Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er akne?

Hva er akne?

Akne er en hud sykdom ofte preget av betennelse i huden, utbrudd i lesjoner. Denne tilstanden er utbredt, særlig i ungdomsårene, og de fleste mennesker opplever det på et tidspunkt i løpet av livet. Det er mange myter om hva som forårsaker og botemidler acne, og en enorm industri har bygget opp rundt produkter som er beregnet til å forebygge og behandle sykdom, spesielt i tenåringer.

For å forstå acne, er det viktig å forstå i det minste i utgangspunktet hva et hårsekken ser ut. Hårsekken er begravet i huden, og et hår vokser ut av det, bryte hudoverflaten. Knyttet til hårsekken er talgkjertler, som produserer en olje som kalles sebum, som bidrar til å holde huden sunn. Akne oppstår når, uansett grunn, blir at hårsekken blokkert og sebum bygger opp under huden. I så rikt miljø, bakterier begynner å vokse, til slutt forårsaker kviser.

Selv om mange tenker på akne bare som brøt ut, røde skjema ofte referert til som en zit eller kvise, det inkluderer også noen ikke-betent former , kjent som komedoner. Komedoner kommer i to former: whiteheads og hudormer. En Whitehead dannes når massen av bakterier og talg er dannet av en blokkert follicle opphold under overflaten av huden, og kan være svært små, noen ganger til og med usynlig for øyet. En blackhead dannes når utbrudd massen er åpen til overflaten, slik at melanin i fanget sebum å oksidere og bli svart.
Annonse

Ideelt sett disse ikke-betent former for akne slutt tømme bygget opp talg og bakterier til overflaten og huden leges. Ofte er imidlertid den indre veggen av follikkelen brister enten på grunn av innvendig trykk eller, mer vanlig, på grunn av plukke på huden. Når dette skjer, hvite blodceller flom i allerede engorged follicle å kjempe mot bakterier, og akne blir betent i det som kalles en papule.

På dette punktet, er akne fortsatt i stor grad under huden, og selv om det er synlig for det blotte øye, er det mer som en sint del av hud enn som hva folk flest kaller en kvise. Kvise former når de hvite blodcellene gjør kampen med bakterier gjøre veien til overflaten av huden, utbrudd i en stor hvit eller hvitaktig-gul klump. Virkelig alvorlige tilfeller kan føre til ekstrem betennelse i form av cyster eller knuter i tillegg.

Akne er ikke helt forstått, men det er antatt av folk flest at kostholdet faktisk har lite eller ingenting å gjøre med sin utvikling . Tradisjonelt, mange mente at visse matvarer, for eksempel fet mat eller sjokolade, forårsaket kviser, men de fleste studier har vist at dette ikke å være tilfelle. Behandling av akne kan gjøres med en rekke kremer, for det meste inneholder benzoyl peroxide eller salisylsyre, men en av de beste måtene å behandle tilstanden er rett og slett å regelmessig vaske ansiktet med varmt vann og en veldig mild såpe, redusere mengden av olje på huden som kan bygge seg opp og forårsake blokkering.