan peke til en systemisk sykdom eller forgiftning, noe som kan være livstruende.

Forskere har analysert tilfeller av innlagte pasienter med etablerte Hippus å sammenligne med pasienter uten Hippus. Pasienter som viste Hippus opplevd en større sjanse for å dø i løpet av de følgende 30 dager enn kontrollpasienter. Sannsynligheten for å dø i løpet av 30 dager steg når pasientene hadde en endring i mental status, nyresykdom, levercirrhose, og en historie med traumer. Hippus ble en ytterligere uavhengig risikofaktor som statistisk forhøyet risiko for død, selv i fravær av de andre faktorer. Av denne grunn kan pupillen athetosis i sykehuspasienter sette dem på et høyere risiko for tidlig død.
annonse

Forskere har knyttet Hippus med ulike sykdommer, inkludert multippel sklerose, nevro, myasthenia gravis, og hjernesvulster. En oscillerende eleven kan også forekomme i forbindelse med en total lammelse av den tredje kranienerve, oculomotor nerve, som forstyrrer nerve tilførselen til musklene som beveger eleven og øyet, selv. Pasienter med ubalanser i det autonome nervesystemet også utvikle pupillen athetosis. I tillegg til å kontrollere eleven størrelse, styrer det autonome nervesystemet hjertefrekvens, spytt, urin, pust, og organfunksjon.

Hippus oppstår når en pasient har brukt en av de barbiturate narkotika. Pentobarbital, fenobarbital, butalbitol og tiopental er noen av de vanlige medisiner som pasienter tar for medisinske eller rekreasjonsformål som kan forårsake tilstanden. Når polititjenestemenn gjøre stopper for mistanke om kjøring under påvirkning (DUI) atferd, vil de rutinemessig sjekke elevene for unormal elev størrelse eller pendling. Unormalt små pupiller kan indikere bruk av narkotika, unormalt utvidede pupiller kan tyde på bruk av kokain, og Hippus kan indikere bruk av beroligende midler.

Hippus kan også være et tegn på Aconitum, eller monkshood, forgiftning. I tradisjonell kinesisk medisin, utøvere fore Aconitum å kurere mangel på energi og kulde, såkalte yang mangel. Ayurvedic healere også bruke den til å behandle en forkjølelse eller feber.