Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Hyperkinesi?

Hva er Hyperkinesi?

Hyperkinesi er et vidt begrep som beskriver uønsket økt muskelaktivitet som kan bidra til en person som viser unormale kroppsbevegelser. Tilstanden er ofte et symptom på en myriade av sykdommer som gir opphav til overdreven muskulær og noen ganger nevrologiske rastløshet, slik som Huntingtons sykdom, for eksempel. En rekke hyperkinesi lidelser begynner i barndommen og er knyttet til visse psykologiske og utviklingsforstyrrelser som autistiske trekk. Hyperkinesi er en betydelig vidt begrep, så det er viktig å skille bevegelser fra hverandre basert på grad tilfeldig eller repetisjon, og rytme. For å fastslå opprinnelsen og prognose for hyperkinesi, vil en lege ta en fullstendig medisinsk historie med fokus på familiens historie sykdom, tidligere infeksjoner eller eksponering for giftige kjemikalier, og tidligere medisiner eller tilfeller av kronisk rusmisbruk.
Ad < p> En vanlig kinestetiske bevegelsesforstyrrelse, dystoni, er preget av vedvarende sammentrekning av opposisjonelle grupper av muskler som gir opphav til unormale positurer, repetitive bevegelser og andre kinestetiske symptomer. Dystoni kan lokaliseres i en muskelgruppe, slik tilfellet er med blefarospasme, en tilstand hvor det er ufrivillig sammentrekning av øyelokket som fører fremmede blinkende mønster og til og med funksjonelle blindhet. En annen dystoni, laryngeal dystoni, er preget av unormale sammentrekninger i strupehodet, eller voice box. Pasienter med sykdommen har en tendens til å ha en "kvalt" kvalitet til sin stemme eller kan noen ganger ikke vocalize over en hvisking. Forfatter eller musiker krampe karakteriseres som en oppgave-spesifikke dystoni som til slutt kan overlappe i andre områder som å spise eller gjøre andre daglige gjøremål.

Huntingtons sykdom, en genetisk lidelse, er lett gjenkjennelig på grunn av sine hyperkinesi symptomer . De unormale bevegelser er kalt "chorea" når de er til stede i denne spesifikk diagnose. Chorea er ofte de første symptomene på den degenerative sykdommer og alvorlighetsgraden av unormale bevegelser øker over tid. Ofte ganger, chorea fremgang og hemme den enkeltes evne til å gå, snakke og tenke på en sammenhengende måte. Det finnes ingen kur for Huntingtons sykdom, men noen medisiner bidra til å bremse utviklingen og avta de unormale bevegelser.

Restless legs syndrome er en hyperkinesi sykdom. Pasienter med sykdommen føler ubehagelige opplevelser i beina, noe som fører dem til å ønske å bevege seg. Dette kan være ødeleggende fordi symptomene er ofte verre om natten, og pasienten kan lide av betydelige søvnmangel. Medisiner som bidrar til å slappe av nerver forbundet med tilstanden gi lindring for noen pasienter.