Hjem >> ernæring >> 10 fordeler med å spise et mer plantebasert kosthold

10 fordeler med å spise et mer plantebasert kosthold

I partnerskap med JUST Egg

Hvis du ønsker å leve lenger, sunnere, og lykkeligere liv, Vi har et forslag til nyttårsforsett. Ja, vi sa resolusjon - ikke resolusjoner, fordi det er mulig for deg å gjøre bare en kraftig endring som kan forbedre din helse og velvære på alle fronter: spise flere planter .

Det er like greit som det. Du trenger ikke gi opp noe. Du trenger ikke å gjøre radikale endringer i rutinen din. Alt du trenger å gjøre er å trekke ut handlelisten din og legge til frukt, grønnsaker, belgfrukter, helkorn, og plante-protein som en del av ditt vanlige kosthold. (Og så spis dem, selvfølgelig.)

Å spise mer plantebasert mat hver dag kan forandre livet ditt på flere måter enn du kanskje tror. Det kan oppfylle et av de vanligste nyttårsforsettene - å gå ned i vekt - men det kan også ha innvirkning på din psykiske helse, redusere risikoen for kroniske sykdommer, støtte et mer bærekraftig matsystem, og gavner miljøet.

Det er svært få oppløsninger som har større innvirkning enn å legge til flere planter på tallerkenen din, og enda færre kan gjøre det med så lite avbrudd i ditt daglige liv.

Hvorfor bør du spise flere planter?

Grunnen til at denne oppløsningen kan ha så stor innvirkning på helsen din, er på grunn av den nåværende tilstanden til kostholdet vårt.

Akkurat nå, bare 1 av 10 voksne oppfyller de føderale anbefalingene for frukt eller grønnsaker, I henhold til CDC. Og disse anbefalingene er ikke så utilgjengelige som du kanskje tror:Voksne bør spise mellom 1 ½ til 2 kopper frukt og 2 til 3 kopper grønnsaker per dag.

Å spise et daglig kosthold som er rikt på frukt og grønnsaker, sikrer at du får nok av de viktige vitaminene, mineraler, og fiber som disse hele matvarene gir. Og "essensielt" er ikke en overdrivelse. Det er mange næringsstoffer kroppen ikke kan produsere på egen hånd - for eksempel vitamin A og C, makronæringsstoffer som fiber, og mineraler som magnesium - som er nødvendige for vekst, god helse, og forebygging av sykdom. Planter er den eneste kilden til noen av disse viktige næringsstoffene, som kostfiber, vitamin C, og flavonoider.

Hva er et plantebasert kosthold, nøyaktig?

Det er mange misforståelser rundt plantebasert spising. Noen tror det betyr at du bare kan spise grønnkålsalater, eller du må unngå kjøtt, men det er ikke tilfelle.

Plantebasert spising betyr å vedta en diett som rett og slett prioriterer plantebasert mat; det betyr ikke at du må eliminere en matgruppe eller et næringsstoff helt.

Tvert imot, det handler om å spise mer matgrupper. Et plantebasert kosthold bør fokusere på å spise mer grønnsaker, frukt, helkorn, nøtter, frø, og belgfrukter, mens kjøtt og meieri spiller en støttende rolle.

Du kan også tenke på det som en "plante-fremover" diett. I stedet for å bytte kjøtt, bare reduser porsjonsstørrelsen på kjøttet og legg flere planter på tallerkenen din. Du kan også eksperimentere med nye, plantebaserte proteiner for å kutte ned på dyrebaserte.

Dette vil føles mer gjennomførbart når du lager små, enkle bytter som ikke ofrer smak. For eksempel, du kan bytte ut morgeneggene dine med et plantebasert alternativ som BARE Egg . Laget av mungbønneprotein, BARE Egg har den kjente smaken og teksturen du kjenner, men uten kolesterol. Når det gjelder lett? Hellbart JUST Egg kommer i en praktisk flaske, så alt du trenger å gjøre er å ta det ut av kjøleskapet, varm opp en panne, kokk, og nyt!

10 fordeler med å spise mer hele plantefôr

Å spise plantebasert er mer enn bare en bærekraftig diettendring; det har også enorme helse- og miljøfordeler. La oss se nærmere på alt som kan skje med kroppen din og jorden ved å gjøre en eneste endring i kostholdet ditt:å sette planter først.

1

Du kan leve lenger

Shutterstock

Å spise plantebasert protein i stedet for animalsk protein reduserer risikoen for tidlig død, ifølge en nylig studie publisert i JAMA Indremedisin . Forskere sammenlignet proteininntaket og dødeligheten på over 400, 000 deltakere i løpet av 16 år. De med størst inntak av planteprotein reduserte den totale dødsrisikoen med 10 prosent sammenlignet med de som spiste mindre plantebasert protein og mer animalsk protein.

Det er mange kilder til animalsk protein, fra rødt kjøtt til fjærfe, men du kan bli overrasket over å lære det den største risikoreduksjonen ved tidlig død (svimlende 20%) kom fra å erstatte egg med planteprotein , ifølge studien. Dette slo til og med ut på å erstatte biff, som var assosiert med en 13% redusert dødsrisiko.

Hvis du vil ta det neste trinnet i et plantebasert kosthold og begynne å bytte ut noe animalsk protein med planteprotein, du vil gjøre kroppen din til en god verden. Resultatene viste at å erstatte bare 3% av animalsk protein med plantebasert protein reduserte risikoen for død av hjertesykdom med opptil 12%.

Trenger du en ny frokostidee? Vårt plantebaserte egg er BARE Egg . Laget helt av planter, JUST Egg er pakket med 5-7 gram rent, bærekraftig protein fra mungbønner - omtrent like mye protein som et konvensjonelt egg. Mens det krypter og smaker akkurat som egg, BARE Egg skiller seg fra tradisjonelle kyllingegg ved at det har null kolesterol og bare planteprotein. Det er flott som en kryptering, eller bruk den til å gjøre den fluffigste, mest dekadente franske toast.

2

Du vil støtte en sunnere planet

Hilsen av JUST Egg

Plantebaserte dietter er ikke bare bra for kroppen din; de kan også gi fordeler for miljøet. Faktisk, et team på 37 verdenskjente forskere publiserte nylig en rapport som bestemte at et plantebasert kosthold er det sunneste for begge mennesker og planeten.

Jo mer plantemat du spiser, jo lavere klimagassutslipp du har, fordi animalsk mat krever mye mer vann og energi å produsere. For eksempel, veganere og vegetarianere genererer 30% færre klimagassutslipp enn kjøttspisere, ifølge en studie av forskere ved Loma Linda University.

Finne flere måter å legge vegetabilsk mat til kostholdet ditt-og plantebasert protein, spesielt - kan bidra til å redusere miljøavtrykket ditt. For eksempel, start dagen med en plantebasert eggomelett med spinat, paprika, og sopp. Når du velger BARE Egg , du nærer kroppen din med ingredienser som bruker 98% mindre vann, 86% mindre land, og har et 93% mindre karbonavtrykk enn tradisjonelle animalske produkter. Hvem visste at du kunne hjelpe til med å redde verden før lunsjtid?

3

Kroppen din vil bedre kunne regulere vekten din

Shutterstock

Enten du ønsker å holde deg i en sunn vekt eller gå ned i vekt, planter vil hjelpe deg med å komme dit. Når overvektige menn og kvinner ble bedt om å spise fem porsjoner frukt og grønnsaker om dagen, de mistet nesten 7 kilo i løpet av 16 uker, ifølge a British Journal of Nutrition studere. Etter et år, disse frukt- og grønnsakspiserne gikk ikke så mye opp i vekt som deltakere som ikke ble instruert om å øke forbruket av råvarer. Andre studier har funnet lignende resultater.

Plus, regelmessig å spise stifter av et plantebasert kosthold, som belgfrukter, kan også hjelpe mot vekttap. I en studie fra The American Journal of Clinical Nutrition , forskere fant å spise belgfrukter som kikerter, hvite bønner, og linser daglig kan føre til et vekttap på nær et kilo på omtrent seks uker.

4

Du ser yngre ut

Shutterstock

Glem hudkremene - ta tak i frukten! Skjønnhetsindustrien bruker penger på løfter om serums og lotions evner for å redusere fine linjer, rynker, og få deg til å se yngre ut. Den gode nyheten er at alle disse tingene er mulige - og den enda bedre nyheten er at du kan oppnå disse resultatene til en brøkdel av kostnaden ved å spise fullmat. Takket være en studie publisert i Journal of Clinical and Estetic Dermatology , vi vet at en helmat, plantebasert diett rik på antioksidant vitaminer-som A, C, og E - kan bidra til å eliminere skadelige kreftfremkallende stoffer og giftstoffer i blodet. Det har også vist seg å forlenge telomerer, som forhindrer celleskade og bremser hudens aldring.

5

Du vil beskytte hjertet ditt

Shutterstock

Plantebaserte dietter inneholder rikelig med fiberrike matvarer, som kan redusere risikoen for hjertesykdom ved å redusere absorpsjonen av kolesterol i blodet. Faktisk, en studie fra 2017 fra American Heart Association fant at de som spiste et stort sett plantebasert kosthold, hadde en 42% redusert risiko for å utvikle hjertesvikt sammenlignet med de som ikke gjorde det.

6

Du støtter et sunnere mikrobiom

Shutterstock

Et plantebasert kosthold som inneholder en rekke fiberrike planter, vil gi et mer mangfoldig og sunt tarmmikrobiom. Tarmmikrobiomet - der de gunstige probiotiske bakteriene lever - er utrolig viktig for din generelle helse, og er på sitt sterkeste når dets probiotiske samfunn har en variert populasjon av mikrobielle arter. Den beste måten å oppnå dette på er med et mangfoldig, plantebasert kosthold. En studie av 11, 300 mennesker fant ut at faktoren som var nærmest knyttet til et sunt tarmmikrobiom, var mangfoldet av planter i kostholdet ditt. Så få greenene dine, appelsiner, rød, og gule i hver dag!

7

Du kan senke blodtrykket

Shutterstock

Høyt blodtrykk er den ledende risikofaktoren for hjerteinfarkt, slag, og andre hjerte- og karsykdommer, så å redusere det kan ha viktige langsiktige helsemessige fordeler. En måte du kan gjøre dette på er ved å følge et plantebasert kosthold som fortsatt inneholder kjøtt og meieri. En metaanalyse publisert i Journal of Hypertension fant ut at plantebaserte dietter, selv med begrensede animalske produkter, er knyttet til en 14% reduksjon i hjerneslag, en 9% reduksjon i hjerteinfarkt, og en 7% reduksjon i total dødelighet sammenlignet med et standardisert kontrolldiett.

"Dette er et betydelig funn ettersom det fremhever at fullstendig utryddelse av animalske produkter ikke er nødvendig for å gi reduksjoner og forbedringer i blodtrykket, "hovedstudieforfatter Joshua Gibbs, en student ved University of Warwick School of Life Sciences, sa i en pressemelding. "I bunn og grunn, ethvert skifte mot et plantebasert kosthold er bra. "

8

Du kan føle deg lykkeligere

Spis godt, ha det bra. I en studie publisert i American Journal of Health Promotion , forskere fant at deltakere som begynte på et plantebasert kosthold viste forbedring i symptomene på depresjon og angst-noe som gjorde at de følte seg lykkeligere og mer velkomne.

9

Du får flere næringsstoffer

Bare egg

Studier viser at plantebaserte dietter har en tendens til å være rike på en rekke viktige næringsstoffer, inkludert vitaminer, mineraler, fiber, og fytokjemikalier. National Health and Nutrition Examination Survey data viser at plantebaserte dietter er høyere i mikronæringsstoffer sammenlignet med et standard altetende kosthold-men forskjellen er ikke knyttet til inntak av frukt og grønnsaker. I stedet, det er nærmere knyttet til andre plantebaserte matvarer (fullkorn, belgfrukter, nøtter, og soyaprodukter), understreker ytterligere viktigheten av mangfold i kostholdet ditt for hele plantefôr.

10

Det er mer bærekraftig for deg

Hilsen av JUST Egg

Vi vil alle ha det vi ikke kan ha, Ikke sant? Det er en av grunnene til at det kan være så vanskelig å gå ned i vekt og holde det av. De fleste dietter krever at du kutter ut store matgrupper eller inngår andre kompromisser som er uholdbare på lang sikt. Det er der plantebasert spising er forskjellig. Et plantebasert kosthold er inkluderende, og også mer etos enn et "kosthold". Det krever ikke at du fokuserer på maten du ikke kan spise eller får deg til å bekymre deg for hva du må "gi opp". Det fungerer bare som en påminnelse om hva du bør spise, så det er ikke noe som heter slip-ups.

For å gjøre det enda enklere å innlemme planter i måltidene dine, begynn med å kjøpe noen tilberedte grønnsaker (som gulrøtter), lett å spise frukt (som bananer), og noen praktiske kilder til planteprotein. Vi er store fans av mat som BARE Egg foldet :et plantebasert egg som allerede er ferdigbakt, brettet, og frosset. Alt du trenger å gjøre er å stikke den i den ene siden av brødristeren, kast en brødskive i den andre sporet, halver en avokado, ta et eple, og - boom - du har akkurat fått litt frukt, grønnsaker, og fullkorn i ett enkelt, praktisk måltid!