Hjem >> ernæring >> De mest undervurderte karbohydrater for vekttap

De mest undervurderte karbohydrater for vekttap

Karbohydrater for vekttap? Ja, vi hører latteren. Ingen måte å spise mer karbohydrater kan hjelpe deg med å gå ned i kilo ... tro det eller ei, å velge Ikke sant typer karbohydrater kan faktisk hjelpe deg med å trimme ned. En rekke matvarer du kanskje har hørt skadet som høy-karbohydrat har skjulte fordeler for vekttap. I tillegg, kroppen din trenger disse undervurderte karbohydrater for å drive hjernen din, driv opp treningen din, og gi fiber for sunn fordøyelse - så det er spesielt viktig å velge dem klokt.

Hvis du ønsker å slippe kilo, ikke slipp disse åtte karbohydratrike matvarene. Og for flere sunne spisetips, sørg for å sjekke ut vår liste over 21 beste sunne matlagingshacks noensinne.

1

Helkornbrød

Shutterstock

Du tror kanskje ikke at ordene "brød" og "vekttap" hører hjemme i samme setning-men det er gode nyheter for brød-ophiles! Hele hvetebrød er en karbohydrat du skal ha på tallerkenen. I 2019, en større forskningsanalyse av 12 studier viste at jo mer fullkorn folk spiste - inkludert fullbrød - jo lavere BMI hadde de sannsynligvis. Annen forskning har vist at spesielt innenfor en diett i middelhavsstil, å spise fullkornsbrød kan bidra til å fremme vekttap og enda lavere nivåer av magefett.

Plus, når du lager din favoritt PB &J eller grillet ost på full hvete, du vil laste opp viktige næringsstoffer som B -vitaminer, jern, selen, og magnesium. Se etter brød merket som "100% full hvete" eller "100% fullkorn." Og hold deg unna disse 18 usunneste brødene på planeten.

2

Kimchi

Shutterstock

Det hemmelige våpenet i ditt karbohydrater for vekttap kan bare være kimchi, den koreanske blandingen av syltede grønnsaker. Som alle grønnsaker, kimchi inneholder fiber og mikronæringsstoffer, men det skiller seg spesielt ut for innholdet av probiotika. Disse vennlige tarmfeilene bidrar til et sunnere mikrobiom - som gjentatte ganger har blitt knyttet til vellykket vekttap. Plus, hvis du følger en sukkerfattig diett som keto, kimchis relativt små karbohydrater på omtrent 7 gram per halv kopp vil ikke spore innsatsen din. Plus, kimchi er en av de 50 matvarene som mister magen.

3

brun ris

Shutterstock

Ris er en karbohydratstift over hele verden. Og, som det viser seg, å ta hensyn til fargen på dette universelle kornet kan gjøre en verden til en forskjell når det gjelder vekttap.

En studie av over 430 japanske fag fant at, Selv om inntak av hvit ris syntes å forårsake vektøkning, å spise brun ris hadde motsatt effekt. De som regelmessig spiste hvit ris i et år, hadde risiko for å få betydelig kilo, men de som spiste brun ris regelmessig (uansett om de spiste mye eller lite) hadde ingen slik risiko. Dette skyldes sannsynligvis den mørkere risens økte fiber, som får deg til å føle deg mett.

Så hvis du planlegger å tilberede ris som en side, sørg for å unngå disse 20 verste feilene du kan gjøre når du lager ris.

4

Havre

Shutterstock

Frokost er tradisjonelt en karbohydratfest-som kan få dagens første måltid til å virke som et minefelt for dine vekttapsmål. I stedet for sukkerholdig frokostblanding eller insulin-piggdeig, rekke etter noen gode gammeldags havre (eller den hurtigkokte typen)! All havre er fullkorn, så det er ikke nødvendig å gjette eller lese etiketter her. Uansett merke du velger, Du kan slappe av og vite at du er i ferd med å øke godheten din for vekttap. Plus, du kan toppe havre med en av disse 11 sunne havregrynstoppene som hjelper deg å gå ned i vekt.

5

Epler

Shutterstock

Epler kan virke litt humrende ved siden av prangende frukter som fargerike bær-og hvis du går på lavkarbo, Du kan ha fjernet dem helt fra kostholdet ditt. Fortsatt, de klassiske matboksfrukterene fortjener sin plass ved siden av smørbrød eller innpakning midt på dagen.

Grunnen til? Deres fuktighetsgivende egenskaper. En saftig galla, for eksempel, inneholder 86% vann. Økt hydrering kan faktisk øke stoffskiftet, mens eplets prebiotiske fiberinnhold sikkert vil fylle deg og mate en sunn tarm.

6

Bygg

Shutterstock

Det er en kjepp diett å koke bygg i vann for å lage en (visstnok) fettsmeltende drikke. Vi er ikke nødvendigvis opptatt av å drikke bygg - men å spise det er en god idé! En studie fant at folk som spiste byggbasert brød hadde bedre appetittregulering og metabolsk kontroll etter tre dager, sammenlignet med de som spiste hvitt brød. Ikke bare er dette gamle kornet lavkalig og fiberrik, dens milde smak og seige konsistens glir lett inn i velsmakende supper, risotto, og til og med kornpuddinger.

7

Søte poteter

Shutterstock

Vi vil aldri si at en jevn strøm av søtpotetfries og søtpotetgryter med marshmallow-topp vil redusere kiloene-men det betyr ikke at disse oransje taters ikke kan være en del av et sunt slankekur. Unse for unse, søte poteter er lavere i kalorier og karbohydrater - og høyere i fiber - enn sine hvite potet -kolleger. De er også overraskende høye i flere mikronæringsstoffer, inkludert kalium. Noen undersøkelser har funnet ut at kalium du spiser er en viktig indikator på suksess med et vekttap.

8

Teff

Shutterstock

Hørt om teff? Du er ikke alene hvis du ikke har gjort det. I følge Whole Grains Council, færre enn en av fem amerikanere kjenner dette kornet, tradisjonelt vokst i Afrika. Men hvis du vil beholde karbohydrater i din vekttapplan, kanskje det er på tide å kose seg med dette etiopiske korngresset. Bare en kvart kopp gir 7 gram protein og 4 gram fiber - som begge hjelper til med å dempe suget. I mellomtiden, en porsjon gir deg store doser jern, magnesium, og kalsium. Som grunnlag for en grøt, kornskål, eller stuing, denne er verdt å legge til karbohydrater.

Fortsatt ikke overbevist om at karbohydrater kan hjelpe deg å gå ned i vekt? Her er 15 karbohydrater som er helt falske.