Hjem >> ernæring >> Den ene frokostmaten å spise for å senke kolesterolet ditt,

Den ene frokostmaten å spise for å senke kolesterolet ditt,

Sier diettist

Har du noen gang lurt på hvorfor Cheerios alltid styrker seg selv som en hjertesunn frokost? Den ikoniske frokostblandingen er avbildet på forsiden av hver eske i en rød hjerteformet bolle, og esken kan ha et ekstra banner som sier hvor godt det er for hjertet ditt, eller til og med hvordan det kan bidra til å senke kolesterolet. Men har du noen gang lurt på hvorfor frokostblandinger er en god hjertesunn frokost? Det er fordi Cheerios er laget av 100% fullkornshavre, og gitt at havregryn regnes som den beste frokostmaten å spise for å senke kolesterolet, det er fornuftig at Cheerios stadig markedsfører det.

I følge Lon Ben-Asher, RD og ernæringspedagog ved Pritikin Longevity Center, havregryn regnes som en av de beste frokostene for å senke kolesterolet, som reduserer risikoen for å utvikle kardiovaskulær sykdom. Det er alt takket være fiberinnholdet i havregryn. (Relatert:De 7 sunneste matvarene å spise akkurat nå)

"Havre er en rik kilde til løselig fiber, "sier Ben-Asher." Løselig fiber danner en gel som hjelper til med å fjerne kolesterolet fra kroppen vår, noe som betyr at mindre kolesterol havner i blodet vårt. "

Hvorfor er det viktig å senke kolesterolet

Først, Det er viktig å vite at kroppen din produserer to forskjellige typer kolesterol. Det er HDL "godt" kolesterol, som hjelper til med å fjerne andre former for kolesterol i blodet og flytter det tilbake til leveren, som deretter skyller det ut av kroppen din. Så er det LDL "dårlige" kolesterolet, som kan bygge opp fra livsstilsfaktorer som et usunt kosthold, mangel på trening, røyking, og er overvektig, ifølge American Heart Association (AHA). Høye nivåer av LDL "dårlig" kolesterol i blodårene kan føre til økt risiko for koronar hjertesykdom, slag, perifer arteriell sykdom, Type 2 diabetes, og høyt blodtrykk, ifølge Cleveland Clinic.

Så nøkkelen er å produsere HDL "godt" kolesterol i systemet ditt, som skjer ved å gjøre sunnere livsstilsendringer, inkludert å spise et sunnere kosthold. Dette skjer når du senker triglyseridene, en type fett i blodet som vil øke risikoen for slag hvis du har høyere konsentrasjoner av det. Transfett og mettet fett har skylden her, det er derfor å spise en sunn kompleks karbohydrat uten disse fettene - som havregryn - kan bidra til å senke kolesterolet.

Olga Kudriavtseva/ Unsplash

Hvordan fiberen i havregryn hjelper på kolesterolnivået

Som Ben-Asher nevner, inntak av løselig fiber kan hjelpe med å senke mengden LDL "dårlige" kolesterol i blodet. Løselig fiber kommer fra plantebasert mat og når den spises, det kan kombineres med kolesterol og skylle det ut av systemet. National Lipid Association anbefaler å spise 5 til 10 gram løselig fiber om dagen, og havregryn er en av de beste kildene til løselig fiber du kan ha.

Relatert:Hva er forskjellen mellom løselig og uløselig fiber?

"Havregryn gir et stort volum til magen vår på grunn av høyt fiber- og vanninnhold, holder oss mett og mett over en lengre periode, "sier Ben-Asher." Denne "utholdenheten" avverger sult, og dermed potensielt hjelpe oss med å holde oss borte fra mengden mettet fett og kolesterolmidler som normalt inntas som en del av det vanlige amerikanske standardkostholdet som kan øke kolesterolnivået. "

Sammen med havregryn-som har 2 gram løselig fiber-inkluderer andre gode kilder til løselig fiber magre plantebaserte proteiner (bønner, belgfrukter), sunt fett (avokado, chiafrø, linfrø), grønnsaker (brokkoli, Rosenkål, gulrøtter, grønne bønner), stivelsesholdige grønnsaker (søte poteter, grønne erter), og frukt (eple, bær, banan, fersken, pærer, mango).

Derimot, hvis du leter etter en bestemt frokostmat å spise for å senke kolesterolet, havregryn er det beste alternativet. Du kan til og med blande inn noen chiafrø og legge til noen bær på toppen for et ekstra kolesterolbekjempende løft!

Få enda flere sunne tips rett i innboksen din ved å melde deg på vårt nyhetsbrev! Etter, les disse neste:

  • Det beste dietten for å senke kolesterolet, Ifølge en diettist
  • Spise vaner du bør unngå hvis du ikke vil ha høyt kolesterol, Si dietister
  • De enkleste måtene å senke kolesterolet på, Sier Science