Hjem >> ernæring >> En viktig effekt av å spise svisker,

En viktig effekt av å spise svisker,

Sier diettist

Når du hører ordet svisker , det er uunngåelig at en ting umiddelbart kommer til syne i tankene dine:å gå på do.

Det tarminstinktet er ikke unøyaktig - noen undersøkelser tyder på at å spise svisker regelmessig kan bidra til å forhindre forstoppelse. En systematisk gjennomgang fra 2014, for eksempel, fant at forbruk av svisker kan øke tarmbevegelsens frekvens og til og med forbedre konsistensen av avføring, så det er mer behagelig å passere.

Dette er fordi svisker, eller tørkede plommer, er en god kilde til fiber, som kan hjelpe deg med å få flere avføring. En porsjon på 100 gram svisker (ca. 10 svisker) inneholder omtrent 7 gram fiber, som er en betydelig mengde av dine daglige behov. I henhold til de siste USDA diettretningslinjene, det er anbefalt at kvinner bruker mellom 22 og 28 gram fiber daglig, mens menn bør konsumere 28 til 34 gram fiber hver dag.

Bortsett fra å hjelpe deg med å bruke toalettet, har du noen gang tenkt på svisker som en mat som bidrar til å fremme beinhelsen?

"Selv om det ofte bare er tenkt som en helt naturlig fiberkilde, det er bare en av de mange, viktige fordeler, "sier Christopher Mohr, Ph.D., RD, og medeier av Mohr Results. "I en rettssak, publisert i Osteoporose internasjonale , forskere funnet å spise fem til seks svisker hver dag kan bidra til å forhindre bentap. "

Shutterstock

Denne forskningen kan være spesielt viktig for postmenopausale kvinner, hvis reduserte østrogennivåer kan gjøre dem utsatt for lav bentetthet over tid.

Studien fra 2016 Mohr refererer til ovenfor undersøkte spesifikt forbruket av svisker hos postmenopausale kvinner som har osteopeni, en tilstand som beskriver svake bein på grunn av bentap. De som spiste fem til seks svisker daglig i løpet av seks måneder, var i stand til å forhindre samme mengde tap av benmineraltetthet som de som ble foreskrevet 10-12 svisker daglig.

"Par det med [nye] data som tyder på den samme mengden svisker kan hjelpe forbedre risikofaktorer for hjertesykdom og betennelse og du har sikkert et vinnende tillegg til dietten og en mat som bør være vanlig i [dietten]. "

Bottom line:svisker vil ikke bare hjelpe deg med å holde deg vanlig, de kan også bidra til å holde beinene dine i toppform når du blir eldre, og kan til og med bidra til å forhindre hjertesykdom.

For mer, sørg for å sjekke populære matvarer for sterkere bein etter 50, Si dietister. Deretter, ikke glem å melde deg på vårt nyhetsbrev!