Behandling Split Ends

The bruk av mange styling produkter og hår behandlinger tilgjengelig i dag er den ledende årsak til flisete tupper. Bortsett fra håret brekker, flisete tupper er nok et vanlig hår problem at mange kvinner står overfor i dag. Flisete tupper oppstår når håret midterste og innerste laget, cortex og medula, blir utsatt på grunn av skade av sin naturlige beskyttende lag, som er skjellaget.
Slitte tupper er en tilstand omtales som trichoptilosis. Det er stort sett observert hos personer som har sprø og tørt hår. Personer med tørt hår er mer utsatt for å ha flisete tupper siden de mangler fuktighet nødvendig for å holde skjellaget intakt.
Split ender er et tegn på hår skade. Det finnes en rekke grunner til at man lider av denne tilstand. Den vanligste av disse er hårets mangel på fuktighet. Tørrhet kan skyldes ekstreme værforhold som for mye eksponering for sollys og sterk harde vinden. Det kan også være grunn til usunt kosthold, så vel som dårlige hårpleie vaner. Hår produkter, spesielt de som er høy i alkoholinnhold kan være gjøre håret veldig tørr. Den beste måten å bekjempe tørrhet er å sørge for at håret blir jevnlig fuktes. For noen mennesker, varm olje behandlinger å bli kvitt og unngå tørt hår. Andre mennesker foretrekker vanlige anvendelser av naturlige oljer som kokosolje, olivenolje samt sheasmør og kakaosmør er mye mer effektive. Uansett hva fuktighetskrem du bruker, er det best å holde seg til en rutine og sørg for at det er gjort regelmessig.
En annen årsak til flisete tupper er overdreven bruk av hår styling enheter som produserer varme. Jada, kan du si at du ikke kan leve uten din flatt jern og din krølltang, men overforbruk av disse produktene kan føre til at håret mye skade. Hvis du kan, kan du prøve en lite vedlikehold frisyre som ville eliminere eller i det minste minimere bruken av varmegenererende enheter. Hvis den ikke kan virkelig unngås, sørg for å bruke hår beskyttende produkter før stylingen for å redusere de skadelige virkningene av disse styling enheter. Likeledes bør overdreven børsting og sprek combing unngås da disse kan føre til mye trekke effekt som kan permanent skade hårstrå.
Visse hårprodukter, særlig når den brukes regelmessig kan forårsake flisete tupper. De fleste hår produkter i dag inneholder en ingrediens eller to som er sterkt skadelig for håret. Regelmessig bruk av disse produktene til slutt fører til flisete tupper. Hvis du virkelig trenger å bruke hårprodukter, sørg for å feste med organisk seg som de er mildere og inneholder mindre skadelige kjemikalier.
Ubalansert kosthold kan også være en gjerningsmann som forårsaker flisete tupper. For å hindre skade på håret, er det viktig at hårstrå være sterk og godt næret. En diett som mangler protein og essensielle fettsyrer kan ikke gjøre mye for å forebygge flisete tupper. Det er lurt at man bruker mye grønnsaker og kjøtt, så vel som en vanlig supplement av hår vitaminer som A og E.
Det er mange ting som kan føre flisete slutten, men du trenger ikke å bekymre deg fordi det er også mange ting du kan gjøre for å forebygge og bli kvitt det. Ved å følge disse enkle tipsene, vil du være sikker på å ha langt sunt hår i lang tid.