Hjem >> ernæring >> 20 fantastiske ting du kan gjøre med en sitron

20 fantastiske ting du kan gjøre med en sitron

Med sine vekttapskrefter, hemmelige bruksområder, og forfriskende duft, sitroner er vår favoritt Sour Patch Kid. Ikke bare er de gule kulene rike på 100% av det daglige anbefalte inntaket av vitamin C-en kraftig antioksidant som reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og kan også øke fettforbrenningen med opptil 25%-men de er også mye mer allsidige enn du kan se for deg.

For å finne ut hvordan sitronsaft kan hjelpe deg med å se og føle deg best, sjekk disse overraskende bruk for sitroner . Og for flere tips, ikke gå glipp av disse 15 måtene å gå ned i vekt med sitroner.

1

Wave farvel til akne

Shutterstock

Har du noen gang lurt på hvordan du kan bli kvitt irriterende kviser og de stygge merkene de etterlater seg uten å ødelegge sparegrisen din på hudlege? Heldigvis, løsningen din koster lommeskifte og er sannsynligvis allerede i kjøleskapet! Sitroner er perfekte for å slette pustler, hudormer, og de resterende arrene.

Alt du trenger å gjøre er å dyppe en bomullsdott i ferskpresset sitronsaft (du trenger bare omtrent en spiseskje!) Og deretter gni den på det berørte området i omtrent fem minutter hver dag. Frukten er naturlig styptisk, som kan stoppe blødningen og surheten vil kysse betent akne farvel.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Ta en dukkert i ungdomskilden

Shutterstock

Hvis din mindre enn stjerneklare hud får deg til å se ti år eldre ut enn du egentlig er, slå til sitrons mektige juice. Å klappe sitronsaft på huden din vil bidra til å stramme den og glatte ut fine linjer. For å fremme din innsats for aldring grasiøst, Vurder å unngå disse verste matvarene som rynker huden din.

3

Skrub bort ufullkommenheter

I stedet for å bruke store penger på fancy scrubs, lag en hjemmelaget versjon. Bare press en hel sitron i en liten Mason -krukke og tilsett deretter nok granulat til blandingen blir tykk. Deretter, sprut huden din med varmt vann og eksfolier vekk! Denne naturlige DIY -skrubben vil holde ansiktet og leppene baby glatte.

I SLEKT: Din ultimate restaurant og supermarked overlevelsesguide er her!

4

Slett albuens mørke flekker

Shutterstock

Mange mennesker lider av hyperpigmentering på albuer og armhuler, men hvor mange mennesker vet egentlig at denne misfargingen lett kan behandles? Ikke mange, vil vi si. Her er det enkle trikset:Etter en dusj, dypp albuene i fersk sitronsaft eller gni et stykke på armhulene. Hvis du gjør dette hver dag, fruktens blekeegenskaper vil gjøre underverker!

5

Gjør låsene lettere

Shutterstock

Har du noen gang drømt om å bli en blond bombe? Vi vil, nå kan du - uten en tur til frisørsalongen. Hvis håret ditt er på den lysere siden (beklager, ravnhårete jenter!), Du kan bruke saften av en sitron på låsene dine to ganger i uken for å gjøre dem lettere. Har du ikke nok sitroner til hele hodet? Nøkk den uklipte frukten i 15 sekunder i mikrobølgeovnen for dobbelt så mye juice.

I SLEKT: Lett, sunn, 350 kalori oppskriftsideer du kan lage hjemme.

6

Fjern uønsket hår

Shutterstock

For å lage hjemmelaget kroppsvoks, press saften av en hel sitron og tilsett en halv kopp sukker. Ha blandingen i mikrobølgeovnen til den blir brun; fortsett å røre til det er klebrig. Før du sprer det videre, la voksen avkjøles litt. Nå trenger du bare noen få tøystrimler, og du er på vei til silkeaktig, glatt hud.

7

Forsterke hårets helse

Shutterstock

Apropos hår, Sørg for at trådene på hodet ditt er på A-spillet. Gni hodebunnen med sitronsaft og la den virke magisk i en halv time før du vasker håret, kan styrke lokkene dine, bli kvitt flass, og få lokkene dine til å skinne! For flere måter å holde håret i god stand, sjekk ut disse 30 beste og verste matvarene for sunt hår.

8

Reparer en ujevn brunfarge

Shutterstock

Hater du ikke når sommersolen soler føttene og hendene litt for mye? For å bli kvitt sokk- og hanskelignende lapper, bland sitronsaft med vann og natron, og eksfolier deretter de berørte områdene med blandingen. Fordi sitronsaft og natron har blekende egenskaper, de to kan hjelpe til med å tone huden.

9

Hvite tenner

Shutterstock

Glem Crest Whitestrips! For å oppnå et perlehvitt smil, bland litt sitronsaft med natron, dypp tannbørsten i den, og skrubb - men bare i et minutt! Du kan gjenta dette annenhver dag for et smil som er klart for rød løper.

Og for bedre munnhelse, hold deg unna de 6 verste "sunne" matvarene for tennene dine.

10

Skjem bort neglene

Shutterstock

Hvis du er typen som alltid har spikeren på spissen, du er klar over hvor misfargede neglene dine kan bli etter at du har fjernet lakken. For å forhindre den stygge gule fargen, dynk klørne i en bolle med sitronsaft fortynnet med vann i noen minutter. På kort tid, de vil være lyse og tilbake til helse.

11

Legg den til H20

Shutterstock

Detox -vann er ufullstendig uten sitroner. Sitrusens hud er lastet med D-limonen, en antioksidant som hjelper leverenzymer å kvitte seg med utslipp av giftstoffer fra kroppen for å hjelpe deg til å føle deg best. Så fortsett og legg skallet i glasset ditt, også!

12

Tilsett sitronskiver til te

Her på Eat This, Ikke det!, vi er store fans av te. Den antioksidantrike drikken er perfekt å våkne opp til, drikke mellom måltidene, og noen brygger kan til og med hjelpe deg med å sove bedre. Så hva kan trumfe denne prøvde og sanne drikken? Bare legg til sitron i morgenbrygget for en debloating vitaminrik detox-te.

1. 3

Bevar avokado og epler

Shutterstock

Har du noen gang lurt på hvorfor guacen din ikke akkurat var grønn etter noen timer? Du kan klandre fenolforbindelsene som er tilstede i den sunne fettrike frukten; når disse forbindelsene utsettes for luft, de oksiderer, snu avokadoene dine (og epler, også) fra en appetittvekkende til en ikke så tiltalende nyanse som er veldig rask. For å sikre at din avokado -toast er Instagram verdig, press inn litt fersk sitronsaft for å motvirke oksidasjonsprosessen. Dine følgere vil takke deg.

14

Bli kvitt en bakrus

Shutterstock

La oss innse det:Bakrus er grunnen til at vi vurderer nixing alkohol for alltid. Men når helgen ruller forbi og du befinner deg på en annen bar klokken 02.00, Det kan være lurt å skrive ned denne for morgenen. To spiseskjeer fersk sitronsaft pluss en teskje sukker blandet i åtte gram vann vil spare deg for massiv hodepine og urolig mage.

15

Forbedre konsentrasjonen

Shutterstock

Trenings- og ernæringsekspert Jay Cardiello sverger på at duften av sitronolje kan øke årvåkenheten og forbedre konsentrasjonen. Men for en rask praktisk løsning for når du ikke har den essensielle oljen for hånden, Prøv å koke vann og tilsett sitronsaft. Vi anbefaler absolutt å prøve det neste gang du trenger litt ekstra hjernekraft.

Ikke gå glipp av disse 30 beste og verste matvarene for hjernen din.

16

Bli kvitt stress

Shutterstock

For umiddelbar stressavlastning, rekke etter noen sitroner i stedet for en eske med frostede smultringer. Hvorfor? C-vitaminrike sitroner bidrar til å redusere nivåene av stresshormonet kortisol. Så hvis du befinner deg i en hår-trekkende sitch, roe nervene dine ved å røre litt hjemmelaget limonade (med noen ekstra sitroner) og spise en av disse 5 beste matvarene som bekjemper stress.

17

Forvis mageproblemer

Shutterstock

Hvis du regelmessig lider av kvalme, fordøyelsesbesvær, og forstoppelse, vurdere å droppe bearbeidede matvarer. Men hvis kostholdet ditt allerede er ganske rent, Prøv å tilsette noen dråper sitron til måltidene. Den lille gule frukten hjelper til med å rense blodet og skylle fordøyelseskanalen for å hjelpe deg med å føle deg som ditt beste selv igjen.

18

Senk blodtrykket

Shutterstock

Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, er skadelig fordi det kan føre til hjertesvikt, nyresykdom, og slag. Reduser risikoen for disse skremmende plagene ved å drikke kaliumrik sitronsaft fortynnet i vann.

Og kalium er ikke bare gunstig for høyt blodtrykk. Elektrolytten spiller "en nøkkelrolle for hydrering i muskler og vev, som hjelper med muskelsammentrekning og avslapning, og er også avgjørende for muskelhelse og restitusjon, "forklarer Isabel Smith, MS, RD, CDN, registrert diettist og grunnlegger av Isabel Smith Nutrition.

19

Berolige sår hals

Shutterstock

Når jeg hadde vondt i halsen som barn, det eneste jeg ville glede meg til var at mor ga meg en spiseskje honning med fersk sitronsaft å suge på. Selv om godbiten åpenbart var deilig, det var ment å berolige smerten - og det gjorde det absolutt. Så neste gang du er sengeliggende og ikke kan ignorere en rå halsbetennelse, gå rett til kjøkkenet.

20

Undertrykk appetitten

Shutterstock

Sitroner er fantastiske appetittdempende midler fordi de er fullpakket med kraftig pektinfiber, som bidrar til å øke metthetsfølelsen. En studie i Journal of the American College of Nutrition oppdaget at de som spiste bare fem gram pektin følte seg fyldigere.

For mer, sjekk ut disse 108 mest populære brusene rangert etter hvor giftige de er.