Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en Esophagram?

Hva er en Esophagram?

En esophagram er en medisinsk avbildning studie av spiserøret, ved hjelp av røntgenstråler og et røntgentett kontrastmiddel, vanligvis barium. Denne testen er også kjent som en barium svelge eller øvre gastrointestinal serie. En lege kan be om en esophagram å vurdere pasientens svelger evne, se etter årsaker til blødning i spiserøret, og se på andre gastrointestinal helseproblemer. Vanligvis kan testen gis på poliklinisk basis, og risikoen forbundet med denne prosedyren er svært lave.

I en esophagram, svelger pasienten en blanding av bariumsulfat og vann. Blandingen kan være smaksatt for å gjøre det mer velsmakende, men generelt er ubehagelig erfaring. En serie av røntgenstråler blir tatt som barium beveger seg gjennom pasientens spiserør og øvre mage-tarmkanalen. Disse røntgenbilder er studert med mål om å få til bunnen av et medisinsk problem som vondt å svelge. Den barium vil passere gjennom pasientens kropp og skilles ut sammen med andre avfallsstoffer.
Ad

The X-ray eksponering involvert med en esophagram er relativt lav, og regnes som en kalkulert risiko for pasienten. Verdien av diagnostiske tester anses viktig nok til å utsette pasienten for en liten mengde stråling. Hvis pasienten trenger mer medisinsk bildebehandling involverer X-stråler og annen stråling, vil historien om en fersk esophagram tas i betraktning når beslutninger om hvordan du går frem. Vanligvis pasienter er ikke i fare for skade fra kjernefysisk avbildnings fordi deres eksponeringer er lave og bildediagnostikk er sjeldne.

Som et alternativ til en esophagram, en lege kan vurdere en endoskopi, hvor et kamera er satt inn spiserøret og brukt til å studere dets struktur og generell fysisk tilstand. Dette kan noen ganger identifisere problemer som ikke vil vises på røntgen og kan eliminere behovet for en dyr og invasiv utforskende kirurgi for å undersøke spiserøret. Denne testen er utført med pasient under sedasjon for komfort og kan også gjøres på poliklinisk basis.

Når en esophagram anbefales, kan pasienten spørre hvorfor testen blir forespurt, og hvis det er noen alternativer tilgjengelig . Legen bør være i stand til å gi detaljert informasjon om testen og kan diskutere mulige veier for behandling som kan anbefales når resultatene er i hånden. Det kan ta flere dager før testresultatene på en esophagram, avhengig av om en radiolog er tilgjengelig for å lese bildene umiddelbart eller om de trenger å bli sendt ut.