Hjem >> ernæring >> De beste tipsene om matlaging i Tyrkia,

De beste tipsene om matlaging i Tyrkia,

Fra en ekspert

Thanksgiving kalkun kan være en av de mest skremmende rettene å takle for en nybegynnerkokk (eller hvem som helst, for den saks skyld). Fra tining til krydder, brining, og fylling - ting kan bli overveldende, fort. Heldigvis, ifølge proffene, det er enkle ting du kan gjøre for å perfeksjonere kalkunen din, enten det er første eller 15. gang.

Tyrkia-nybegynnere, ha ingen frykt. Vi har det beste trikset på hvordan lage en kalkun fra proffkokken Daniel Angerer, av New York Citys Hu Kitchen, og Jasmine Shea, ernæringskonsulent for Bubs Naturals og grunnlegger av din middag er planlagt. De har tipsene for å lage en kalkun du (og dine gjester) ikke vil glemme.

Og for mer, sjekk ut disse 15 klassiske amerikanske desserter som fortjener et comeback.

1

Kjøp nok kalkun til gjestene dine

Shutterstock

Thanksgiving er uten tvil den mest matfokuserte ferien i året, så ikke glem at gjestene vil sluke kalkunen raskere enn du tror! Ikke risiker sjansen til å sende dem hjem sultne eller skuffet over at de ikke fikk fest på stjernen i Thanksgiving -showet:kalkunen.

"For hver fjerde gjest, du vil ha omtrent seks kilo kalkun. Dette betyr at hvis du har 12 gjester, du vil tilberede en kalkun på 18-20 pund, "sier Shea. Slik vet du hvilken størrelse kalkun du skal kjøpe.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Kjøp økologisk, frittgående kalkun (hvis du kan)

Shutterstock

Kvaliteten og innhentingen av fuglen din er viktig for en som er optimalt velsmakende (og fri for mindre enn sunne tilsetningsstoffer). Selv om du kan bli fristet til å ta den første kalkunen i matbutikken som oppfyller dine vektkrav, se om du kan finne en som er organisk og frittgående. Hvis kalkunen er organisk og frittgående, det betyr at den var i stand til å streife fritt på beitet og spise sitt naturlige kosthold (et som er fritt for plantevernmidler og kjemikalier).

3

Kjøp den frosne kalkunen i god tid

Shutterstock

Dagligvarebutikker kan ligne Hunger Games i dagene før Thanksgiving. Ikke risiker sjansen til å kjempe mot noen over den siste kalkunen fordi du ventet til siste minutt. Hvis du vet at du vil være opptatt i Thanksgiving -uken, gå videre og kjøp den frosne kalkunen din så snart den er tilgjengelig i butikkene (starter vanligvis i begynnelsen av oktober).

4

Håndter ukokt kalkun trygt

Shutterstock

Fordi du vil unngå å spre noen form for bakterier som kan komme fra håndtering av rå fjærfe, Vær forsiktig når du håndterer din rå kalkun. I henhold til CDC, skadelige bakterier kan vokse på alt som fjærfe berører, så sørg for å vaske alt du bruker når du forbereder kalkunen. Men unngå å skylle kalkunen selv.

5

Sjekk at den er helt tint før tilberedning

Shutterstock

Har du det travelt med å lage kalkunen? Ikke hast det og sett en stille iskald fugl i ovnen. Sørg for å sjekke om den er helt tint!

6

Kok kalkun med en gang den er tint

Shutterstock

Hvis du kjøper en fersk kalkun, du vet at det må kokes med en gang, og det samme gjelder en frossen kalkun som er tint. Vær klar til å lage kalkunen akkurat når den er helt tint fordi du ikke vil at den skal sitte og bare vente på at bakterier skal vokse. Ifølge Foodsafety.gov, du kan forvente å tine en kalkun i 24 timer per 4-5 pund i kjøleskapet.

7

Tin den i kjøleskapet eller i en bolle med kaldt vann

Lukker

Sørg for å tine kalkunen i kjøleskapet eller i en bolle med kaldt vann. Derimot, du kan ikke bare la den sitte i vannet. Hvis du bestemmer deg for å tine med denne metoden, sørg for å bytte det hvert 30. minutt, I henhold til CDC.

8

Hold kalkunen innpakket i plast når den tines

Shutterstock

Selv om du tror at det å ta av plastemballasjen på kalkunen vil gjøre det tint raskere, det kan være lurt å tenke to ganger. Å la kalkunen din tine uten emballasje betyr at kalkunen kan forurense alt den er i nærheten (og du vil definitivt ikke ha det rundt annen mat eller i kjøleskapet).

9

Damp kalkunen først for ekstra fuktig kjøtt

Shutterstock

Hvis du har litt ekstra tid på hendene og ønsker å sikre en super-fuktig kalkun, Kokken Angerer anbefaler å dampe kalkunen før du steker den for en kalkun som er fuktig.

"Damp den til en indre temperatur på 130 Fahrenheit, og overfør deretter kalkunen til en 375 Fahrenheit varm ovn til en innvendig temperatur på 160 Fahrenheit. På denne måten vil kalkunen forbli fuktig og ikke brenne på skinnsiden, "sier Angerer.

10

Fyll kalkunen med friske urter

Charles Koh/Unsplash

For en enda mer smakfull kalkun, fyll den med friske urter som fersk salvie, rosmarin, og hvitløksfedd som Hangerer anbefaler. Han legger også til et eple med urter for å ta smaken til neste nivå.

I SLEKT: Den enkle måten å lage sunnere komfortmat.

11

Salt kalkunen i minst 12 timer

Shutterstock

Brining av kalkunen vil sikre en juicer, mer godt krydret fugl. Angerer anbefaler å lage en kalkun på 12 kilo i 12-14 timer i en oppløsning på 1 liter vann og 1/2 kopp havsalt.

"Det er salt-krydret fra innsiden og ut på denne måten, "sier Angerer.

12

Fjern pakningen før du tilbereder kalkunen

Shutterstock

En enkel måte å ødelegge kalkunens smak er ved å glemme å fjerne pakken med kalkundeler som vanligvis er plassert inne i kalkunen. Disse delene er ideelle for å lage hjemmelaget kalkun saus.

1. 3

Reserver glassene til saus

Shutterstock

Når du fjerner pakken med pakken, pakk ut delene og bruk den til å lage et lager. Når kalkunen din er kokt, du kan bruke pannedrypp sammen med buljongen til å lage en velsmakende saus, som denne fra Williams Sonoma.

14

Tilsett krydder i huden

Shutterstock

Kokken Angerer anbefaler å injisere kalkunen med eplecider krydder som muskat, kanel, allehånde, honning, og eplecider. "Dette tilfører kjøttet mer fuktighet og smak, "sier Angerer.

15

Trygg kalkunen din trygt

Shutterstock

CDC sier at fyllingen inne i kalkunen kan bli grobunn for bakterier hvis den ikke håndteres riktig. Du vil legge til fyllet rett før du lager det, og sørg for å sjekke temperaturen på fyllet, også (165 grader Fahrenheit i midten av fyllingen er ferdig).

16

Prøv å fylle den med grønnsaker

Shutterstock

Hvis du vil ta imot glutenfrie spisere, eller kanskje du bare ikke foretrekker fylling, Du kan velge å fylle kalkunen med ferske grønnsaker.

17

Rist kalkunen ofte

Shutterstock

Ideelt sett, du må baste kalkunen hver halve time, ifølge Angerer.

18

Tillat ekstra tilberedningstid hvis du fyller på andre ting enn grønnsaker

Hvis du fyller kalkunen med vanlig fylling (og ikke bare grønnsaker), du vil tillate litt ekstra koketid. Sørg for å sjekke fyllets indre temperatur og sørge for at den er minst 165 grader Fahrenheit.

19

Legg til grønnsaker i de siste 45 minuttene for ekstra smakfulle sider

Shutterstock

"I de siste 45 minuttene av koketiden, tilsett 1/2-tommers store gulrøtter, selleri, og søte poteter. Tyrkia stekesaftene vil gjøre grønnsakene super velsmakende, "sier Angerer.

20

Prøv å tilberede kalkunen din sakte

Shutterstock

Hvis du er en nybegynner i Tyrkia (eller ikke anser deg selv som en suser på kjøkkenet), vurdere å lage en slow-cooker kalkun i år. Langsom matlaging av en kalkun er et godt alternativ hvis du vet at du vil ha alt for travelt til å gå gjennom den tradisjonelle stekeprosessen.

21

Stek kalkunen hvis du har det travelt

Shutterstock

Å steke kalkunen din (selv om den ikke er det sunneste alternativet) er definitivt en av de raskeste måtene å tilberede kalkunen på. For en ekstra overbærende kalkun i år, Prøv denne oppskriften fra Alton Brown.

22

Reserve pannedrypp for saus

Shutterstock

Hva enn du gjør, ikke kast dryppene i pannen når kalkunen er ferdig.

"Dryppene fra kalkunen din er hovedingrediensen som trengs for å lage en deilig saus. En kombinasjon av kalkun -drypp, vann, og mel vil være det perfekte supplementet til kalkunmiddagen din (og potetmosen din, selvfølgelig), "sier Shea.

23

Tilsett buljong, saus, eller begge deler hvis kalkunen kommer tørr ut

Shutterstock

Det skjer for de beste av oss. Noen ganger, til tross for vår beste innsats, kalkunen kom tørr ut. Godt at en tørr kalkun kan reddes med tilsetning av buljong, saus, eller begge.

24

Bruk en skarp utskjæringskniv

Shutterstock

Å skjære kalkunen er det siste trinnet før du nyter det, så du vil få det riktig. "Det er faktisk effektive måter å skjære en kalkun på, og det begynner med å ha en skarp kniv. Når du er utstyrt med en skarp kniv, sørg for at du lærer den beste måten å skjære en kalkun på, slik at du kan få de mest smakfulle stykkene med minimalt avfall, "sier Shea.

25

Reserver kalkunkroppen for å lage beinbuljong

Shutterstock

Det er ingen hemmelighet at beinbuljong er seriøst populært i disse dager, men skal du drikke det? Det har masse helsemessige fordeler, så hvorfor ikke lagre kalkunskroget etter Thanksgiving-middag for en deilig beinbuljong du kan nippe til i kjøligere temperaturer. Når du har det, her er noen oppskrifter på beinbuljong du kan prøve.

For mer, sjekk ut disse 108 mest populære brusene rangert etter hvor giftige de er.