Hjem >> ernæring >> Hva skjer med kroppen din når du tar kollagen hver dag

Hva skjer med kroppen din når du tar kollagen hver dag

Kollagen har et øyeblikk i søkelyset. Fra pulver til sjokoladeplater til lattes og utover, folk ser ut til å bli kollagengale. Men, gir det en fordel for kroppen din å spise kollagen hver dag? eller er det bare en livlig ingrediens som høres for god ut til å være sant?

Vi vil, først, det er viktig å vite at kollagen er et protein i kroppen som består av aminosyrene glycin og prolin, og det spiller en viktig rolle i å bygge beinene dine, hud, muskler, sener, og leddbånd. Dessverre, når du blir eldre, kroppen din lager mindre og lavere kvalitet kollagen. (Relatert:Den ene vitaminlegene oppfordrer alle til å ta akkurat nå.)

Derimot, Kollagen finnes i bindevevet til visse animalske matvarer:kyllingskinn, beinbuljong, kjøtt på beinet, og gelatin (som er laget av huden, brusk, og bein av dyr). Selvfølgelig, Det er også kollagenpulver.

"Når du spiser kollagen, som alle proteiner, den må brytes ned for å bli absorbert, "Erica Julson, MS, RDN, en registrert diettist og grunnlegger av Functional Nutrition Answers, forklarer. "På grunn av dette, å spise kollagen øker ikke kollagennivået i kroppen direkte. I stedet, det forsyner kroppen din med byggeklossene som trengs for å lage sitt eget kollagen. "

Med det sagt, kollagenet i kosttilskudd har allerede blitt brutt ned, eller hydrolysert, det er derfor det antas å bli absorbert mer effektivt enn kollagenet i matvarer.

Så, hva kan du forvente å se når du tar kollagentilskudd eller pulver på en konsekvent, daglig? Her er 8 ting du kan oppleve. Bare husk at det er behov for flere studier som fokuserer på fordelene med kollagentilskudd, ettersom mange av disse påstandene ikke er basert på de sterkeste dataene.

1

En økning i muskelmasse.

Shutterstock

Hvis du styrketrener og tar kollagen, du kan se bedre resultater enn bare å løfte vekter uten kollagen. I en studie, menn som deltok i motstandstrening i kombinasjon med forbruk av kollagenpeptid resulterte i en mer uttalt økning i fettfri masse, kroppsmasse, og muskelstyrke sammenlignet med motstandstrening alene. (Relatert:3 sunneste treningsvaner for flat mage.)

2

En forbedring i huden din.

Shutterstock

Mange ser på kollagen som ungdomskilden, og en studie støtter den oppfatningen. I forbindelse med acerola fruktekstrakt, vitamin C, sink, biotin, og et vitamin E -kompleks, å ta 2,5 milligram kollagen daglig i 12 uker resulterte i betydelig forbedret hudhydrering, elastisitet, grovhet, og tetthet sammenlignet med placebo. (Relatert:25 sunne matvarer som gir deg glødende hud.)

I en annen studie, kvinner som tok et tilskudd som inneholdt 2,5–5 gram kollagen i 8 uker opplevde mindre tørr hud og en betydelig økning i hudelastisitet sammenlignet med de som ikke tok tilskuddet.

3

Beskyttelse mot tap av bein.

Shutterstock

Beintap blir en bekymring når vi blir eldre, og å miste for mye benmasse øker risikoen for beinbrudd og osteoporose. Siden kollagentilskudd har en potensielt positiv effekt på å øke beinmineraltettheten, inntak av dette proteinet kan bidra til å holde beinene friske.

I en randomisert, placebokontrollert dobbeltblindet studie, beinmineraltettheten økte betydelig når postmenopausale kvinner tok et kollagentilskudd sammenlignet med placebo.

4

Forbedret hjertehelse.

Shutterstock

Frem til 2020, hjertesykdom var den viktigste dødsårsaken i USA (overgått av COVID-19 fra desember 2020). Det anslås at 1 av 4 dødsfall er et resultat av hjertesykdom, og det påvirker mange mennesker rundt om i verden.

Selv om dataene er begrenset, forskning tyder på at inntak av kollagen kan støtte hjertehelsen din. I en liten studie som så på utviklingen av åreforkalkning, en arteriesykdom, friske individer, personer som tok 16 gram kollagen daglig i 6 måneder, hadde en signifikant reduksjon i målinger av arteriestivhet og en økning i HDL -kolesterol. Forfatterne konkluderte med at kollagentilskudd kan bidra til forebygging og behandling av åreforkalkning.

5

Sterkere negler.

Shutterstock

Hvis du har negler som virker grove, fillete, og peeling, Hvis du tar kollagentilskudd, kan det gi forbedringer, selv om tilgjengelige data om dette er ekstremt begrenset.

I en liten studie, deltakere som tok 2,5 gram kollagenpeptider daglig i 24 uker opplevde en økning på 12% spikervekst og en nedgang på 42% i frekvensen av ødelagte negler. (Relatert:21 matvarer for sterkere hår og negler.)

6

Økt hårvekst.

Shutterstock

Hvis du tar kollagen i forbindelse med vitamin C, kan du legge merke til at låsene dine er lengre enn vanlig. Ifølge en studie, daglig inntak av kollagen etter 90 dager resulterte i økt hårvekst hos kvinner med midlertidig tynning av hår. (Relatert:30 beste og verste matvarer for håret ditt.)

7

Felles smertelindring.

Shutterstock

Når folk blir eldre, pop og sprekker blir hyppigere og ledd kan begynne å verke. Siden kollagen bidrar til å opprettholde helsen til brusk mellom leddene, å ha tilstrekkelig mengde i kroppen din kan fungere som en bein "buffer".

Faktisk, ettersom mengden kollagen i kroppen minker når du blir eldre, risikoen for å utvikle tilstander som artrose øker. Den gode nyheten er at en økende mengde bevis tyder på at inntak av kollagen gir en forbedring av noen tiltak for smerte og funksjon hos personer med artritt (som artrose).

8

Vekt styring.

Yunmai/ Unsplash

Protein har vist seg å være et av de viktigste næringsstoffene for å støtte metthet. Uten å legge til en proteinkilde, du vil ikke ha så mye utholdenhet for å hjelpe deg med å føle deg fornøyd. Siden kollagen er et protein, inntak av det i tilstrekkelige mengder kan hjelpe deg til å føle deg mettere lenger, og igjen, kan hjelpe deg med dine vektstyringsmål.

9

Sårheling.

Shutterstock

Selv om data er foreløpige, forbruk av kollagenpeptider avledet fra en bestemt manet har vist seg å fremskynde sårhelingsprosessen.

10

Bedre søvn.

Shutterstock

Kollagen består av visse aminosyrer, den ene er glycin. Siden glycin er knyttet til forbedret søvnkvalitet, inntak av glysinrikt kollagen kan hjelpe deg med å fange noen avslappende zzz-er.

For mer om kollagen, les denne førstepersonsberetningen om hva som skjedde da en kvinne tok den hver dag i to uker. Og studere disse 10 matvarene som er bedre enn kollagentilskudd.