Hveteallergi, Hvete intoleranse og hvete Free Products

Å være allergisk mot hvete eller har hveteintoleranse kan være svært vanskelig å leve med. Hva bør du spise og hva bør du unngå i en verden fylt med hvete produkter overalt hvor du snur? Hvete er en av de vanligste korn dyrket i verden, og dens opprinnelse antas å være Sørvest-Asia, hvor den fant veien til den vestlige halvkule gjennom Columbus under sine lete år. Hvete har en rekke bruksområder, de beste seg å være utarbeidelse av bakevarer og brød. En av de viktigste årsakene til at det er brukt til å lage brød er på grunn av sin høye gluteninnhold, sammenlignet med andre korn. Gluten er et protein som består av glutenin og gliadin, og finnes i mange korn slik som bygg, hvete, rug, havre og i relativt mindre mengder. Arbeidet med gluten i hvete er å gi den elastisitet til "stige", og for å felle karbondioksyd frigjøres av gjær, som fører til ekspansjon av deigen.

Hva er hveteallergi?

A allergi hvete kan beskrives som en umiddelbar allergisk reaksjon av kroppen på forbruket av hvete som et resultat av tilstedeværelsen av et protein som den feilaktig gjenkjenner som farlig. Barn er mest utsatt for denne maten allergen, som symptomer inkluderer migrene, tretthet, leddsmerter, akne, eksem, astma og kroniske gastrointestinale forstyrrelser. Du trenger imidlertid å ta forsiktighet fordi selv om hveteallergi er relativt sjeldne, kan det føre til anafylaktisk sjokk.

Hva er hvete intoleranse?

Når kroppen får for lite problemer med å fordøye hvete, er tilstanden rives som hvete intoleranse. Selv om disse symptomene er mye mindre uttalt enn de av allergi og kan ta flere dager før de dukker opp, når de gjør det, kan de forårsake fordøyelses og ernæringsmessige komplikasjoner. Interessant, kan folk som er følsomme for hvete tolerere andre typer gluten korn som bygg, rug og havre. Hvis du har cøliaki, så har du ikke noe annet valg enn å unngå gluten for livet. På den annen side, hvis du ikke er sikker på hvete intoleranse, kan det være lurt å konsultere en ernæringsfysiolog før eliminere det fra dine måltider.

Vær forsiktig når du handler for hvete gratis produkter

med den økende bekymring hvete intoleranse over de siste par årene, flere og flere produsenter availing hvete gratis produkter i dagligvareforretninger. Som sådan, har dette gjort det lettere for folk å leve hvete gratis. Men mange produktene som du kanskje ikke mistenker inneholder hvete eller dets biprodukter, inkludert øl, øl og iskrem. Selv salat dressing kan faktisk inneholde hvete.