Hjem >> Mental Helse >> Hvordan naturlige rettsmidler kan hjelpe med antidepressiva

Hvordan naturlige rettsmidler kan hjelpe med antidepressiva

Antidepressivaavvenning kan ha assosiasjoner til antidepressiva seponeringssyndrom. Derfor, under råd fra en lege, bør en person redusere eller trappe ned medisinen gradvis. Symptomer på abstinens av antidepressiva kan omfatte influensalignende symptomer og oppstår innen 2–4 dager etter stans av medikamentet.

Slutte med antidepressive medisiner uten sakte reduserende de kan føre til en rekke symptomer, hvorav de fleste er milde. Disse symptomene betyr ikke nødvendigvis et tilbakefall til depresjon, men skyldes i stedet antidepressiva.

Mulige grunner til å slutte å ta antidepressiva inkluderer:

  • ønsker å bli gravid
  • redusere en persons avhengighet av medisiner
  • omstendighetene rundt den første depresjonen har blitt bedre

Abstinenssymptomer kan variere avhengig av individet, dosen av medisiner de tar og hvor lang tid det tar. Disse symptomene kan omfatte:

  • influensalignende symptomer, inkludert hodepine, sløvhet, verking, tretthet eller svette
  • søvnløshet, som kan omfatte mareritt eller drømmer
  • ubalanse, som kan innebære svimmelhet, svimmelhet eller svimmelhet
  • kvalme, som kan omfatte oppkast
  • hyperarousal, inkludert irritabilitet, aggresjon, angst, mani, rykkende bevegelser eller agitasjon
  • sanseforstyrrelser, inkludert opplevelser som ligner prikking, elektrisk støt eller svie

Behandling for abstinens av antidepressiva vil variere avhengig av den enkelte. Selv om de tilknyttede symptomene kan løse seg selv og ikke er livstruende, kan komplementære terapier bidra til å lindre dem. Snakk imidlertid med en lege før du reduserer eller stopper medisiner.

Denne artikkelen undersøker hvilke naturlige midler som kan hjelpe med symptomer på antidepressiva seponeringssyndrom, hvordan en person kan bruke dem, og utsiktene for personer som prøver å seponere antidepressive medisiner.

Naturlige rettsmidler

Del på Pinterest
10 000 timer/Getty Images

Flere naturlige rettsmidler kan lindre symptomene til en person når de opplever abstinens av antidepressiva.

Ernæring

En rekke studier har etablert en sammenheng mellom kosthold og humør. En studie fra 2020 lenket et kosthold med mye frisk frukt og grønnsaker med bedre mental helse sammenlignet med et kosthold med høyt innhold av raffinerte karbohydrater og fett. Et passende kosthold kan inkludere middelhavsdietten.

Mens forskerne erkjente at ikke alle studiene stemte overens med funnene deres, indikerte de at en generell økning av en persons inntak av frisk frukt og grønnsaker ville føre til bedre helse og humør.

En person som vurderer å endre kostholdet bør imidlertid rådføre seg med legen sin før du gjør disse endringene.

Trening

Trening er sannsynligvis effektiv for personer med mild til alvorlig depresjon.

Regelmessig trening forbedrer fysisk form og mentalt syn. En person kan også delta i fysisk aktivitet sammen med medisiner uten bivirkninger.

Trening kan forbedre motivasjon, energi og generelle depresjonssymptomer. En studie fra 2017 antydet at regelmessig ukentlig fysisk aktivitet kan bidra til å forhindre depresjon. I tillegg kan det å trene som en del av en gruppe motivere en person mer enn å trene alene.

Rådfør deg imidlertid med en helsepersonell før du starter et nytt treningsprogram.

Akupunktur

En person med depresjon kan vurdere akupunktur for å hjelpe med symptomene.

En gjennomgang av akupunkturstudier fra 2018 antydet at denne teknikken kan resultere i en moderat reduksjon i alvorlighetsgraden av depresjon, men ytterligere studier er nødvendige for å følge opp på mellomlang og lang sikt. Gjennomgangen bemerker imidlertid at forbedringer i rapporteringen om en persons risiko for uønskede hendelser var nødvendig.

En person som er interessert i akupunktur som en del av deres depresjonsbehandling, bør søke etter en erfaren og kvalifisert behandler.

Yoga og mindfulness

En person med depresjon kan oppleve redusert depresjon og angst hvis de deltar i yoga- eller mindfulness-økter regelmessig.

EN 2016-studie av studenter fant at det var en rapportert reduksjon i effekten av angst eller depresjon når de engasjerte seg i begge aktivitetene.

En person vil sannsynligvis også øve mer effektivt hvis de deltar i en gruppe for å hjelpe dem å lære de riktige teknikkene med en kvalifisert og erfaren lærer.

Terapi

Psykoterapi og andre typer samtaleterapi kan hjelpe mot depresjon.

Samtaleterapi kan hjelp en person identifiserer tanker, følelser og atferd assosiert med depresjon og endrer dem.

Samtaleterapi kan foregå i en en-til-en situasjon med en lisensiert, utdannet profesjonell eller i en støttegruppe med personer som har opplevd lignende hendelser.

Enkeltpersoner kan bruke samtaleterapi sammen med medisiner eller som et alternativ. Samtaleterapier kan også inkludere kognitiv atferdsterapi og familiefokusert terapi. Det kan de også bidra til å lage en sikkerhetsplan for en person som har selvskadende tanker.

Johannesurt

St. John's wort er en urt som utøvere har brukt i komplementære terapier siden antikkens greske tidsalder. Folk har brukt det til å behandle mild til moderat depresjon, søvnløshet og andre tilstander. Enkeltpersoner kan ta johannesurt oralt eller som en aktuell medisin de påfører huden.

Flere studier har undersøkt effektiviteten til urten for depresjon og hvordan den samhandler med andre medisiner.

Ifølge National Center for Complementary and Integrative Health , har studier vist at johannesurt kan forårsake farlige interaksjoner med andre medisiner og i sjeldne tilfeller føre til livstruende omstendigheter.

Noen undersøkelser har vist at det er like effektivt som standard antidepressiva i en kort periode, men det er ingen bevis for at det vil være like effektivt for alvorlig depresjon eller i tidsperioder som varer lenger enn 12 uker .

En person som vurderer å ta johannesurt i stedet for antidepressiva bør alltid snakke med en lege først.

Fordeler med naturlige rettsmidler

Når du opplever abstinenssymptomer eller seponeringssyndrom med antidepressiva, kan økt fysisk trening eller endring av kostholdet for å inkludere mer fersk mat bidra til å lindre symptomene ved å få en person til å føle seg frisk og mindre sløv.

Noen studier har vist en sammenheng mellom mental helse og tarmhelse, med næringsrike dietter som øker energinivået og reduserer depresjonssymptomer.

Når en person som opplever depresjon praktiserer yoga eller mindfulness, kan de finne strategier for å holde symptomene i sjakk.

Psykoterapi kan også hjelpe en person å forstå årsakene til depresjonen deres hvis de forholder seg til deres omstendigheter eller spesifikke tanker eller atferd.

Outlook

Depresjon er individuell for hver person, og terapiene som er effektive vil også være individuelle for disse menneskene.

Det er mulig å støtte uttak av antidepressiva med komplementære terapier. En person bør også trappe ned medisinene sine gradvis under tilsyn av en lege og støtte tilbaketrekningen av medisin med terapiene som passer best for deres situasjon.

Enkeltpersoner bør også holde sin lege eller psykisk helsepersonell informert om sine valg. Personer med abstinenssymptomer må også forstå hvordan de kan seponere antidepressiva gradvis og hvilke effekter dette kan ha.

Så lenge en person ikke slutter å ta medisinen brått, men i stedet følger seponeringsplanen, vil de sannsynligvis oppleve færre og mer håndterbare abstinenssymptomer.

Sammendrag

En person som ønsker å trekke seg fra å ta antidepressiva bør snakke med en helsepersonell før de slutter med disse medisinene.

Medisinske fagfolk anbefaler å redusere dosen gradvis eller trappe ned når en person har tatt medisinen i mer enn 1 måned.

En person kan finne komplementære terapier nyttige for å redusere symptomer mens han trekker seg fra medisinen. Personer som reduserer medisineringen bør også konsultere helsepersonell hvis de opplever uvanlige symptomer.