Hjem >> diabetes >> Graviditetsrelatert høyt blodtrykk,

Graviditetsrelatert høyt blodtrykk,

diabetes knyttet til senere hjertesykdom .content-repository-content img {object-fit:cover; }

De fleste endringene som følger med graviditet - vokser en buk, "Å være sliten, humørsvingninger, cravings for bestemte matvarer, og lignende - er normale, midlertidig, og ufarlig. To andre endringer, graviditetsrelatert høyt blodtrykk og diabetes, kan ha langvarige konsekvenser for hjertehelsen.

Utviklingen av høyt blodtrykk under graviditet er kjent som preeklampsi; graviditetsrelatert diabetes kalles svangerskapsdiabetes. De er forskjellige fra "vanlig" høyt blodtrykk og diabetes fordi begge blir "kurert" ved levering. Likevel er en ny studie publisert denne uken i journalen Sirkulasjon antyder at disse komplikasjonene øker kvinnens risiko for hjerte- og karsykdom i middelalderen.

Forskere så på graviditeten til mer enn 3, 400 kvinner meldte seg inn i Avon Longitudinal Study of Parents and Children på begynnelsen av 1990 -tallet og fulgte helsen deres i nesten 20 år. Etter 50 år, 10 års risiko for hjertesykdom var 31% høyere for kvinner som utviklet svangerskapsforgiftning under svangerskapet enn kvinner som ikke gjorde det. De som utviklet svangerskapsdiabetes hadde en 26% høyere risiko på 10 år.

Preeklampsi og svangerskapsdiabetes påvirket også kvinnens babyer. Kvinner med preeklampsi hadde større sannsynlighet for å føde undervektige babyer og føde for tidlig. Kvinner med svangerskapsdiabetes var mer sannsynlig å føde overvektige babyer.

Forebygge problemer før og etter

Funnene fra Avon Longitudinal Study antyder at graviditet kan være en slags måneder "test" av hjertet og andre systemer. Preeklampsi, svangerskapsdiabetes, og andre graviditetsrelaterte komplikasjoner kan være tidlige tegn på et underliggende problem som til slutt fører til hjertesykdom.

Kan disse problemene unngås? Noen ganger. Kvinner som ennå ikke er gravide kan bidra til å forhindre at de oppstår ved å sikte på en sunn vekt, trener, og vedta et sunt kosthold før bli gravid. Under graviditeten, være forsiktig med vektøkning, trener, og å spise godt er enda viktigere. Med det sagt, noen kvinner som er nøye med alle disse tingene, utvikler fortsatt preeklampsi eller svangerskapsdiabetes.

Hvis du utviklet svangerskapsdiabetes eller svangerskapsdiabetes under graviditet, det er en god idé å snakke med legen din om hvordan du sporer blodtrykket og blodsukkeret ditt mer nøye når du blir eldre. Du må kanskje være mer oppmerksom på dem enn noen som seilte gjennom graviditeten uten noen av disse komplikasjonene. Og holde blodtrykket ditt, kolesterol, vekt, og andre kardiale risikofaktorer under kontroll kan være spesielt viktig for deg.