Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du drikker beinbuljong

Hva skjer med kroppen din når du drikker beinbuljong

Hvis du ikke har prøvd beinbuljong, spør vi vennlig hva venter du på?

Den svært næringsrike bestanden er laget av kokende bein og bindevev fra dyr i vann og litt eddik. OK, beklager at det sannsynligvis ikke var det beste bildet, men beinbuljong dateres tilbake til forhistorisk tid! Lastet på viktige mineraler som jern og magnesium, beinbuljong antas å tilby en rekke helsemessige fordeler for kroppen. (Relatert:De 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå).

Under, Vi redegjorde for bare fem potensielle helsemessige fordeler du kan få ved regelmessig å drikke beinbuljong. Og for enda flere drikkingstips, sørg for å sjekke ut vår liste over de 108 mest populære brusene rangert etter hvor giftige de er.

Etter å ha drukket beinbuljong konsekvent, du merker kanskje ...

1

En positiv forskjell i håret ditt, hud, og negler

Shutterstock

Benbuljong er rik på helmatskollagen, et protein som utgjør omtrent en tredjedel av proteinet i menneskekroppen, som antas å støtte huden, hår, og neglens helse. I en annen Spis dette, Ikke det! artikkel om helsemessige fordeler av beinbuljong, Sharon Brown, klinisk ernæringsfysiolog og grunnlegger av Bonafide Provisions delte nøyaktig hvordan beinbuljong kan fungere som en katalysator for sunnere hår og hud.

"Kollagenrik beinbuljong fremmer glatt, smidig hud og sterk, sunt hår og negler. I tillegg, huden er kroppens største organ, og det er en sterk sammenheng mellom tarm og hudhelse kjent som tarm-hud-aksen, "Sa Brown.

En studie fra 2019 publisert i tidsskriftet Næringsstoffer viste til og med at inntak av kollagentilskudd i tre måneder forbedret deltakernes hudhydrering, elastisitet, og tetthet - som alle er viktige faktorer for å forhindre aldring av huden.

2

Bedre fordøyelse

Shutterstock

Som Brown forklarte oss før, kollagen - når det konsumeres i høye nivåer, som ofte er tilgjengelig i kvalitetsbeinbuljong - kan hjelpe reparere slimhinnen i tarmen . Dette, delvis, kan fremme bedre fordøyelse, berolige tarmene, og til og med redusere betennelse. For ikke å nevne, gjenopprette tarmens slimhinnefôr er bare en måte du kan forhindre lekkasje i tarmsyndrom, som oppstår når slimhinnen i tarmen rives og tillater at små åpninger vises i tarmen.

"Disse tårene tillater partikler, som giftstoffer, mikrober, og ganske enkelt ufordøyd mat i blodet ditt. Kroppen reagerer ved å gå inn i en forsvarstilstand og prøver å angripe disse stoffene, forårsaker betennelse i kroppen, "Sa Brown.

Utett tarmsyndrom kan forårsake en rekke gastrointestinale problemer, som diaré, forstoppelse, oppblåsthet, og gass.

I slekt: Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

3

En forbedring av din mentale helse

Shutterstock

Utett tarmsyndrom kan også påvirke din mentale helse. Ifølge en studie fra 2017, betennelse i GI -kanalen kan legge stress på mikrobiomet ved å frigjøre cytokiner (molekyler som lar cellene dine kommunisere med hverandre).

Derimot, disse proinflammatoriske (skadelige) typer cytokiner kan da øke permeabiliteten til blod-hjerne-barrieren, slik at disse useriøse partiklene (eller toksinene) fra tarmen kan krysse over i hjernen. På sin side, dette kan forårsake angst, depresjon, og til og med hukommelsestap. Det kan også være lurt å lese deg opp på listen over 17 matvarer som gjør depresjonen og angsten din verre.

Merk:Benbuljong er ikke en kur mot depresjon og angst, derimot, Det kan være i stand til å forbedre ditt generelle humør. Sørg alltid for å snakke med legen din hvis du merker endringer i din psykiske helse.

4

Mindre anfall av acid reflux

Shutterstock

Hyppig acid reflux eller halsbrann (når magesyre strømmer tilbake til spiserøret) kan skade slimhinnen i spiserøret over tid og føre til en mer alvorlig tilstand som kalles gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) hvis den ikke behandles riktig. De fleste tilfeller av acid reflux oppstår fra kostholdsvalg. For eksempel, stekt mat, meieriprodukter, og alkohol kan alle være skyldige i ubehag i GI.

Beinbuljong, som inneholder både kollagen og en aminosyre som kalles glutamin, kan hjelpe til styrke slimhinnen i tarmene og spiserøret . Hvis du ofte lider av halsbrann, Vurder å inkludere mer beinbuljong i kostholdet ditt, samtidig som du fjerner maten som forårsaker sur refluks.

5

Vekttap

Shutterstock

Som om du trengte en annen grunn til å nippe til en kopp beinbuljong, Det kan også hjelpe deg med å gå ned noen kilo. Tenk på det:bare en kopp beinbuljong leverer 10 gram protein, og protein hjelper deg med å bli fyldigere lenger. La oss si at du legger litt magert kjøtt og lavkarbo-nudler til beinbuljongen din (vietnamesisk pho, noen?) kan du legge til opptil 20 gram protein i retten.

Ulike studier har vist at å spise en diett med mye protein kan bidra til å fremme både vekt og fett tap.

For mer, sørg for å sjekke ut vår liste over de beste formene for magert protein du kan spise.