Hjem >> Mental Helse >> Self-Ansvar og Codependency

Self-Ansvar og Codependency

Det er naturlig å ønske lykke til dine kjære og smertefullt å se dem lide, men Codependents gjøre spranget fra å føle ansvar for andres smerte og lykke. Det er så opprørende at de prøver å løse de negative følelser og problemer av folk nær dem. Faktum er at du bare kan helbrede din halvparten av forholdet -. Selv
Du er ansvarlig for dine tanker, følelser, handlinger, og konsekvensene av disse handlingene, og andre mennesker er ansvarlige for deres. Å ta ansvar er ikke det samme som å skylde på deg selv. Det er sannsynlig at du gjør for mye av det allerede. Førstnevnte er bare en innrømmelse - en erkjennelse av at "jeg sa (eller gjorde)" noe. Periode! Det gjør deg ikke en forferdelig person.
Heie noen opp av og til eller gi ham eller henne mer oppmerksomhet er ikke gjensidig avhengighet. En fordel med et godt ekteskap er at ektefeller på hverandre når man er bekymret, men det er støtte, ikke codependent caretaking, og det er gjensidig.

I kontrast, når du konsekvent prøver å endre andres stemninger eller løse sine problemer, du blir deres vaktmester basert på den feilaktige troen på at du kan kontrollere hva som forårsaker smertene. Du antar ansvar som er deres, ikke din.

Noen ganger codependent par enig i at den ene ektefellen har plikt til å gjøre den andre glad. Dette er en umulig oppgave, og fører til gjensidig ulykkelighet, sinne og bitterhet. Den cheerleader er alltid mislykkes. Uansett hva han eller hun prøver vil ikke være helt riktig eller nok.

Hvis du ta ansvar for partneren din lykke, du er slik at hans eller hennes avhengighet, uansvarlighet og barnslig oppførsel og frata ham eller henne om muligheten til å vokse opp og bli selvstendig. På den annen side, ved å ta ansvar for å gjøre deg lykkelig, gi deg lykke til forholdet, og du er i stand til å samhandle med partneren din fra en åpenhjertig sted.
En annen fallgruve for Codependents er at de tar for mye ansvar og skylden for problemene i forholdet deres. De prøver å endre seg selv (det humane pretzel-løsning) for å gjøre forholdet arbeid. Troen er: "Hvis jeg forårsaket problemet, så jeg kan lære hva jeg gjorde galt, endre meg selv, og så problemet vil forsvinne." Dette benekter at hver person i et forhold er ansvarlig for sine egne følelser og handlinger .

Gjør følgende:

  • List opp ting som du føler ansvar. Ta med familie og arbeid ansvar. Hva er forskjellen mellom ansvaret til andre og ansvar for andre?
  • Liste over hver ansvar du antar for andre som kan håndtere dette ansvaret. Hvis personen er et barn eller tenåring, er han eller hun gammel nok til å ta over det ansvaret eller lære å ta det over? Snakk med de enkeltpersoner om å ta ansvar for seg selv. (Delt ansvar, ærender og husarbeid er ikke problemer - med mindre det er ubalanse og du misliker det.)
  • For hver av dine behov, skriver tiltak du kan ta for å være ansvarlig for å møte dine behov.
  • Lag en plan for å få tid til å møte dine oppgaver og behov og la andre styre sine egne liv.