Hjem >> ernæring >> Det beste mandelsmøret #1 å spise,

Det beste mandelsmøret #1 å spise,

Ifølge ernæringseksperter

Ikke alle nøttesmør er skapt like. Selv muttersmør laget av samme type mutter er ikke nødvendigvis på nivå med hverandre. Alt fra hvor en mutter dyrkes til hvilke tilsetningsstoffer (som salt, oljer, og tilsatt sukker) knuses i glasset sammen med nøttene, både i smaken og ernæringsprofilen til nøttesmør.

Ta mandelsmør, som har økt i popularitet med flere hundre prosent de siste tiårene. Mandler er fulle av vitaminer, protein, fiber, og fett som hjelper til med å balansere blodsukkeret, og studier viser at mandler kan knuse sult.

Hvordan velge det beste mandelsmøret

Å velge riktig mandelsmør kan være tøft. Det er et stort utvalg av mandelsmør i butikkhyllene - alt fra rått til stekt til de som er virvlet med sjokolade. Med de mange tilgjengelige alternativene, Du kan bli overrasket over å høre at det beste mandelsmøret du kan spise ikke finnes i en butikkhylle fordi det er tilfellet du lager selv.

Det er riktig, en hjemmelaget krukke mandelsmør er den beste du kan spise fordi du kontrollerer alle ingrediensene -og det alene er en viktig nøkkel til sunt kosthold, med tanke på at restaurant og mat som er kjøpt i butikken har en tendens til å være full av usunne ingredienser.

Den enkleste oppskriften på mandelsmør noensinne

Det blir ikke enklere enn en oppskrift med én ingrediens, gjør det? Denne oppskriften på mandelsmør fra sertifisert ernæringskonsulent Megan Gilmore, CNC, grunnlegger av Detoxinista, bruker rå mandler - men du kan bruke stekte hvis du foretrekker det. Mandler frigjør sine egne sunne oljer, så det er ikke nødvendig å legge til mer.

"Prøv å bruke organiske mandler ettersom alle" rå "mandler må pasteuriseres i USA, og organiske mandler er pasteurisert med damp, i stedet for å bruke kjemikalier, "sier Gilmore.

Her er oppskriften på dette enkle mandelsmøret med én ingrediens.

Shutterstock

Gjør 24 porsjoner

Du vil trenge

3 kopper mandler (ca. 1 lb.)

Hvordan å klare det

  1. For å gjøre prosessen raskere, varm mandlene i en ovn forvarmet til 350 grader F i 10 minutter.
  2. Overfør mandlene til en stor matprosessor utstyrt med et "S" -blad, og behandle dem til kremaktig. Det kan være lurt å stoppe og skrape ned sidene nå og da, men denne prosessen vil ta opptil 25 minutter. Mandlene vil først se ut som et mel med klumper, da vil det danne en ball som beveger seg rundt matprosessoren, da blir det til et kornete mandelsmør før det blir silkeglatt. Vær tålmodig! Akkurat når du vil gi opp, er det vanligvis når magien skjer.
  3. Når den er helt glatt og kremaktig, overfør mandelsmøret til en glassburk og oppbevar det i kjøleskapet. Jeg har funnet ut at mandelsmør uten tilsetningsstoffer vanligvis varer minst en måned i kjøleskapet, men sørg for å se etter tegn på ødeleggelse (for eksempel mugg eller dårlig lukt) hver gang du bruker den.

Hvis du ikke har en superkraftig blender (for eksempel en 10-trinns Vitamix), du må kanskje tilsette litt olje (kokosnøtt uten smak). Denne oppskriften forklarer hvordan du gjør det. Siste, Abby Vichill, MS, RDN, LD, forteller Spis dette, Ikke det! Det er greit å tilsette litt havsalt i hvis du vil.

Hvis du virkelig ikke gidder å blande en hjemmelaget batch (ingen skam i det!), sørg for å sjekke ut de 7 beste merkene for mandelsmør som er verdt å kjøpe.

Vichill foretrekker Artisana fordi den bare inneholder en organisk ingrediens (nøttene), men også fordi den kommer i en BPA-fri glassburk i stedet for plast.

Få enda flere sunne spisetips rett i innboksen din ved å registrere deg for vårt nyhetsbrev! Deretter, les disse neste:

  • 10 beste nøtter og frøsmør, Rangert etter protein
  • 7 beste mandelsmørmerker som er verdt å kjøpe
  • Peanøttsmør vs mandelsmør:Hva er sunnere for deg?