Hjem >> eldre helse >> Hvordan å gjenkjenne symptomer på Alzheimers

Hvordan å gjenkjenne symptomer på Alzheimers

Mange endringer skje som du alder, så noen ganger kan det være vanskelig å fortelle om hukommelsessvikt du opplever er en normal del av å bli eldre eller kan være tegn på noe mer alvorlig, som Alzheimers sykdom. Mens forskjellene kan være svært subtile, er det noen faresignaler som du ikke bør ignorere. Hvis du er bekymret for helsen din, her er noen symptomer på Alzheimers å være på utkikk etter:

 1. glemsel.
  Noen hukommelsestap er vanlig hos eldre mennesker, men hvis du ikke kan huske ting du bare lært på regelmessig basis, kan dette være et tegn på at noe er galt.
 2. Vanskeligheter med å fullføre dagligdagse oppgaver.
  Hvis vanlige oppgaver som å kle på, matlaging middag eller betale regninger plutselig virker mye mer utfordrende enn de pleide, og du synes det er vanskelig å behandle alle trinnene som er involvert, bør du snakke med legen din så snart som mulig.
 3. Har du problemer med å finne det riktige ordet.
  Ofte blir ute av stand til å huske det ordet du vil bruke, er et annet tegn på Alzheimers. Hvis det skjer en gang i blant, kan det ikke være noen big deal, men hvis det skjer med jevne mellomrom, bør du få dette symptomet sjekket ut. Noen mennesker med denne sykdommen finne seg selv å måtte beskrive et objekt - heller enn å kalle det - fordi de ikke kan huske hva det heter. Dette gjør det vanskelig å ha en samtale.
 4. Å bli desorientert.
  Mens glemme hvor du skulle av og til er ikke så uvanlig, hvis du går deg vill i ditt eget nabolag, eller plutselig ikke gjenkjenner omgivelsene, kan dette tyde på et problem.
 5. Tap av dommen.
  Hvis du lider av Alzheimers, kan du plutselig mister muligheten til å ta smarte avgjørelser. For eksempel kan du begynne å bruke sommerklær midt på vinteren og glemmer å sette på en frakk, eller du kan finne deg selv å gi bort penger til fremmede.
 6. Problemer med tall.
  Personer med Alzheimers kan ha økt utfordringer balansere sine sjekkhefte, ringe et telefonnummer eller telle ut sine penger til å betale for sine dagligvarer. Hvis dette beskriver din siste opptreden, ta hensyn til om dette synes å skje oftere.
 7. Å miste elementer oftere.
  Du kan finne det vanskeligere å finne ting i hjemmet ditt. Personer med denne tilstanden kan sette hverdagsgjenstander borte på uvanlige steder, og ikke husker. For eksempel kan du sette briller i fryseren, eller finne medisiner stuet i sølvtøy skuff i stedet for i badet. Men innser at bare misplacing nøklene en gang i blant skjer med oss ​​alle og er ikke nødvendigvis et tegn på at noe er galt.
 8. humørsvingninger.
  Hvis du opplever alvorlige humørsvingninger uten grunn bak dem, kan dette være relatert til Alzheimers, eller det kan være et tegn på en annen fysisk, hormonelle eller psykisk problem. Snakk med legen din for å se om du bør være bekymret.
 9. personlighetsforandringer
  . Hvis easy-going personlighet er plutselig blitt sint, mistenksom eller forvirret, kan dette være et tegn på demens. Snakk med familiemedlemmer for å se om de har lagt merke til endringene og søke medisinsk hjelp.
 10. Redusert energinivå.
  Personer med Alzheimers ofte handle lethargic, som ønsker å sove mer enn vanlig eller veg ut foran fjernsynet. Overvåk din energi nivå, og hvis du legger merke til en drastisk endring, nevne dette til legen din og utelukke alle andre fysiske forhold som kan være årsaken det, også.