Hjem >> ernæring >> Farlige bivirkninger av å drikke for mye te,

Farlige bivirkninger av å drikke for mye te,

I følge Science

Fordelene med te virker uendelige. Det har vist seg å forlenge livet ditt, øke stoffskiftet, fremme vekttap, støtte minne, og mer.

Men du har sikkert hørt ordtaket:"for mye av det gode kan være en dårlig ting." Og det mantraet gjelder selv for en sunn drink som te.

Te kommer fra teblader - som svart, grønn, og hvite - som er koffeinholdige. (Urtete har ingen koffein, og de vil vanligvis ikke bli dømt mot teblad når det gjelder å overdrive det.) Som du sikkert er klar over, mange av de samme 5 bivirkningene av å drikke for mye kaffe på grunn av høyt koffeininntak kan også gjelde en koffeinholdig drikke som te.

Moderat teforbruk på under 3 kopper te om dagen kan formidle et utall helsemessige fordeler, men drikker for mye te, som overstiger 3-4 kopper per dag, har vært knyttet til noen få negative bivirkninger.

Les videre for å finne ut hva som kan skje med kroppen din når du drikker for mye te, og husk, så lenge du drikker te i moderate mengder, du kan høste de 7 fantastiske fordelene med å drikke grønn te.

1

Tanninene kan redusere jernabsorpsjonen din

Shutterstock

Tanniner - polyfenolforbindelsene som får drikker som te og vin til å smake bittert - kan hemme kroppens opptak av jern, forbrukes i overkant (mer enn 4 kopper), ifølge en studie publisert i Food Research International . De binder seg med jern, spesielt jern uten hem, som finnes i plantefôr som spinat, bønner, og nøtter. Mens a Nåværende utvikling i ernæring gjennomgang fant at tanninsyre og teforbruk kan svekke jernets biotilgjengelighet, de bemerker også at mangel på langtidsstudier betyr at de ikke kan trekke noen konklusjoner om denne vanen kan påvirke helsen din negativt. I verste fall, sørg for at du spiser nok jernrik mat regelmessig.

I SLEKT: Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å få daglige oppskrifter og matnyheter i innboksen din!

2

Du kan bli utsatt for betydelige nivåer av giftstoffer

Shutterstock

Som tilfellet er med nesten all mat som dyrkes i dag, teblader kan inneholde eller absorbere forskjellige giftige forbindelser fra jorden eller gjennom høstingsmetoder. Studier har oppdaget toksinnivåer i mange forskjellige typer. For eksempel, en Journal of Toxicology studie fant at når forskere testet 30 typer te - som inkluderte svart, grønn, hvit, og oolong -varianter - alle inneholdt bly.

Etter hvert som forskerne økte steppetiden, nivåene av bly økte. All brygget te inneholdt spor av bly, men 73% av te brygget i 3 minutter og 83% brygget i 15 minutter inneholdt nivåer som ble ansett som usikre for bruk under graviditet og amming. Aluminiumsnivåer var over anbefalte retningslinjer for 20% av brygget te. På dette punktet, forskerne oppfordrer deg til å være oppmerksom på at du kan bli utsatt for disse giftige elementene, men at det er viktigere å ta en titt på det totale daglige forbruket av giftstoffer, som fra skadet kosttilskudd eller forurenset drikkevann, heller enn te alene.

3

Du kan forårsake leverskade

Shutterstock

Når forskere testet teposer kontra teblader, de fant høyere nivåer av fluor i høyere priser, teposer av høyere kvalitet, ifølge a Food Research International studere. Brygging av te i to minutter resulterte i te i området 3,6 til 7,96 milligram per liter florid. Det betyr at hvis du spiser mer enn fire kopper kaffe (en liter) om dagen, du kan overskride diettreferanseinntaket (DRI) på 4 milligram fluorid per dag. Forskere antok at løs te kommer fra å høste forskjellige deler av planten og teknikkene som brukes til å gjøre det. For mye fluor kan skade tennene, bein, og ledd. Vær oppmerksom på at studien bare testet britisk te, så vi kan ikke trekke de samme konklusjonene med amerikanske teposer. I det minste, det ser ut til at valg av te med løvblad er veien å gå, og for ikke å drikke for mye te - hold den til under 4 kopper.

Relatert:10 tegn på at du drikker for mye te

4

Du kan føle deg engstelig, har problemer med å sove, eller får hodepine

Shutterstock

Te inneholder koffein. Mindre enn kaffe - mellom 20 og 60 milligram per kopp - men hvis du drikker for mye te, at koffein legger opp. For mye koffein har vært knyttet til søvnforstyrrelser, halsbrann, hodepine, og angst. Hver av disse negative effektene har en tendens til å bare skje når du bruker for mye koffein, mellom 100 og 200 milligram per dag. Avhengig av te -typen du drikker, du kan overdrive det mellom 2 og 10 kopper te.

5

Sitronte kan inneholde høyere nivåer av tungmetaller

Shutterstock

Hvit, grønn, svart te tilsatt sitronsyre kan ha høyere nivåer av aluminium, kadmium, og bly, ifølge en studie publisert i Journal of Food Composition and Analysis. Sitron te, spesielt, inneholdt nivåer 10 til 70 ganger høyere enn disse andre teene. Så selv om sitronsyre er en antioksidantbestanddel som øker fenolforbindelser og fordelaktige tarmelementkonsentrasjoner, som magnesium, det kommer på bekostning av økt tilgjengelighet av giftige metaller.

For å redusere eksponeringen, velg løs te . Forskerne merker at infusjoner laget av løse teblader har et lavere innhold av skadelige elementer som aluminium, kadmium, og bly sammenlignet med te i pulverform. Og hvis du vil ha den sitronsmaken, kanskje prøv sitronvann:Hva skjer med kroppen din når du drikker sitronvann hver dag.