Hjem >> ernæring >> 10 immunforsterkende matvarer som mangler på tallerkenen din

10 immunforsterkende matvarer som mangler på tallerkenen din

Når det gjelder å styrke immunhelsen din, mat er virkelig medisin ... hvis du spiser de riktige tingene. Noen matvarer kan faktisk undertrykke immunresponsen din - og ingen trenger det under kulde, influensa, og du-vet-hva-annet sesong.

Følgende matvarer støtter alle immunresponsen din på meningsfulle måter - legg dem i handlekurven din neste gang du spaserer i matbutikkens ganger, og sørg for at de vises på tallerkenen din ved hvert måltid, også. (For å holde seg frisk hele året, sørg for å unngå disse matvarene som faktisk kan svekke immunsystemet ditt.)

1

Fersk ingefær

Shutterstock

Denne krydrede roten (eller mer nøyaktig, stamme) har antiviral og antiinflammatorisk aktivitet. Bare husk, fersk er best-ingefær i pulverform og malt er kanskje ikke i stand til å kreve de samme immunforsvarende fordelene, avhengig av effekten behandlingen har på gingerolene deres.

Registrer deg for vårt nyhetsbrev for flere tips og nyheter om sunt kosthold.

2 og 3

Epler og løk

Shutterstock

Epler og løk trenger ikke å spises sammen (selv om de kan være deilige i en smakfull terte), men begge disse matvarene inneholder høye nivåer av de potente, immunforsterkende flavonoid quercetin. Faktisk, quercetin kan være en av de mest undervurderte helseforsterkere som finnes, vurderer at forskning viser at den har antibakteriell, antiviralt, antiallergi, kreftdempende, og antiinflammatoriske fordeler.

4

Aloe Vera

Shutterstock

Du er kanskje mer kjent med aloe vera-plantens hudhelende egenskaper, men ifølge nyere forskning, Det har også immun-støttende fordeler takket være dets antivirale og antibakterielle egenskaper. Oftest, mat aloe vera mat blir inntatt i små mengder som en gel eller en juice. Merk:Gravide og barn under fem år bør ikke ta aloe vera internt.

5

Sauerkraut

Shutterstock

Mat som inneholder probiotika, bidrar til å støtte et sunt mikrobiom, som igjen har vist seg å hjelpe immunsystemet. Surkål er lett å finne, og du trenger bare en gaffel hver dag eller så. Sørg for å se etter rå varianter, slik som de som er laget av dette merket.

6

Sopp

Shutterstock

Medisinske sopp, for eksempel chaga, reishi, kalkunhale, shiitake, maitake, løve manke, og cordyceps, inneholder kraftige polysakkarider (plantekjemikalier) kalt betaglukaner, som har vist seg å bidra til å bekjempe betennelse og balansere immunsystemet.

7

Havre

Shutterstock

Sammen med sopp, havre inneholder beta-glukaner-de kraftige, helsebyggende plante kjemikalier. Ta en titt på disse oppfinnsomme oppskriftene på havre for inspirasjon.

8

Bringebær

Sasa Komlen/Shutterstock

Som alle bær, bringebær er kraftige antioksidanter, men disse rubin fruktjuvelene inneholder også tilstrekkelige nivåer av quercetin, den nevnte flavonoiden som bidrar til å støtte immunhelsen din.

9

Kakao

Shutterstock

Ikke bli for begeistret - du kan ikke tørke ned sjokolade i et forsøk på å holde deg frisk. Men kakao pakker de samme immun-støttende fytokjemikaliene som bringebær inneholder, og studier har vist at den har antiinflammatorisk kraft og påvirker adaptiv og tarmimmunitet. Se etter kakaopulver uten tilsatt sukker og pisk opp en sunn oppskrift, for eksempel denne sjokolade -avokado -moussen.

10

Purre

Lighttraveler/Shutterstock

Disse løk-y grønnsakene, som ser ut som chubbier scallions, inneholder allicin, et antimikrobielt middel, betennelsesbekjempende forbindelse. (Hvitløk og sjalottløk deler også denne eiendommen, og å kutte eller knuse disse stikkende grønnsakene hjelper til med å frigjøre allicin.) Purre er også en god kilde til tarmsunt prebiotika.

For flere immunforsterkende tips, sørg for å sjekke ut de 11 beste immunforsterkende matvarene for å bekjempe COVID, Ifølge leger.